Het meisje in het ijs Paperback

Het meisje in het ijs
 

Samenvatting

Met een ijzersterke hoofdpersoon waar lezers geen genoeg van zullen krijgen, voor de fans van Karin Slaughter en M.J. Arlidge Haar ogen zijn wijd open. Haar lippen iets uiteen, alsof ze nog iets wil zeggen. Haar lichaam...Meer Het meisje in het ijs Lees meer

Product Informatie

Auteur

Robert Bryndza

Taal

Nederlands

Uitgever

Boekerij

ISBN

9789022582022

Productsoort

Boek

Reeksnaam

Erika Foster

Deel van reeks

1

Categorie

Thriller

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

januari 2018

Pagina's

384

Formaat

216 x 140 x 36 mm

Vertaler

Willeke Lempens

Samenvatting

Met een ijzersterke hoofdpersoon waar lezers geen genoeg van zullen krijgen, voor de fans van Karin Slaughter en M.J. Arlidge Haar ogen zijn wijd open. Haar lippen iets uiteen, alsof ze nog iets wil zeggen. Haar lichaam...Meer Het meisje in het ijs Lees meer

Paperback
384 pagina's
€ 15 00
Paperback € 10,00
eBook € 11,99

Bekijk alles van Robert Bryndza
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Met een ijzersterke hoofdpersoon waar lezers geen genoeg van zullen krijgen, voor de fans van Karin Slaughter en M.J. Arlidge Haar ogen zijn wijd open. Haar lippen iets uiteen, alsof ze nog iets wil zeggen. Haar lichaam bevroren in het ijs. En ze is niet de enige... Als het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in een park in Zuid-Londen, wordt inspecteur Erika Foster ingeschakeld om het moordonderzoek te leiden. Het slachtoffer, de mooie, jonge en rijke Andrea Douglas-Brown, leek het perfecte leven te leiden. Haar vader is een belangrijk en invloedrijk man, haar verloofde een gerespecteerd zakenman. Toch lijken er duistere geheimen te zijn. Werden die het meisje fataal? Als Erika dichter bij de waarheid komt, verschuift de aandacht van de moordenaar naar Erika zelf, wier laatste zaak verkeerd afliep. Zo verkeerd zelfs dat haar eigen man om het leven kwam. Terwijl haar politiecarrière aan een zijden draadje hangt, moet Erika haar eigen angsten overwinnen om een wrede moordenaar te slim af te zijn - voordat het te laat is. De pers over Het meisje in het ijs 'Het meisje in het ijs is een topthriller die je via onverwachte wendingen meevoert naar een verrassend einde.' Margriet 'Bryndza weet van Erika een boeiende vrouw te maken.' De Telegraaf 'Foster is een markant personage dat met haar rechtdoorzee mentaliteit de serie zeker kan dragen.' HDC 'IJzingwekkend.' Libelle 'Een grandioze thriller.' Thrillzone.nl 'Een thriller zoals een thriller hoort te zijn... scherp, strak en fascinerend.' Vrouwenthrillers.nl


Product Informatie

Auteur

Robert Bryndza

Taal

Nederlands

Uitgever

Boekerij

ISBN

9789022582022

Productsoort

Boek

Reeksnaam

Erika Foster

Deel van reeks

1

Categorie

Thriller

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

januari 2018

Pagina's

384

Formaat

216 x 140 x 36 mm

Vertaler

Willeke Lempens

Beoordelingen

‘Het meisje in het ijs’- Robert Bryndza5 / 5

Goed, volgbaar en spannend eerste deel.

In 'Het meisje in het ijs' volg je Erika Foster. Zij is inspecteur en is door omstandigheden naar een ander politieteam gestuurd. Hier krijgt e te maken met de moord op Andrea Douglas-Brown, de dochter van een zeer belangrijke man. Erika gaat met haar team de moord onderzoeken en dat gaat ze niet gemakkelijk af...

Dit boek is goed en vlot geschreven, en dat is belangrijk, al helemaal voor dit boek. Ik denk namelijk dat als het niet zo was geschreven, je het niet goed meer kan volgen.
Je volgt tijdens het lezen niet alleen Erika en haar team maar ook de moordenaar. Deze hoofdstukken zijn zo geschreven dat je weet dat je de moordenaar aan het volgen bent.
Tevens is het boek zo geschreven dat je mee gaat denken en de gedachtegangen goed voor je krijgt.
Ik vloog door dit boek heen en voordat ik het wist zat ik tegen het einde van het boek aan.

Kortom: een vlot en duidelijk geschreven boek wat goed volgbaar is. Je volgt twee perspectieven, maar die van de hoofdpersoon steekt er wel ver boven uit. Zeker een aanrader als je van boeken houdt die je in één keer uitleest omdat je wilt weten wie de moordenaar is.


5 / 5

Spannend en meeslepend

Op een dag wordt Andrea een dochter van de rijke en invloedrijke Simon Douglas-Brown, vermoord onder het ijs gevonden.
Inspecteur Erika Foster wordt op de zaak gezet. Zij zet alles op alles en wil pas gaan rusten wanneer de moord is opgelost. Ze gaat zelf zo ver dat ze zelfs haar eigen carrière en leven op het spel zet.
Zal het inspecteur Foster lukken om de zaak op te lossen ?

Het meisje in het ijs van Robert Bryndza is een mega verslavende thriller vol spanning en onverwachte wendingen die je niet meer los laat en die je het liefst in een keer uit wil lezen. En ik kijk uit naar het 2e boek met inspecteur Erika Foster genaamd The Night Stalker.


4 / 5

HET MEISJE IN HET IJS

De cover van het boek komt spannend over en past goed bij het verhaal. De uitstraling van het boek trok mij erg aan en zou hem hierdoor ook gelijk oppakken in de winkel. Ook de beschrijving van het boek sprak mij erg aan en het boek heeft een mooie aantal van 384 bladzijden. Dit is ook de reden dat ik het boek gekocht heb.

Het verhaal zelf is met een vlotte duidelijk schrijfstijl geschreven, dit gaf mijn een goede inleving in het verhaal. Erika, het hoofdpersonage in het verhaal, is goed uitgewerkt  en lekker gebekt op sommige momenten. Ik kon mij eigen goed in haar plaatsen. Het was ook fijn om te lezen over de gedachten van de moordenaar. Dit gaf iets extra's aan het verhaal. Het boek is het eerste deel van de Erika Foster boekenreeks, maar het boek is mooi afgesloten en goed los te lezen. Er zit een goede dosis spanning in het verhaal, persoonlijk had dit wat meer gemogen. Persoonlijk vond ik dat het verhaal wel een beetje voorspelbaar is en had ook snel door wie de moordenaar zou zijn.

Dit boek is een aanrader voor alle thriller lezers.

Ik ben zeer benieuwd naar meer schrijfwerk van deze schrijver en kijk erg uit naar het volgende deel van deze reeks.  STERRENIk geef dit boek 4 sterren.BOOKLOVERSAPHIRA


5 / 5

Heerlijke thriller!

In London wordt in een museumtuin een meisje gevonden, vastgevroren in het ijs. Nieuwe inspecteur Erika Foster wordt op deze zaak gezet. Nadat zij een aantal maanden uit de roulatie is geweest. Lukt het haar door de vele tegenslagen om toch de dader te pakken? En wordt het ineens persoonlijk voor haar? Dat lees je in Het meisje in het ijs van Robert Bryndza. Robert heeft een hele fijne schrijfstijl, het verhaal wordt op een rustige manier verteld. Hoe hij dat precies doet, vind ik moeilijk om te omschrijven. Er is eigenlijk maar één verhaallijn in verwerkt, namelijk die van Erika. Je leest vanuit haar gedachten, maar niet in de ik-vorm. Heel af en toe maak je een uitstapje naar de gedachten van de moordenaar. Die denkt op dat moment dan aan Erika, waardoor je wel bij Erika blijft. 

Ik wist al dat dit boek het eerste deel in een serie zou zijn, dus daar was ik op voorbereid. Ik had een open einde verwacht, maar het einde van het boek is gesloten, waardoor het niet noodzakelijk is om het volgende boek te lezen. Dit verhaal is afgesloten. Nu wil ik natuurlijk wel het volgende verhaal lezen! Erika zegt alles wat ze denkt, hele directe grapjes vliegen haar mond uit en dit kost haar bijna haar baan. De directheid maakt haar een heel fijn personage, omdat ik mezelf erin herken. 

Het meisje in het ijs is een thriller waarbij de politie een grote rol speelt, de spanning zit vooral in de nieuwsgierigheid om de puzzelstukjes goed in elkaar te leggen. Maar ook zit er spanning wanneer personen worden aangevallen, je voelt je bijna zelf aangevallen zoals Robert Bryndza dit omschrijft. Ik vond het een heerlijk thriller om te lezen en kan niet wachten op deel 2 dat 12 juni uitkomt, 5 sterren.


4 / 5

Het meisje in het ijs

Als het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in een park in Zuid-Londen, wordt inspecteur Erika Foster ingeschakeld om het moordonderzoek te leiden. Deze zaak is de eerste die Erika krijgt toegewezen na het verlof dat zij opnam vanwege een drama waarbij een aantal van haar teamleden, waaronder haar echtgenoot, om het leven kwam. Het slachtoffer in deze zaak is de mooie, jonge en rijke Andrea Douglas-Brown. Haar vader is een belangrijk en invloedrijk man, haar verloofde een gerespecteerd zakenman. Niet alles is echter wat het lijkt….

“Ik probeer je te vertellen dat je je aan de feiten moet houden. Wij verdenken The Glue Pot er al lang van betrokken te zijn bij het tewerkstellen van illegale immigranten. Daar komt nog bij dat het een bekende hangplek voor prostituees is. Je hebt harde feiten nodig, voor je begint te beweren dat Andrea Douglas-Brown daar op de avond van haar verdwijning was.”

Gaandeweg het onderzoek legt Erika Foster de link naar een viertal andere moorden. Het onderzoek wordt echter bemoeilijkt door het feit dat de vader van Andrea zijn invloed aanwent bij haar chef. Brengt Erika het onderzoek tot een goed einde? Je leest het in ‘Het meisje in het ijs’.

“Erika worstelde, krabde en schopte, vocht als een beest om onder hem vandaan te komen, maar hij drukte haar keer op keer neer. Toen deed hij zijn arm omhoog en stompte recht in haar gezicht: eenmaal, tweemaal. Bij de derde keer voelde Erika een van haar tanden in haar keel vliegen. En toen werd alles zwart.”

Robert Bryndza hanteert een vlotte en pakkende schrijfstijl en zijn situatieschetsen zijn gedetailleerd zonder aan spanning in te boeten. De karakteriseringen van de personages, vooral die van Erika Foster, zijn uitstekend. De auteur ziet kans rechercheur Foster enerzijds als kundig en bevlogen politievrouw over het voetlicht te brengen, maar haar anderzijds zeer menselijk te laten blijven. Halverwege het verhaal introduceert de auteur een nieuw personage die hij geruime tijd ‘de figuur’ blijft noemen. ‘De figuur’ krijgt zelf ook het podium waarbij het verhaal vanuit zijn/haar perspectief wordt bekeken.

En dan de spanningsopbouw, die is fenomenaal! Bryndza neemt zijn lezers langzaam maar zeker mee richting een zinderende, zich vrij plotseling aandienende, finale! Wanneer Robert Bryndza deze lijn voortzet, kan hij zich in de toekomst meten met menig groot thrillerauteur.

Over de auteur
Robert Bryndza (1979) is geboren in Engeland maar woont tegenwoordig met zijn echtgenoot in Slowakije. ‘Het meisje in het ijs’ is zijn debuutthriller en de eerste van een serie rondom rechercheur Erika Foster.

Uitvoering
Uitgeverij Meulenhoff Boekerij B.V.
ISBN 9789022582022, 9789402309782, 9789022585108
Paperback, 366 pagina’s
Vertaling Willeke Lempense

Over Hanneke Tinor-Centi
Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.
http://ht-c-communicatie.nl/

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Het meisje in het ijs
Het meisje in het ijs
Robert Bryndza
Paperback  384 paginas
1500