Het meisje in het ijs Paperback

Het meisje in het ijs
 

Samenvatting

Met een ijzersterke hoofdpersoon waar lezers geen genoeg van zullen krijgen Voor de fans van Karin Slaughter en M.J. Arlidge Haar ogen zijn wijd open. Haar lippen iets uiteen, alsof ze nog iets wil zeggen. Haar lichaam...Meer Het meisje in het ijs Lees meer

Product Informatie

Auteur

Robert Bryndza

Taal

Nederlands

Uitgever

Boekerij

ISBN

9789022582022

Productsoort

Boek

Reeksnaam

Erika Foster

Deel van reeks

1

Categorie

Thriller

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

januari 2018

Pagina's

384

Formaat

215 x 141 x 37 mm

Vertaler

Willeke Lempens

Samenvatting

Met een ijzersterke hoofdpersoon waar lezers geen genoeg van zullen krijgen Voor de fans van Karin Slaughter en M.J. Arlidge Haar ogen zijn wijd open. Haar lippen iets uiteen, alsof ze nog iets wil zeggen. Haar lichaam...Meer Het meisje in het ijs Lees meer

Paperback
384 pagina's
€ 15 00
eBook € 11,99

Bekijk alles van Robert Bryndza
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Met een ijzersterke hoofdpersoon waar lezers geen genoeg van zullen krijgen Voor de fans van Karin Slaughter en M.J. Arlidge Haar ogen zijn wijd open. Haar lippen iets uiteen, alsof ze nog iets wil zeggen. Haar lichaam bevroren in het ijs. En ze is niet de enige... Als het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in een park in Zuid-Londen, wordt inspecteur Erika Foster ingeschakeld om het moordonderzoek te leiden. Het slachtoffer, de mooie, jonge en rijke Andrea Douglas-Brown, leek het perfecte leven te leiden. Haar vader is een belangrijk en invloedrijk man, haar verloofde een gerespecteerd zakenman. Toch lijken er duistere geheimen te zijn. Werden die het meisje fataal? Als Erika dichter bij de waarheid komt, verschuift de aandacht van de moordenaar naar Erika zelf, wier laatste zaak verkeerd afliep. Zo verkeerd zelfs dat haar eigen man om het leven kwam. Terwijl haar politiecarrière aan een zijden draadje hangt, moet Erika haar eigen angsten overwinnen om een wrede moordenaar te slim af te zijn - voordat het te laat is. Lezersreacties op Goodreads 'Een uitzonderlijke thriller die de hype meer dan waard is.' 'Boeiend, beschrijvend, en spannend. De plot is superstrak en hield me wakker!' 'Het meisje in het ijs v is de beste Britse politiethriller die ik in tijden heb gelezen.' 'Inspecteur Erika Foster is geweldig, en het boek wordt met de bladzijde spannender.' 'Een geweldige crime-thriller, met veel onverwachte wendingen die de lezer steeds op het verkeerde been zetten.' 'Een briljant knappe thriller. Een absolute must voor alle crime fans.'


Product Informatie

Auteur

Robert Bryndza

Taal

Nederlands

Uitgever

Boekerij

ISBN

9789022582022

Productsoort

Boek

Reeksnaam

Erika Foster

Deel van reeks

1

Categorie

Thriller

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

januari 2018

Pagina's

384

Formaat

215 x 141 x 37 mm

Vertaler

Willeke Lempens

Beoordelingen

‘Het meisje in het ijs’- Robert Bryndza4 / 5

HET MEISJE IN HET IJS

De cover van het boek komt spannend over en past goed bij het verhaal. De uitstraling van het boek trok mij erg aan en zou hem hierdoor ook gelijk oppakken in de winkel. Ook de beschrijving van het boek sprak mij erg aan en het boek heeft een mooie aantal van 384 bladzijden. Dit is ook de reden dat ik het boek gekocht heb.

Het verhaal zelf is met een vlotte duidelijk schrijfstijl geschreven, dit gaf mijn een goede inleving in het verhaal. Erika, het hoofdpersonage in het verhaal, is goed uitgewerkt  en lekker gebekt op sommige momenten. Ik kon mij eigen goed in haar plaatsen. Het was ook fijn om te lezen over de gedachten van de moordenaar. Dit gaf iets extra's aan het verhaal. Het boek is het eerste deel van de Erika Foster boekenreeks, maar het boek is mooi afgesloten en goed los te lezen. Er zit een goede dosis spanning in het verhaal, persoonlijk had dit wat meer gemogen. Persoonlijk vond ik dat het verhaal wel een beetje voorspelbaar is en had ook snel door wie de moordenaar zou zijn.

Dit boek is een aanrader voor alle thriller lezers.

Ik ben zeer benieuwd naar meer schrijfwerk van deze schrijver en kijk erg uit naar het volgende deel van deze reeks.  STERRENIk geef dit boek 4 sterren.BOOKLOVERSAPHIRA


5 / 5

Heerlijke thriller!

In London wordt in een museumtuin een meisje gevonden, vastgevroren in het ijs. Nieuwe inspecteur Erika Foster wordt op deze zaak gezet. Nadat zij een aantal maanden uit de roulatie is geweest. Lukt het haar door de vele tegenslagen om toch de dader te pakken? En wordt het ineens persoonlijk voor haar? Dat lees je in Het meisje in het ijs van Robert Bryndza. Robert heeft een hele fijne schrijfstijl, het verhaal wordt op een rustige manier verteld. Hoe hij dat precies doet, vind ik moeilijk om te omschrijven. Er is eigenlijk maar één verhaallijn in verwerkt, namelijk die van Erika. Je leest vanuit haar gedachten, maar niet in de ik-vorm. Heel af en toe maak je een uitstapje naar de gedachten van de moordenaar. Die denkt op dat moment dan aan Erika, waardoor je wel bij Erika blijft. 

Ik wist al dat dit boek het eerste deel in een serie zou zijn, dus daar was ik op voorbereid. Ik had een open einde verwacht, maar het einde van het boek is gesloten, waardoor het niet noodzakelijk is om het volgende boek te lezen. Dit verhaal is afgesloten. Nu wil ik natuurlijk wel het volgende verhaal lezen! Erika zegt alles wat ze denkt, hele directe grapjes vliegen haar mond uit en dit kost haar bijna haar baan. De directheid maakt haar een heel fijn personage, omdat ik mezelf erin herken. 

Het meisje in het ijs is een thriller waarbij de politie een grote rol speelt, de spanning zit vooral in de nieuwsgierigheid om de puzzelstukjes goed in elkaar te leggen. Maar ook zit er spanning wanneer personen worden aangevallen, je voelt je bijna zelf aangevallen zoals Robert Bryndza dit omschrijft. Ik vond het een heerlijk thriller om te lezen en kan niet wachten op deel 2 dat 12 juni uitkomt, 5 sterren.


4 / 5

Het meisje in het ijs

Als het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in een park in Zuid-Londen, wordt inspecteur Erika Foster ingeschakeld om het moordonderzoek te leiden. Deze zaak is de eerste die Erika krijgt toegewezen na het verlof dat zij opnam vanwege een drama waarbij een aantal van haar teamleden, waaronder haar echtgenoot, om het leven kwam. Het slachtoffer in deze zaak is de mooie, jonge en rijke Andrea Douglas-Brown. Haar vader is een belangrijk en invloedrijk man, haar verloofde een gerespecteerd zakenman. Niet alles is echter wat het lijkt….

“Ik probeer je te vertellen dat je je aan de feiten moet houden. Wij verdenken The Glue Pot er al lang van betrokken te zijn bij het tewerkstellen van illegale immigranten. Daar komt nog bij dat het een bekende hangplek voor prostituees is. Je hebt harde feiten nodig, voor je begint te beweren dat Andrea Douglas-Brown daar op de avond van haar verdwijning was.”

Gaandeweg het onderzoek legt Erika Foster de link naar een viertal andere moorden. Het onderzoek wordt echter bemoeilijkt door het feit dat de vader van Andrea zijn invloed aanwent bij haar chef. Brengt Erika het onderzoek tot een goed einde? Je leest het in ‘Het meisje in het ijs’.

“Erika worstelde, krabde en schopte, vocht als een beest om onder hem vandaan te komen, maar hij drukte haar keer op keer neer. Toen deed hij zijn arm omhoog en stompte recht in haar gezicht: eenmaal, tweemaal. Bij de derde keer voelde Erika een van haar tanden in haar keel vliegen. En toen werd alles zwart.”

Robert Bryndza hanteert een vlotte en pakkende schrijfstijl en zijn situatieschetsen zijn gedetailleerd zonder aan spanning in te boeten. De karakteriseringen van de personages, vooral die van Erika Foster, zijn uitstekend. De auteur ziet kans rechercheur Foster enerzijds als kundig en bevlogen politievrouw over het voetlicht te brengen, maar haar anderzijds zeer menselijk te laten blijven. Halverwege het verhaal introduceert de auteur een nieuw personage die hij geruime tijd ‘de figuur’ blijft noemen. ‘De figuur’ krijgt zelf ook het podium waarbij het verhaal vanuit zijn/haar perspectief wordt bekeken.

En dan de spanningsopbouw, die is fenomenaal! Bryndza neemt zijn lezers langzaam maar zeker mee richting een zinderende, zich vrij plotseling aandienende, finale! Wanneer Robert Bryndza deze lijn voortzet, kan hij zich in de toekomst meten met menig groot thrillerauteur.

Over de auteur
Robert Bryndza (1979) is geboren in Engeland maar woont tegenwoordig met zijn echtgenoot in Slowakije. ‘Het meisje in het ijs’ is zijn debuutthriller en de eerste van een serie rondom rechercheur Erika Foster.

Uitvoering
Uitgeverij Meulenhoff Boekerij B.V.
ISBN 9789022582022, 9789402309782, 9789022585108
Paperback, 366 pagina’s
Vertaling Willeke Lempense

Over Hanneke Tinor-Centi
Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.
http://ht-c-communicatie.nl/


5 / 5

Meesterwerkje

Robert Bryndza – Het meisje in het ijs

Titel: Het meisje in het ijs
Auteur: Robert Bryndza
Serie: Erika Foster 1
Uitgeverij: De Boekerij
Publicatiedatum: 9 januari 2018
Aantal blz: 384

Cover
De cover is prachtig. Dit soort covers trekken mijn aandacht in een boekenwinkel. Een close-up van een vrouw, bedekt met ijs. De titel is groot en gecentreerd. Ja, een mooie cover wat mij betreft.

Auteur
Robert Bryndza werd in Groot-Brittannië geboren, en woont tegenwoordig in Slowakije. Hij is acteur en schrijver. Het meisje in het ijs is zijn debuut-thriller in Nederland. Het is deel 1 in de serie over Erika Foster.

Achterflap/samenvatting
Met een ijzersterke hoofdpersoon waar lezers geen genoeg van zullen krijgen.
Voor de fans van Karin Slaughter en M.J. Arlidge

Haar ogen zijn wijd open. Haar lippen iets uiteen, alsof ze nog iets wil zeggen. Haar lichaam bevroren in het ijs. En ze is niet de enige…

Als het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in een park in Zuid-Londen, wordt inspecteur Erika Foster ingeschakeld om het moordonderzoek te leiden. Het slachtoffer, de mooie, jonge en rijke Andrea Douglas-Brown, leek het perfecte leven te leiden. Haar vader is een belangrijk en invloedrijk man, haar verloofde een gerespecteerd zakenman. Toch lijken er duistere geheimen te zijn. Werden die het meisje fataal?

Als Erika dichter bij de waarheid komt, verschuift de aandacht van de moordenaar naar Erika zelf, wier laatste zaak verkeerd afliep. Zo verkeerd zelfs dat haar eigen man om het leven kwam. Terwijl haar politiecarrière aan een zijden draadje hangt, moet Erika haar eigen angsten overwinnen om een wrede moordenaar te slim af te zijn – voordat het te laat is.

Mijn mening
Na het lezen van een preview was mijn interesse voor dit boek gelijk gewekt. De tekst op de achterflap sprak mij erg aan, en als het boek vergeleken wordt met boeken van andere favoriete schrijvers als Karin Slaughter en M.J. Arlidge, dan word ik best nieuwsgierig.

Robert Bryndza heeft mij zeker niet teleurgesteld. Ik kan mij heel goed voorstellen dat hij vergeleken wordt met Arlidge. Het boek leest vlot, heeft genoeg afwisseling in tekst en conversaties en er gebeurt genoeg om je aandacht vast te houden. Toch zie ik ook wel enige verschillen en dat is alleen maar goed!

Bryndza laat zijn personages leven. Ik kreeg een beeld in mijn hoofd en leefde mee. Bryndza heeft diepte gegeven aan zijn personages, waardoor je ze voor je gevoel goed leert kennen. Vooral Erika Foster heeft mijn interesse gewekt. Wat een powervrouw! Ze staat haar mannetje in de mannenwereld van de politie. Ze laat zich niet de les lezen en doet wat ze zelf wil. Ze is een persoon die door het vuur gaat voor haar collega’s. Er kwam regelmatig een glimlach op mijn gezicht door een actie van Erika Foster, of haar collega’s Moss en Peterson.

Eerlijk gezegd was ik teleurgesteld dat het boek uit was, dus van mij mag deel 2 snel vertaald worden! Er zijn al meerdere delen in de Erika Foster serie uitgekomen, dus we hebben nog zeker iets tegoed!

Spanning: 4,5
Plot: 5
Leesplezier: 5
Schrijfstijl: 4,5
Originaliteit: 5
Psychologie: 4,5

Dit boek gaat vast en zeker behoren tot een van mijn favorieten voor 2018. Een dik verdiende 5 sterren dus voor Het meisje in het ijs.

Leontine


4 / 5

Brrr....Koud ......IJskoud

De proloog verteld ons over een ontvoering van een jonge vrouw. Ze overleeft het niet….
Enige tijd later, tijdens een winterse dag, vind een langdurige werkeloze die verplicht wat werk moet doen als tuinman bij toeval een lichaam onder het ijs van het botenhuis bij het Horniman museum. Het blijkt Andrea Douglas Brown te zijn, dochter van een lord uit de betere kringen. Alles in het welgestelde gezin lijkt te kloppen, maar onder deze façade gaat toch een groot geheim schuil. De moord op Andrea brengt van alles te weeg. In het gezin , in de buurt en ook bij de onderzoekers. Politie rechercheur Erika Foster, een zeer goede rechercheur, maar een tijd op non actief gestaan wegens een persoonlijk drama wat ook tijdens haar werk gebeurde en waarbij haar echtgenoot het leven verloor, krijgt de zaak toegewezen. Met heel haar kunnen, stort ze zich op de zaak. Ze zet zich 100% in en gaat niets of niemand uit de weg. Ze volgt vooral haar gevoel, en schuwt het niet om daarbij nodige keren de regels te overschrijden. Net als ze denkt dat haar onderzoek naar de dader zal leiden, wordt haar aanpak niet meer geaccepteerd en wordt ze geschorst. Erika echter zou Erika niet zijn als ze het er bij liet zitten.

Een ijskoude blauwe cover lijkt te zeggen dat er een kille moord zou kunnen zijn. Een dader zonder geweten , de dichte ogen, onvermijdelijk de dood , een zekere vorm van spanning. Verder kun je er niets uithalen wat de inhoud van het verhaal zou kunnen aangeven ,of de lezer vooraf uitdaagt te raden naar de inhoud. Na het lezen zou ik zeggen dat de titel van het boek niet echt bij het verhaal past. Enige is dat het meisje in het ijs werd gevonden maar verder gaat het daar niet meer over. Ze had net zo goed op een andere plek gedumpt of verstopt kunnen zijn. Het was maar een detail. Een andere meer sprekende en titel passend bij de inhoud zou mooier zijn geweest naar mijn mening.

Het verhaal is vlot geschreven, er zit veel vaart in. Goede opbouwende spanning en de ontknoping is echt pas aan het einde, tot dan toe blijft de dader verborgen in het verhaal. De karakters zijn goed uitgediept. Erika groeit in het verhaal, ze sterkt haar rug en staat haar mannetje. Ik kreeg ontzag voor haar. Tegelijkertijd kreeg ik meer haat aan March, die haar keer op keer niet geloofd, negeert of zelfs tegenwerkt. Als je dat als auteur kunt bereiken bij je lezers heb je een goed verhaal geschreven.

Meisje in het ijs is een politiethriller, spannend tot de laatste bladzijde.

Robert Bryndza, stond bekend als romantisch comedy schrijver. Het eerste, voor Nederland vertaalde boek Het meisje in het ijs, is het eerste deel van een detective serie. Met rechercheur Erika Foster in de hoofdrol, sloeg Robert Bryndza een succesvolle nieuwe weg in. The Night Stalker, Dark Water, Last Breath an Cold Blood zijn deel 2,3,4 en 5. Deel 6 is binnenkort verkrijgbaar. Van zijn boeken zijn wereldwijd al meer dan 2 miljoen exemplaren verkocht en in 27 landen vertaald.Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Het meisje in het ijs
Het meisje in het ijs
Robert Bryndza
Paperback  384 paginas
1500