Hay Paperback

biografie van de grootste rockster van Nederland

Hay
 

Samenvatting

'Opeens was ik een superstar. Om me heen was het een gekkenhuis, helemaal geweldig. Ik kon alles krijgen wat ik wilde, en daar heb ik misbruik van gemaakt. Ik was gewoon onwijs arrogant, ik had maling aan heel de wereld. Je kon geen...Meer Hay Lees meer

Product Informatie

Auteur

Sander Donkers

Taal

Nederlands

Uitgever

Lebowski

ISBN

9789048831586

Productsoort

Boek

Categorie

Deze boeken waren recent in de media , Biografieën van musici , Boeken gezien in de folder

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

september 2016

Pagina's

384

Formaat

210 x 135 x 33 mm

Samenvatting

'Opeens was ik een superstar. Om me heen was het een gekkenhuis, helemaal geweldig. Ik kon alles krijgen wat ik wilde, en daar heb ik misbruik van gemaakt. Ik was gewoon onwijs arrogant, ik had maling aan heel de wereld. Je kon geen...Meer Hay Lees meer

Paperback
384 pagina's
€ 19 99
Paperback € 12,50
eBook € 9,99
Cd € 24,99

Bekijk alles van Sander Donkers
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


'Opeens was ik een superstar. Om me heen was het een gekkenhuis, helemaal geweldig. Ik kon alles krijgen wat ik wilde, en daar heb ik misbruik van gemaakt. Ik was gewoon onwijs arrogant, ik had maling aan heel de wereld. Je kon geen serieus woord met me wisselen, ik probeerde je alleen maar op het verkeerde been te zetten. Onhandelbaar was ik, klaar. Een ongeleid projectiel. Ik deed maar wat, en ik kwam overal mee weg. Daar kan je heel onuitstaanbaar van worden.' 'Ja, toen was ie echt een prinsje,' zegt Sandra. 'Maar hij is daarna keihard op z'n bek gegaan, hoor.'Barry Hay, leadzanger van de grootste rockband van Nederland: The Golden Earring. Zevenenzestig jaar, maar aan star quality nog geen gebrek. Superfit, karakteristieke kop met zonnebril, tatoeages, pikzwart haar en een stem die al vijftig jaar mensenmassa's over de hele wereld in beweging brengt. In Hay vertelt hij openhartig over zijn leven in en buiten de spotlights, over zijn roerige jeugd, familie, zijn band met moederland India, zijn grote liefde Sandra, en uiteraard zijn rise to stardom vol seks, drugs en rock 'n roll.


Product Informatie

Auteur

Sander Donkers

Taal

Nederlands

Uitgever

Lebowski

ISBN

9789048831586

Productsoort

Boek

Categorie

Deze boeken waren recent in de media , Biografieën van musici , Boeken gezien in de folder

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

september 2016

Pagina's

384

Formaat

210 x 135 x 33 mm

Beoordelingen

‘Hay’- Sander Donkers4 / 5

Rockster

Barry Hay, frontman van Golden Earring, is de onmiskenbare mister rock & roll van Nederland. Flegmatiek, tikje onbenaderbaar, ondoorgrondelijk en mysterieus, zo is zijn imago, hetgeen door de eeuwige zonnebril niet tegengesproken wordt. Vrijbuiter, tegendraads en ondanks klimmen der jaren ogenschijnlijk leeftijdloos. Hij blijft in uitlatingen en gedragingen een beetje kind, rebel en rocker die hij altijd was. Wel een kind op zoek naar een vader en dat in zijn jeugd in India het idee had dat het leven zich in het paradijs afspeelde, tot de confrontatie met Nederland na scheiding van zijn ouders.
In het leven, dus ook in dat van Hay gaat niet altijd alles zoals je denkt, of zoals Hay het zelf steeds samenvat: “there is no such thing as a perfect paradise”. Hij kent up's en down's die zijn leven beïnvloed hebben, maar ook, hoewel soms laat, nieuwe ervaring en inzicht brachten. Drankgebruik is daar een onderdeel van geworden.
En ondanks alle uitspattingen en zelfstandigheid die horen bij het rock & roll leven lijkt hij op zoek naar een stuk geborgenheid, hechting en een gewoon, bijna burgerlijk, bestaan volledig tegenovergesteld aan het relaas van zijn leven, zeker als je kijkt naar zijn jeugd, de stappen naar volwassenheid in de muziek-scene van Den Haag en de periodes dat de Earring in Amerika toerde.

De Golden Earring speelt natuurlijk een grote rol in het boek. Al 50 jaar gaat band onverdroten door en is Barry Hay daar deel van. Logisch dat dit boek ook de biografie van de Earring is. We bekijken hun ontstaansgeschiedenis, de succesvolle jaren en tournees door Amerika. De hits, de optredens, keihard werken en niets verdienen. Hun onderlinge band, die het mogelijk maakt om zo lang door te kunnen gaan en succesvol te blijven. Het is Hay’s parallelle wereld.
Een heerlijk boek om met een grote glimlach te lezen en je te verliezen in dat vreemde wereldje, waar iedereen wat van denkt, maar niemand het fijne van weet. Barry Hay licht hier heel wat tipjes van sluiers op.


4 / 5

There's no such thing as a perfect paradise

Journalist Sander Donkers voerde maandenlang gesprekken met rockster Barry Hay van de Golden Earring, zijn vrouw Sandra, zijn dochters, de bandleden van Golden Earring en vele andere vrienden en bekenden. Dit resulteerde in een prettig leesbare biografie die je in een hoog tempo door het leven van Barry Hay leidt. Hay wordt geboren in India en verhuist na de voor hem onverwachte scheiding van zijn ouders naar het kille Nederland. ‘There’s no such thing as a perfect paradise’, een uitspraak van Hay die regelmatig in het boek terugkomt. Het leven heeft naast veel goede en spannende dingen (paradise) ook een keerzijde voor hem: een kille, afstandelijke moeder bijvoorbeeld. Hij wordt naar kostschool gestuurd, beleeft ook daar leuke en minder leuke dingen maar belandt uiteindelijk toch weer bij zijn moeder in Den Haag. Daar komt hij in aanraking met muziek, doet zijn eerste ervaringen op met optredens in verschillende bands en na verloop van tijd komt hij bij de Golden Earring. Een tumultueuze tijd volgt, de band heeft veel succes, drank en drugs zijn volop aanwezig en Hay geniet! Mooie verhalen over optredens in Amerika volgen, verhalen met hier en daar een zwart randje want ‘there’s no such thing as a perfect paradise’. Dan ontmoet Hay zijn grote liefde: Sandra, twintig jaar jonger, totaal niet onder de indruk van hem. Sindsdien zijn ze onafscheidelijk, ze steunen elkaar door dik en dun. Beiden zijn opgegroeid zonder liefde en nemen zich voor het in hun relatie/gezin anders te doen. Het is hun gelukt, beide dochters hebben geen gewone jeugd maar wel een hele liefdevolle. Mooie verhalen hierover worden met foto’s gelardeerd. De Golden Earring treedt nog steeds regelmatig op, Hay geniet hiervan met volle teugen maar waardeert daarna weer de rust op zijn tropische eiland.
Mijn mening: Sander Jonkers heeft een heerlijk boek geschreven dat zich in hoog tempo laat lezen. Barry en Sandra Hay laten niets onbesproken, je leest hun leven, in goede en slechte tijden. There’s no such thing as a perfect paradise. Een dikke 4 sterren!

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Hay
Hay
Sander Donkers
Paperback  384 paginas
1999