Het meisje in het ijs Paperback

Het meisje in het ijs
 

Samenvatting

Met een ijzersterke hoofdpersoon waar lezers geen genoeg van zullen krijgen Voor de fans van Karin Slaughter en M.J. Arlidge Haar ogen zijn wijd open. Haar lippen iets uiteen, alsof ze nog iets wil zeggen. Haar lichaam...Meer Het meisje in het ijs Lees meer

Product Informatie

Auteur

Robert Bryndza

Taal

Nederlands

Uitgever

Boekerij

ISBN

9789022582022

Productsoort

Boek

Categorie

De 25 beste thrillers , Thriller , Bruna Top 100 , Top 50 landelijke bestsellers , Thriller top 10

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

januari 2018

Pagina's

384

Formaat

216 x 141 x 36 mm

Vertaler

Willeke Lempens

Samenvatting

Met een ijzersterke hoofdpersoon waar lezers geen genoeg van zullen krijgen Voor de fans van Karin Slaughter en M.J. Arlidge Haar ogen zijn wijd open. Haar lippen iets uiteen, alsof ze nog iets wil zeggen. Haar lichaam...Meer Het meisje in het ijs Lees meer

Paperback
384 pagina's
€ 15 00
eBook € 11,99

Bekijk alles van Robert Bryndza
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Met een ijzersterke hoofdpersoon waar lezers geen genoeg van zullen krijgen Voor de fans van Karin Slaughter en M.J. Arlidge Haar ogen zijn wijd open. Haar lippen iets uiteen, alsof ze nog iets wil zeggen. Haar lichaam bevroren in het ijs. En ze is niet de enige... Als het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in een park in Zuid-Londen, wordt inspecteur Erika Foster ingeschakeld om het moordonderzoek te leiden. Het slachtoffer, de mooie, jonge en rijke Andrea Douglas-Brown, leek het perfecte leven te leiden. Haar vader is een belangrijk en invloedrijk man, haar verloofde een gerespecteerd zakenman. Toch lijken er duistere geheimen te zijn. Werden die het meisje fataal? Als Erika dichter bij de waarheid komt, verschuift de aandacht van de moordenaar naar Erika zelf, wier laatste zaak verkeerd afliep. Zo verkeerd zelfs dat haar eigen man om het leven kwam. Terwijl haar politiecarrière aan een zijden draadje hangt, moet Erika haar eigen angsten overwinnen om een wrede moordenaar te slim af te zijn - voordat het te laat is. Lezersreacties op Goodreads 'Een uitzonderlijke thriller die de hype meer dan waard is.' 'Boeiend, beschrijvend, en spannend. De plot is superstrak en hield me wakker!' 'Het meisje in het ijs v is de beste Britse politiethriller die ik in tijden heb gelezen.' 'Inspecteur Erika Foster is geweldig, en het boek wordt met de bladzijde spannender.' 'Een geweldige crime-thriller, met veel onverwachte wendingen die de lezer steeds op het verkeerde been zetten.' 'Een briljant knappe thriller. Een absolute must voor alle crime fans.'


Product Informatie

Auteur

Robert Bryndza

Taal

Nederlands

Uitgever

Boekerij

ISBN

9789022582022

Productsoort

Boek

Categorie

De 25 beste thrillers , Thriller , Bruna Top 100 , Top 50 landelijke bestsellers , Thriller top 10

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

januari 2018

Pagina's

384

Formaat

216 x 141 x 36 mm

Vertaler

Willeke Lempens

Beoordelingen

‘Het meisje in het ijs’- Robert Bryndza5 / 5

Meesterwerkje

Robert Bryndza – Het meisje in het ijs

Titel: Het meisje in het ijs
Auteur: Robert Bryndza
Serie: Erika Foster 1
Uitgeverij: De Boekerij
Publicatiedatum: 9 januari 2018
Aantal blz: 384

Cover
De cover is prachtig. Dit soort covers trekken mijn aandacht in een boekenwinkel. Een close-up van een vrouw, bedekt met ijs. De titel is groot en gecentreerd. Ja, een mooie cover wat mij betreft.

Auteur
Robert Bryndza werd in Groot-Brittannië geboren, en woont tegenwoordig in Slowakije. Hij is acteur en schrijver. Het meisje in het ijs is zijn debuut-thriller in Nederland. Het is deel 1 in de serie over Erika Foster.

Achterflap/samenvatting
Met een ijzersterke hoofdpersoon waar lezers geen genoeg van zullen krijgen.
Voor de fans van Karin Slaughter en M.J. Arlidge

Haar ogen zijn wijd open. Haar lippen iets uiteen, alsof ze nog iets wil zeggen. Haar lichaam bevroren in het ijs. En ze is niet de enige…

Als het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in een park in Zuid-Londen, wordt inspecteur Erika Foster ingeschakeld om het moordonderzoek te leiden. Het slachtoffer, de mooie, jonge en rijke Andrea Douglas-Brown, leek het perfecte leven te leiden. Haar vader is een belangrijk en invloedrijk man, haar verloofde een gerespecteerd zakenman. Toch lijken er duistere geheimen te zijn. Werden die het meisje fataal?

Als Erika dichter bij de waarheid komt, verschuift de aandacht van de moordenaar naar Erika zelf, wier laatste zaak verkeerd afliep. Zo verkeerd zelfs dat haar eigen man om het leven kwam. Terwijl haar politiecarrière aan een zijden draadje hangt, moet Erika haar eigen angsten overwinnen om een wrede moordenaar te slim af te zijn – voordat het te laat is.

Mijn mening
Na het lezen van een preview was mijn interesse voor dit boek gelijk gewekt. De tekst op de achterflap sprak mij erg aan, en als het boek vergeleken wordt met boeken van andere favoriete schrijvers als Karin Slaughter en M.J. Arlidge, dan word ik best nieuwsgierig.

Robert Bryndza heeft mij zeker niet teleurgesteld. Ik kan mij heel goed voorstellen dat hij vergeleken wordt met Arlidge. Het boek leest vlot, heeft genoeg afwisseling in tekst en conversaties en er gebeurt genoeg om je aandacht vast te houden. Toch zie ik ook wel enige verschillen en dat is alleen maar goed!

Bryndza laat zijn personages leven. Ik kreeg een beeld in mijn hoofd en leefde mee. Bryndza heeft diepte gegeven aan zijn personages, waardoor je ze voor je gevoel goed leert kennen. Vooral Erika Foster heeft mijn interesse gewekt. Wat een powervrouw! Ze staat haar mannetje in de mannenwereld van de politie. Ze laat zich niet de les lezen en doet wat ze zelf wil. Ze is een persoon die door het vuur gaat voor haar collega’s. Er kwam regelmatig een glimlach op mijn gezicht door een actie van Erika Foster, of haar collega’s Moss en Peterson.

Eerlijk gezegd was ik teleurgesteld dat het boek uit was, dus van mij mag deel 2 snel vertaald worden! Er zijn al meerdere delen in de Erika Foster serie uitgekomen, dus we hebben nog zeker iets tegoed!

Spanning: 4,5
Plot: 5
Leesplezier: 5
Schrijfstijl: 4,5
Originaliteit: 5
Psychologie: 4,5

Dit boek gaat vast en zeker behoren tot een van mijn favorieten voor 2018. Een dik verdiende 5 sterren dus voor Het meisje in het ijs.

Leontine


4 / 5

Brrr....Koud ......IJskoud

De proloog verteld ons over een ontvoering van een jonge vrouw. Ze overleeft het niet….
Enige tijd later, tijdens een winterse dag, vind een langdurige werkeloze die verplicht wat werk moet doen als tuinman bij toeval een lichaam onder het ijs van het botenhuis bij het Horniman museum. Het blijkt Andrea Douglas Brown te zijn, dochter van een lord uit de betere kringen. Alles in het welgestelde gezin lijkt te kloppen, maar onder deze façade gaat toch een groot geheim schuil. De moord op Andrea brengt van alles te weeg. In het gezin , in de buurt en ook bij de onderzoekers. Politie rechercheur Erika Foster, een zeer goede rechercheur, maar een tijd op non actief gestaan wegens een persoonlijk drama wat ook tijdens haar werk gebeurde en waarbij haar echtgenoot het leven verloor, krijgt de zaak toegewezen. Met heel haar kunnen, stort ze zich op de zaak. Ze zet zich 100% in en gaat niets of niemand uit de weg. Ze volgt vooral haar gevoel, en schuwt het niet om daarbij nodige keren de regels te overschrijden. Net als ze denkt dat haar onderzoek naar de dader zal leiden, wordt haar aanpak niet meer geaccepteerd en wordt ze geschorst. Erika echter zou Erika niet zijn als ze het er bij liet zitten.

Een ijskoude blauwe cover lijkt te zeggen dat er een kille moord zou kunnen zijn. Een dader zonder geweten , de dichte ogen, onvermijdelijk de dood , een zekere vorm van spanning. Verder kun je er niets uithalen wat de inhoud van het verhaal zou kunnen aangeven ,of de lezer vooraf uitdaagt te raden naar de inhoud. Na het lezen zou ik zeggen dat de titel van het boek niet echt bij het verhaal past. Enige is dat het meisje in het ijs werd gevonden maar verder gaat het daar niet meer over. Ze had net zo goed op een andere plek gedumpt of verstopt kunnen zijn. Het was maar een detail. Een andere meer sprekende en titel passend bij de inhoud zou mooier zijn geweest naar mijn mening.

Het verhaal is vlot geschreven, er zit veel vaart in. Goede opbouwende spanning en de ontknoping is echt pas aan het einde, tot dan toe blijft de dader verborgen in het verhaal. De karakters zijn goed uitgediept. Erika groeit in het verhaal, ze sterkt haar rug en staat haar mannetje. Ik kreeg ontzag voor haar. Tegelijkertijd kreeg ik meer haat aan March, die haar keer op keer niet geloofd, negeert of zelfs tegenwerkt. Als je dat als auteur kunt bereiken bij je lezers heb je een goed verhaal geschreven.

Meisje in het ijs is een politiethriller, spannend tot de laatste bladzijde.

Robert Bryndza, stond bekend als romantisch comedy schrijver. Het eerste, voor Nederland vertaalde boek Het meisje in het ijs, is het eerste deel van een detective serie. Met rechercheur Erika Foster in de hoofdrol, sloeg Robert Bryndza een succesvolle nieuwe weg in. The Night Stalker, Dark Water, Last Breath an Cold Blood zijn deel 2,3,4 en 5. Deel 6 is binnenkort verkrijgbaar. Van zijn boeken zijn wereldwijd al meer dan 2 miljoen exemplaren verkocht en in 27 landen vertaald.


4 / 5

Spannend tot het einde

Mijn interesse voor ‘Het meisje in het ijs’ werd al gewekt door de prachtige cover van het boek. Dat op de backcover een verwijzing staat naar auteur M.J. Arlidge was de volgende trigger.
Waar Arlidge de getraumatiseerde rechercheur Helen Grace aan het werk zet, geeft Bryndza de eigengereide en in rouw verkerende inspecteur Erika Foster leiding over een team rechercheurs die voor een akelig moordonderzoek komen te staan. Wanneer in Zuid-Londen de dochter van een welgestelde en invloedrijke zakenman na een avondje stappen teruggevonden wordt in een bevroren vijver, duikt de pers hier bovenop. Hoe dieper Erika in de familierelaties duikt, hoe meer ze op tegenstand stuit van het ‘establisment’ die zowel de politiemacht als de pers om hun vingers weet te winden. Ondanks een schorsing weet Erika haar eigen draai aan het onderzoek te geven door steevast haar intuïtie te volgen, wat haar niet in dank wordt afgenomen door haar superieuren, de familie en… de moordenaar.
Naast de verrichtingen van het team van Erika, volgen we ook de handelingen en gedachtenspinsels van de moordenaar. Dat de moord op Andrea Douglas-Brown andere onopgeloste zaken blootlegt, intrigeert en houdt je aandacht tot het eind toe vast. ‘Het meisje in het ijs’ leest door de relatief korte hoofdstukken lekker weg.


5 / 5

adembenemende thriller

titel Het meisje in het ijs
auteur Robert Bryndza
uitgever Meulenhof Boekerij
pagina s 380
uitgifte januari 2018
ISBN 978 90 225 8202 2
genre thriller

Op een koude januari avond wordt de 23- jarige Andrea Douglas-Brown in een auto geduwd. Vier dagen later wordt in een botenhuis van een museumpark het levenloze lichaam van een meisje gevonden, bevroren in het ijs. Als uit onderzoek blijkt dat het gaat om de rijke Andrea, is dat het moment voor de politie om inspecteur Erika Foster de leiding te geven van het onderzoek. Na het dodelijke ongeluk van haar man tijdens een politie actie is dit haar eerste grote zaak. Erika Foster gaat tot het uiterste om de moordenaar van Andrea op te sporen niet alleen omdat ze de dochter is van een invloedrijke belangrijke man en tevens de verloofde van een gerespecteerde zakenman, maar ook omdat er veel geheimen lijken te zijn waar de politie niets van mag weten. De familieleden van Andrea werken dan ook niet altijd volledig mee aan het onderzoek van de politie. Als er uiteindelijk iemand opgepakt wordt is Erika er niet van overtuigd dat dit de dader is en gaat vol overgave door met haar onderzoek naar de werkelijke dader. Haar carriere bij de politie komt hierdoor op het spel te staan. Toch vindt ze sporen van meerdere moorden. Wat hebben deze meisjes met elkaar te maken. De dader is niet blij met alles wat inspecteur Foster vindt en wil wraak nemen op haar. Erika moet dan ook alles op alles zetten om de dader te pakken voor er nog meer slachtoffers vallen. Maar of haar dat werkelijk zal lukken.......

Robert Bryndza is geboren in Groot Brittannie, woont nu in Slowakije. Hij is acteur en schrijver.
Met inspecteur Erika Foster heeft hij een nieuwe held gecreeerd. Ze is slim, oplettend en durft het op te nemen tegen haar meerdere ook is ze niet bang in actie te komen. Het meisje in het ijs is een boek om in een ruk uit te lezen. Je hebt zelfs de neiging om nog even de deur te controleren of deze wel op slot is. Door de korte hoofdstukken leest het boek lekker weg. Ondanks dat er veel karakters voorkomen in het boek is door de goede beschrijving heel duidelijk wie het zijn. Heel leuk is het dat de auteur aan het einde van het boek het woord tot de lezer richt. Ook geeft hij daar aan dat het volgende boek met Erika Foster in de maak is. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik er heel erg naar uitkijk.

Recensent Wilma Kuijntjes.

Met dank aan uitgeverij Meulenhoff Boekerij die dit boek beschikbaar stelde aan mij om een recensie te schrijven.


5 / 5

adembenemende thriller

titel Het meisje in het ijs
auteur Robert Bryndza
uitgever Meulenhof Boekerij
pagina s 380
uitgifte januari 2018
ISBN 978 90 225 8202 2
genre thriller

Op een koude januari avond wordt de 23- jarige Andrea Douglas-Brown in een auto geduwd. Vier dagen later wordt in een botenhuis van een museumpark het levenloze lichaam van een meisje gevonden, bevroren in het ijs. Als uit onderzoek blijkt dat het gaat om de rijke Andrea, is dat het moment voor de politie om inspecteur Erika Foster de leiding te geven van het onderzoek. Na het dodelijke ongeluk van haar man tijdens een politie actie is dit haar eerste grote zaak. Erika Foster gaat tot het uiterste om de moordenaar van Andrea op te sporen niet alleen omdat ze de dochter is van een invloedrijke belangrijke man en tevens de verloofde van een gerespecteerde zakenman, maar ook omdat er veel geheimen lijken te zijn waar de politie niets van mag weten. De familieleden van Andrea werken dan ook niet altijd volledig mee aan het onderzoek van de politie. Als er uiteindelijk iemand opgepakt wordt is Erika er niet van overtuigd dat dit de dader is en gaat vol overgave door met haar onderzoek naar de werkelijke dader. Haar carriere bij de politie komt hierdoor op het spel te staan. Toch vindt ze sporen van meerdere moorden. Wat hebben deze meisjes met elkaar te maken. De dader is niet blij met alles wat inspecteur Foster vindt en wil wraak nemen op haar. Erika moet dan ook alles op alles zetten om de dader te pakken voor er nog meer slachtoffers vallen. Maar of haar dat werkelijk zal lukken.......

Robert Bryndza is geboren in Groot Brittannie, woont nu in Slowakije. Hij is acteur en schrijver.
Met inspecteur Erika Foster heeft hij een nieuwe held gecreeerd. Ze is slim, oplettend en durft het op te nemen tegen haar meerdere ook is ze niet bang in actie te komen. Het meisje in het ijs is een boek om in een ruk uit te lezen. Je hebt zelfs de neiging om nog even de deur te controleren of deze wel op slot is. Door de korte hoofdstukken leest het boek lekker weg. Ondanks dat er veel karakters voorkomen in het boek is door de goede beschrijving heel duidelijk wie het zijn. Heel leuk is het dat de auteur aan het einde van het boek het woord tot de lezer richt. Ook geeft hij daar aan dat het volgende boek met Erika Foster in de maak is. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik er heel erg naar uitkijk.

Recensent Wilma Kuijntjes.

Met dank aan uitgeverij Meulenhoff Boekerij die dit boek beschikbaar stelde aan mij om een recensie te schrijven.
Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Het meisje in het ijs
Het meisje in het ijs
Robert Bryndza
Paperback  384 paginas
1500