Helemaal alleen Paperback

Helemaal alleen
 

Samenvatting

Aan boord van het luxueuze cruiseschip Queen Charlotte ontmoet diamantexpert Celia Kilbride de 86-jarige Lady Emily Haywood. Lady Em is schatrijk en de eigenaresse van een kostbare ketting vol smaragden. Maar na drie dagen op zee...Meer Helemaal alleen Lees meer

Product Informatie

Auteur

Mary Higgins Clark

Taal

Nederlands

Uitgever

Xander Uitgevers B.V.

ISBN

9789401608503

Productsoort

Boek

Categorie

Literaire non-fictie

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

februari 2018

Formaat

215 x 140 x 26 mm

Samenvatting

Aan boord van het luxueuze cruiseschip Queen Charlotte ontmoet diamantexpert Celia Kilbride de 86-jarige Lady Emily Haywood. Lady Em is schatrijk en de eigenaresse van een kostbare ketting vol smaragden. Maar na drie dagen op zee...Meer Helemaal alleen Lees meer

Paperback
€ 20 99
eBook € 6,99

Bekijk alles van Mary Higgins Clark
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Aan boord van het luxueuze cruiseschip Queen Charlotte ontmoet diamantexpert Celia Kilbride de 86-jarige Lady Emily Haywood. Lady Em is schatrijk en de eigenaresse van een kostbare ketting vol smaragden. Maar na drie dagen op zee wordt Lady Em dood gevonden en is de ketting verdwenen. Is het het werk van haar toegewijde assistente, Brenda Martin, of Lady Em's advocaat en zijn vrouw? De lijst van verdachten is lang, niemand kan het schip verlaten en de passagiers houden allemaal een geheim verborgen. Celia is vastberaden de moordenaar te vinden. Maar wat ze zich niet realiseert, is dat ze zichzelf daarmee in levensgevaar brengt, en dat het schip nog lang niet bij zijn eindbestemming is...


Product Informatie

Auteur

Mary Higgins Clark

Taal

Nederlands

Uitgever

Xander Uitgevers B.V.

ISBN

9789401608503

Productsoort

Boek

Categorie

Literaire non-fictie

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

februari 2018

Formaat

215 x 140 x 26 mm

Beoordelingen

‘Helemaal alleen’- Mary Higgins Clark3 / 5

Loveboat meets jonge Miss Marple

Mary Higgins Clark neemt mij mee op een hele luxe cruise, zij beschrijft de Queen Charlotte en daaraan gekoppelde luxe vrij gedetailleerd en laat mij hierdoor in het riante pluche plaats nemen. Hoofdpersonage is de diamantexpert Celia, deze mooie vrouw heeft al aardig wat te verstouwen gehad in haar leven en op deze werkcruise maakt zij kennis met de schatrijke Lady Em. Naast deze 2 hoofdpersonages maakt de schrijfster gebruik van veel andere personages, ook deze karakters worden zeer goed uitgediept. Door de hoeveelheid personages moet ik wel goed bij de les blijven om het verhaal duidelijk te kunnen blijven volgen. De gebeurtenissen volgen elkaar in een rap tempo op en de korte gedetailleerde hoofdstukjes, waarin steeds meer puzzelstukjes op de plaats vallen, laten mij het boek snel uitlezen. Deze combinatie van Loveboat meets de jonge Miss Marple heeft mij een paar zeer vermakelijke leesuurtjes bezorgd.


3 / 5

leuk verhaal

Dit spannende avontuur speelt op een luxe cruiseschip. Celia is een beroemde gemmologe (juwelendeskundige). Zij is als gastspreker uitgenodigd voor een korte cruise in een bijzonder luxe omgeving. Celia is blij met deze mooie afleiding van haar problemen. Vlak voor hun huwelijk is namelijk gebleken dat haar aanstaande echtgenoot een regelrechte zwendelaar is. Hij heeft haar maar ook haar vrienden voor heel veel geld opgelicht. Uiteraard heeft zij de relatie direct verbroken. Toch gelooft niet iedereen dat zij niet betrokken is bij de zwendel. Er zijn meer gastsprekers uitgenodigd zoals professor Henry Longworth een gepensioneerde kenner van Shakespeare. Beide sprekers worden de eerste avond uitgenodigd aan de tafel van de schatrijke Lady Emily Haywood. Deze bejaarde vrouw wordt op de cruise vergezeld door haar persoonlijke assistent Brenda Martin en door het echtpaar Pearson. Roger Pearson is haar vermogensbeheerder. Celia blijkt Lady Em zoals ze haar liefkozend noemt, goed te kennen. Lady Em laat haar juwelen schoonmaken en onderhouden door het bedrijf waarvoor Celia werkt. Er zijn nog meer reizigers aan boord van het schip. Zo is daar het echtpaar Willy en Alvirah, zij spelen vaker een rol in de boeken van Mary Higgins Clark. En ook een Interpolrechercheur die undercover is, schuift regelmatig aan de overdadige dis aan. Hij is op verzoek aanwezig om te voorkomen dat de prachtige antieke ketting van Lady Em wordt gestolen. Deze ketting schijnt toebehoord te hebben aan Cleopatra. Dat is ook de reden dat Ted Cavanaugh aan boord is. Hij wil Lady Em overhalen om de ketting van Cleopatra terug te geven aan Egypte, volgens hem de rechtmatige eigenaar.

Uiteraard wordt de ketting van Cleopatra toch ontvreemd en de dader is ook niet vies van een moord. Celia wordt in het mysterie getrokken, ze krijgt daarbij hulp van Willy en Alvirah die al vaker hun talenten op dit gebied hebben laten zien. Mary Higgins Clark bouwt vakkundig de spanning op. Heel lang blijft onduidelijk wie de moordenaar is, het zou eigenlijk wel bijna iedereen kunnen zijn!


Mijn mening: ‘Helemaal alleen’ is een vlotte thriller die je zomaar ineens uitleest. De korte hoofdstukken bevorderen het leestempo. De auteur voert erg veel personages op, in het begin van het verhaal moet je daardoor veel schakelen. Als blijkt dat eigenlijk iedereen de dader kan zijn, snap je hoe vakkundig de auteur het verhaal heeft opgebouwd. Gewoon een lekker boek om te lezen op een vakantiedag, drie sterren van mij.

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Helemaal alleen
Helemaal alleen
Mary Higgins Clark
Paperback
2099