Het vervloekte huis Paperback

Het vervloekte huis
 

Samenvatting

Het Vervloekte Huis van Lydia van Houten is een aanrader voor fans van psychologische thrillers. Als de 43-jarige journaliste Mikayla geconfronteerd wordt met de zelfmoord van haar man Steven, stort haar hele wereld in. Steven...Meer Het vervloekte huis Lees meer

Product Informatie

Auteur

Lydia van Houten

Taal

Nederlands

Uitgever

Kabook Publishing

ISBN

9789082415261

Productsoort

Boek

Categorie

Literaire thrillers

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

juni 2016

Pagina's

280

Formaat

215 x 135 x 27 mm

Samenvatting

Het Vervloekte Huis van Lydia van Houten is een aanrader voor fans van psychologische thrillers. Als de 43-jarige journaliste Mikayla geconfronteerd wordt met de zelfmoord van haar man Steven, stort haar hele wereld in. Steven...Meer Het vervloekte huis Lees meer

Paperback
280 pagina's
€ 18 95
Gebonden € 34,99
eBook € 6,99

Bekijk alles van Lydia van Houten
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
2 dagen levertijd 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Het Vervloekte Huis van Lydia van Houten is een aanrader voor fans van psychologische thrillers. Als de 43-jarige journaliste Mikayla geconfronteerd wordt met de zelfmoord van haar man Steven, stort haar hele wereld in. Steven Jackson, geboren in Canada, blijkt echter een onverwachte erfenis voor Mikayla achter te laten: een huis in Rocky Roads, British Columbia, Canada. Samen met haar 7-jarige zoontje Jason en haar 16-jarige dochter Valerie ontvlucht Mikayla haar nu eenzame leven in Amsterdam. Ze emigreert naar Canada, in de hoop haar eerste thriller te schrijven in het klaarblijkelijk uitgestorven Rocky Roads. Al snel stuit ze op een aantal eigenaardige zaken, zoals de onopgeloste moord op Joanna la Croix van twintig jaar eerder. Als Mikayla op eigen houtje onderzoek gaat doen naar de moord, wordt steeds duidelijker dat Rocky Roads een duister geheim herbergt. Mikayla duikt in het verleden van het stadje. Vanaf dat moment gebeuren er rare dingen in en om haar huis. Jason meent zelfs dat het spookt, dat het huis vervloekt is. Als hun hond Gollum spoorloos verdwijnt neemt Mikayla zelf het heft in handen. Ze moet en zal de onderste steen boven krijgen...


Product Informatie

Auteur

Lydia van Houten

Taal

Nederlands

Uitgever

Kabook Publishing

ISBN

9789082415261

Productsoort

Boek

Categorie

Literaire thrillers

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

juni 2016

Pagina's

280

Formaat

215 x 135 x 27 mm

Beoordelingen

‘Het vervloekte huis’- Lydia van Houten5 / 5

prachtig & heerlijke pageturner

Het boek leest als een trein. Het is een meeslepend verhaal, het pakt je gelijk goed beet. Op sommige momenten was er humor, wat het lezen erg leuk maakt. Al gebeuren er ook nare dingen, die eigenlijk het daglicht niet kunnen verdragen. Het thema gaat daar eigenlijk ook over, nare en duistere zaken die niet boven tafel mogen komen. En die zaken gaan erg ver en zijn bruut en gruwelig. De hoofdpersonen worden goed uitgewerkt, zodat alles duidelijk is en geen losse eindjes ontstaan.

Het is een verhaal over verdriet van een overleden dierbare echtgenoot, tegenwerking van de dorpsgenoten, spannende momenten als Jason iets in het huis hoort en daarna de hond is verdwenen. Over hulpeloosheid van Mika en het gevoel van “wie nog te vertrouwen” en wie niet.

De schrijfster Lydia van Houten heeft hiermee een pracht van een spannend verhaal neergezet. In een prettig lettertype en in niet al te lange hoofdstukken, vertelt zij over Mika en haar 2 kids in Canada. En de besloten gemeenschap van Rocky Roads. Hoe zij kennis maakt met de bewoners, die al dan niet blij zijn, met haar komst. Het is een verhaal, dat je pakt en dat je meeneemt, naar steeds een hoger level, qua spanning.

Het is een prachtig boek, een smulboek, een regelrechte pageturner tot de laatste bladzijde.


5 / 5

een zeer waardige thriller !!

Dit is echt een thriller van formaat! Je begint erin en opzij leggen kun je gewoonweg niet, het houdt je zo in de ban dat je moet doorlezen. Naarmate het boek vorderde deed me dit heel hard aan ‘Twin Peaks’ denken. Een gemeenschap waar alles en iedereen zo geheimzinnig doet en waar je als vreemde niet echt wordt verwelkomd. Het is niet zomaar een thriller maar een fantasy/mysterie verhaal en dat heeft Lydia goed weergegeven.
Vanaf het begin hangt er al een soort mysterie rond de zelfmoord van Steven en hoe ze probeert ermee om te gaan. Mikayla laat zich ook zomaar niet de mond snoeren en dat brengt ongelofelijk veel spanning met zich mee en het mysterie wordt alsmaar groter. Sommige hoofdstukken eindigen dan ook met een cliffhanger en dat brengt nog meer nieuwsgierigheid naar boven.
Sommige personages worden meer uitgediept dan andere en dan begin je aan enkelen te twijfelen. Je blijft constant denken wie en wat heeft hier een rol in het verhaal. En vooral, wie zit hier allemaal achter? Ik moet eerlijk toegeven dat ik op het verkeerde spoor zat. Lydia weet als geen ander de mensen op een verkeerd been te zetten. Het verhaal is luguber, boeiend maar vooral spannend. Je zit met momenten op het puntje van je stoel omdat je zo meeleeft met Mikayla en haar kinderen. Mikayla is een sterk personage met veel doorzettingsvermogen en eentje die haar doel wil bereiken kost wat kost en dat heeft Lydia heel mooi neergepend.
Een knap staaltje schrijfwerk en dan blijf je nog met een vraag zitten. Het boek zet je werkelijk aan het denken. Dit is echt een ‘whodunit’ verhaal!
Dit is werkelijk één van de beste boeken die ik dit jaar tot nog toe heb gelezen. Een boek dat meer dan de moeite waard is om te lezen!
Ik kijk uit naar haar volgend boek!
5 terechte sterren voor dit boek!


5 / 5

Absolute topper!

Mijn verwachtingen waren al hooggespannen voor dit boek vanwege haar vorige thriller "Doodstil" en Lydia van Houten heeft mij niet teleurgesteld! Ik heb het boek in één dag verslonden! Deze thriller laat je op het puntje van je stoel zitten. Het verhaal begint rustig als de journaliste Mikayla na de zelfmoord van haar man besluit om naar Canada te verhuizen om de zelfmoord van haar man te verwerken. Na zijn dood komt Mikayla erachter dat haar man een huis Rocky Roads, British Columbia, Canada bezat, waar zij niets van afwist. Zij kan niet begrijpen waarom haar man dit geheim hield voor haar. Ze ziet dit huis als een nieuwe kans en verhuist er naar toe met haar kinderen. Het huis ligt op een afgelegen eiland, alleen maar per ferry te bereiken. De bewoners van het eiland zijn erg vriendelijk voor haar, maar gaandeweg merkt Mikayla dat er zaken niet kloppen en de journaliste in haar komt naar boven. Ze gaat op onderzoek uit en komt erachter dat niets op het eiland is wat het in eerste instantie lijkt. De sfeer (het Duitse woord unheimisch beschrijft deze uitstekend) in het boek is spannend en creepy. Mikayla komt achter steeds meer zaken en haar leven loopt op een gegeven moment groot gevaar. De schrijfster zet je telkens op het verkeerde been, heel knap gedaan. Tot de laatste bladzijde weet ze de spanning er in te houden. De personages zijn dermate goed neergezet dat je met ze meeleeft, vooral Mikayla. De andere personages: zijn ze wie ze zeggen dat ze zijn? Wat gebeuren er toch voor rare zaken in het dorp en waarom zwijgt iedereen erover? Zonder meer één van de beste thrillers die ik dit jaar heb gelezen. Jeanine Feunekes (recensente DPB)


4 / 5

Onderhuidse spanning

Lydia van Houten heeft een, ik zou bijna zeggen een on-Nederlandse schrijfstijl, die lekker vlot leest en je gelijk het verhaal in trekt. Het is geschreven vanuit de ik-persoon van Mikayla en dat maakt dat je je erg betrokken voelt bij de gebeurtenissen. Bovendien wordt de omgeving erg goed beschreven zonder dat het saai wordt, ik kon het huis en de omgeving zo voor me zien.
Soms kon ik me niet helemaal vinden in de beslissingen van de hoofdpersoon en vond ik de gebeurtenissen met de buurman zich wel erg onrealistisch snel ontwikkelen maar omdat het allemaal zo goed geschreven is, blijf je toch meeleven. Hier en daar een spatje romantiek maakt het verhaal smeuig zonder ranzig te worden.
Het was niet nagelbijtend spannend maar er was een onderhuidse spanning die aanwezig bleef gedurende het hele verhaal.
De hoofdstukken zijn vrij kort en de bladspiegel is rustig. De cover vind ik er mooi uitzien met de ‘versleten’ naam van de schrijver en het steeds, bij ieder woord, groter wordende lettertype van de titel. Dat dringt zich als het ware naar voren en komt dreigend over.
Een heerlijk boek dat zich moeilijk neer laat leggen en wat doet verlangen naar meer. 4****
Leesplezier: 4
Spanning: 4
Schrijfstijl: 5


5 / 5

Een meesterwerk!

Al op de eerste bladzijde wordt de lezer 'pats boem!' vastgeklonken aan het verhaal en dat verandert niet meer totdat het boek uitgelezen is.

Het vervloekte huis is geschreven vanuit de eerste persoon. Dit zorgt er voor dat je aandacht gevangen blijft; als lezer kijk je mee door de ogen van de hoofdpersoon.
De auteur heeft een sfeer neergezet die unheimisch genoemd mag worden in een geloofwaardig verhaal waarin de spanning steeds blijft stijgen. Een vleugje gepaste erotiek vindt zijn weg zonder hinderlijk te zijn in deze spannende thriller.

Bovendien zijn de humoristische uitspraken heerlijk om te lezen.
'Al met al zag de man er slonzig uit. Als ik hem in Amsterdam tegen zou komen, zou ik hem wat geld toestoppen.'
Wanneer de twijfel toeslaat bij de hoofdpersoon voel je dat als lezer alsof het jou zelf aangaat. Het is een echte 'whodunnit'.
Het personage van Mikayla is heel goed beschreven en haar emoties zijn zeker herkenbaar.

Lydia van Houten heeft een waarlijk meesterwerk afgeleverd met het schrijven van Het vervloekte huis.
Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Het vervloekte huis
Het vervloekte huis
Lydia van Houten
Paperback  280 paginas
1895