Het paradijs Paperback

Een heerlijk boek voor zomerse ontspanning

Het paradijs
 

Samenvatting

'Het paradijs' van Suzanne Vermeer is een heerlijk boek voor zomerse ontspanning! Wanneer haar zoon tijdens zijn vakantie verdwijnt, gaat Liza op onderzoek uit. Haar zoektocht leidt naar het Griekse eiland Kefalonia...Meer Het paradijs Lees meer

Product Informatie

Auteur

Suzanne Vermeer

Taal

Nederlands

Uitgever

Bruna Uitgevers B.V., A.W.

ISBN

9789400507708

Productsoort

Boek

Categorie

Thriller , De beste thrillers van dit moment , Voordelig geprijsde boeken , Voordelig geprijsde boeken voor 15,00 per stuk , Nieuwe boeken voor mama , De beste thrillers van 2017

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

april 2017

Pagina's

312

Formaat

215 x 140 x 30 mm

Samenvatting

'Het paradijs' van Suzanne Vermeer is een heerlijk boek voor zomerse ontspanning! Wanneer haar zoon tijdens zijn vakantie verdwijnt, gaat Liza op onderzoek uit. Haar zoektocht leidt naar het Griekse eiland Kefalonia...Meer Het paradijs Lees meer

Paperback (2017)
312 pagina's
€ 15 00
Paperback € 9,99
eBook € 7,99

Bekijk alles van Suzanne Vermeer
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


In 'Het paradijs' van Suzanne Vermeer stort Liza's wereld in als haar backpackende zoon vermist raakt.

Wanneer Liza Roozenboom lange tijd niks hoort van haar zoon Mark, die op vakantie is op het eiland Corfu, begint ze zich zorgen te maken. Het is niets voor de anders zo betrouwbare Mark om niet te reageren op de berichtjes die Liza hem stuurt. Haar onrust neemt nog meer toe wanneer ze Marks beste vriend Fedde spreekt. Fedde vertelt haar dat Mark een meisje heeft ontmoet met wie hij is gaan backpacken. Sindsdien lijken Mark en deze Thera in het niets te zijn verdwenen.

Hoewel iedereen in haar omgeving zegt dat er niks aan de hand is, dat Mark gewoon verliefd is en geen tijd heeft voor zijn moeder, gelooft Liza dit niet. Mark zou haar nooit zomaar buitensluiten, er moet iets aan de hand zijn. Ten einde raad besluit ze zelf naar Corfu te gaan, in de hoop een spoor te vinden van haar verdwenen zoon. Met behulp van de enige persoon die haar wel gelooft, gaat Liza op onderzoek uit. Haar zoektocht leidt naar het eiland Kefalonia. Daar ontmoet ze een oudere man die haar meer weet te vertellen. Over Mark, maar ook over Liza's eigen verleden...

'Suzanne Vermeer is een fenomeen.'
Hebban


Product Informatie

Auteur

Suzanne Vermeer

Taal

Nederlands

Uitgever

Bruna Uitgevers B.V., A.W.

ISBN

9789400507708

Productsoort

Boek

Categorie

Thriller , De beste thrillers van dit moment , Voordelig geprijsde boeken , Voordelig geprijsde boeken voor 15,00 per stuk , Nieuwe boeken voor mama , De beste thrillers van 2017

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

april 2017

Pagina's

312

Formaat

215 x 140 x 30 mm

Beoordelingen

‘Het paradijs’- Suzanne Vermeer4 / 5

Het paradijs

Mark Roozenboom gaat samen met zijn beste vriend Fedde op vakantie naar het Griekse eiland Corfu, maar eerst doen ze vrijwilligerswerk in een vluchtelingenkamp op Lesbos. Hier ontmoeten ze medehulpverlener Thera. Tijdens de overtocht per zeilboot naar Corfu is de sfeer tussen Mark en Fedde verandert omdat Fedde jaloers is op de relatie die Mark met Thera heeft.

Als Liza, de moeder van Mark, lange tijd niets van haar zoon verneemt, begint ze zich zorgen te maken omdat het niets voor Mark is om niet te reageren op haar berichtjes.

Liza weet contact te krijgen met Fedde, waarin hij haar vertelt dat Mark is gaan backpacken met Thera. De ongerustheid bij Liza neemt echter toe enuiteindelijk vertrekt ze naar Corfu om zelf op zoek naar haar zoon te gaan.

De zomerse cover en de titel roepen meteen een vakantiegevoel op.

De proloog eindigt met een gevonden witte sportschoen waarvan de zwarte Nike-logo flink is aangetast. Aansluitend beland je als lezer in een gebeurtenis van vierentwintig jaar geleden, waarna het eigenlijke verhaal begint. De vraag is wat dit met het verhaal te maken heeft, waar je gaandeweg antwoord op krijgt..Je wordt getrakteerd op een goed in elkaar stekend verhaal met prachtige wendingen en onthullingen.

Het verhaal is opgesplitst in twee delen. In het eerste deel is Liza de hoofdpersoon met haar bezorgdheid wat zich uit in de wanhoop van een zeer ongeruste moeder.

In het tweede deel is de rol van Liza meer naar de achtergrond verdwenen en schittert de politie-inspecteur Flavian. Hij is een van de weinige politiemannen die zijn eigen gevoel volgt en onaantastbaar is voor corruptie.

Tijdens de zoektocht van Liza ondervindt ze de nodige tegenwerking en merkt ze dat commissaris Nikoloupolus wel heel veel macht heeft . Met hem valt niet te spotten. . Flavian volgt zijn eigen gevoel en gaat zelfstandig op onderzoek uit. Het gevolg is dat Liza wordt geconfronteerd met haar verleden waar ze eigenlijk niet op zit te wachten.

Suzanne Vermeer heeft het actuele vluchtelingenprobleem opgepakt en dit op een prachtige wijze in deze thriller verweven. Het verhaal heeft meer in zich dan ik in eerste instantie dacht.


3 / 5

Zon, zee en een vermissing…

[RECENSIE] Het paradijs van Suzanne Vermeer

Zon, zee en een vermissing…

Oorspronkelijke titel: Het paradijs
ISBN: 9789400507708
Uitgeverij: A.W. Bruna
Pagina’s: 312
Aantal sterren: 3,0

De in 2011 overleden auteur Paul Goeken, drager van het pseudoniem Suzanne Vermeer, heeft bij leven altijd iets met water, duiken, warme stranden, schrijven en misdaad gehad. Na zijn overlijden besloten zijn familieleden en de uitgever dat onder dezelfde naam een andere auteur de verhaallijn voort zou zetten. Onlangs verscheen Het paradijs.

Mark Roozenboom en Fedde Jonkman, beide voor arts studerend en daarnaast ook vrienden voor het leven, zijn enkele maanden werkzaam als vrijwilliger in het vluchtelingenkamp Kara Tepe op het Griekse eiland Lesbos. Als hun tijd er op zit, besluiten ze voor een korte vakante naar het eiland Corfu te reizen.
Daar ontmoeten de twee vrienden de bevallige Thera de Jong, ze stellen hun plannen bij en nemen deel aan een flottielje naar enkele omliggende Griekse eilanden. Hoe die bootreis precies verloopt, blijft duister maar als Fedde terugkeert in Nederland en Mark’s moeder ietwat vreemde berichtjes ontvangt van haar zoon, wordt ze argwanend. De mailtjes zijn zo anders dan haar eerdere contacten die ze had met hem dat ze besluit naar Corfu te vertrekken om haar zoon te zoeken.

In Het paradijs ontwikkelt zich een speurtocht naar de verdwenen Mark. Als er ook nog een sportschoen met de resten van een voet wordt gevonden, is dit voor meer mensen aanleiding om zich bezig te gaan houden met de zoektocht. Dit onderzoek toont nog maar eens de corruptie en macht van enkele invloedrijke Grieken aan en de dreiging die er van uit kan gaan. Vermeer weet dit bekende euvel goed weer te geven en de uitstralende dreiging over te brengen op de mensen die zich het lot van de verdwenen Mark hebben aangetrokken.
Interessante thema’s waaronder de mogelijkheid hoe DNA-onderzoek kan helpen om onoplosbaar lijkende problemen toch dat ene zetje te geven om door te gaan, zijn goed door de auteur in het verhaal geïntegreerd. Verder is Het paradijs volledig in de stijl van eerdere avonturen van de hand van Vermeer.
Ondanks de ernst van de zaak toch op een vrij luchtige wijze geschreven met een toeristisch uitstapje naar enkele andere Griekse eilanden zoals Kelafonia en Paxos.
Dat wil niet zeggen dat het verstand van de lezer volledig op nul kan maar het vrij vlak geschreven verhaal zal eigenlijk weinig geestelijke inspanning vereisen.
Met de zon en een koel drankje in de schaduw, samen met Het paradijs, is het als lezer enkele uren goed toeven in dit gezelschap.

Eindoordeel: 3 sterren

Spanning: 3 sterren
Plot: 3 sterren
Leesplezier: 4 sterren
Schrijfstijl: 3 sterren
Originaliteit: 3 sterren
Psychologie: 3 sterren


3 / 5

heerlijk vakantieboek

Het ritme en de toon van het boek worden onmiddellijk gezet vanaf de eerste pagina. Het boek begint onmiddellijk met een spannende proloog. Als lezer ben je geprikkeld om meer te weten en snel verder te lezen. Ook het eerste hoofdstuk, dat zich 24 jaar eerder afspeelt, zorgt dat je als lezer heel wat vragen hebt en je zo snel mogelijk wil weten hoe het afloopt.
Jammer genoeg mist het boek af en toe een diepere uitwerking, waardoor het spannende ritme doorbroken wordt.

Het verhaal wordt geschreven vanuit het perspectief van Liza en in het laatste hoofdstuk wordt hier een bijzondere toets aan gegeven, wat ik bijzonder origineel vind.
Suzanne Vermeer heeft een zeer vlotte schrijfstijl en het verhaal boeit van de eerste pagina tot de laatste. Alle Suzanne Vermeer elementen zijn aanwezig: vakantie, misdaad, en dat kleine vleugje romantiek.
Opvallend vind ik ook hoe Suzanne inspeelt op de actualiteit: vluchtelingenkampen aan Griekse kusten, corruptie, backpacken bij jongeren, … .

Wat ik persoonlijk jammer vind, is dat er soms wat aan uitwerking ontbreekt, waardoor bepaalde stukken van het verhaal oppervlakkig zijn. Als je bij sommige passage stilstaat en erover nadenkt, zijn er toch zaken die niet echt lijken te kloppen. Dit is ook zo bij de personages, graag had ik hen beter leren kennen, nu komen ze soms wat oppervlakkig over.
Mits een betere uitwerking zou dit voor mij een perfecte thriller zijn en meer sterren opleveren, want het verhaal zelf vind ik heel goed.

De cover valt op en is mooi uitgewerkt. Samen met de titel doet het je onmiddellijk aan een vakantiebestemming denken. Het boek is dan ook wat het belooft: een vakantieboek, een lekker ontspannend boek, waar je niet al te veel hoeft bij na te denken.

Hoewel het een thriller is, zou ik het niet direct aanraden aan fans van spannende misdaadromans, gezien het toch soms die diepgang mist en daardoor wat oppervlakkig is. Het is een ontspannend vakantieboek, om bij te relaxen zonder na te denken. Een ideaal boek om ergens op een tropisch strand te lezen.

Ik ben benieuwd naar meer van Suzanne Vermeer en geef het boek dan ook 3 sterren.


5 / 5

Moederlijk instinkt

“ Pssst klonk het ergens achter haar. Ze draaide zich razendsnel om. Op haar hele lijf stond kippenvel“ p. 289

Als Mark naar Griekenland vertrekt om op het eiland Lesbos te helpen in een vluchtelingen kamp, mist moeder Liza haar zoon. Liza is ontzettend trots op Mark dat hij zich zo inzet voor de vluchtelingen, maar omdat ze een hechte band hebben mist ze hem om zich heen. Het contact met Mark is zeer sporadisch omdat er niet altijd een werkende internet verbinding is. Als Liza een lange tijd niets van Mark hoort maakt ze zich zorgen. Het is niets voor Mark om zo lang niets van zich te laten horen. Mark is samen met zijn beste vriend Fedde naar Lesbos vertrokken, als hij Fedde spreekt en verteld dat Mark een meisje ontmoet heeft met wie hij is gaan backpacken neemt haar onrust toe. Mark zou haar nooit zomaar buitensluiten, er moet iets aan de hand zijn. Ten einde raad besluit ze zelf naar Corfu af te reizen. De jongens zijn hier na hun vrijwilligers werk naar toe gegaan voor een welverdiende vakantie. De meeste mensen in Liza’s omgevingen geloven haar niet, hij is een volwassen jongen en heeft zijn moeder niet meer nodig, dit heeft ze vaak te horen gekregen. Maar Liza vertrouwt het niet, ze weet zeker dat er iets mis is en gaat op onderzoek uit. Ze ontmoet een oudere man die haar meer weet te vertellen. Over Mark, maar ook over Liza’s eigen verleden…

Sterke thriller, die een inkijkje geeft in het leven van een moeder die vermoed dat haar zoon vermist is. Vermeer weet Liza sterk neer te zetten, het een vrouw die zich niets wijs laat maken. De thriller geeft inzicht in de wereld van de politie op Corfu. Machtspelletjes spelen hier een grote rol. Vermeer laat merken dat Liza een vrouw is die niet snel opgeeft, en vertrouwd op haar moeder gevoelens. Dit vind ik een mooi aspect, een instinkt wat sterker is dan wat dan ook.

Het boek begint met een scene van 24 jaar geleden, dit geeft meteen een hoop mysterie. Deze maar ook een andere tijdssprong ik het boek geven het boek diepte. Vermeer schrijft beeldend waardoor het lijkt alsof je zelf in Griekenland bent. Het einde is spannend en het plot is sterk, gelukkig wordt het einde ook niet afgeraffeld en is het einde goed uitgewerkt.

In mijn ogen verdient deze thriller 5*.

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Het paradijs
Het paradijs
Suzanne Vermeer
Paperback  312 paginas
1500