Het wonderlijke verhaal van de man die van India naar Zweden fietste voor de liefde Paperback

Ongelofelijk maar waargebeurd

Het wonderlijke verhaal van de man die van India naar Zweden fietste voor de liefde
 

Samenvatting

Voor de fans van Slumdog Millionaire en Lion Een koude decemberavond in New Delhi. Elke avond staat de jonge straatartiest PK mensen te portretteren in een parkje. PK heeft weinig bezittingen maar hij heeft wel een profetie die...Meer Het wonderlijke verhaal van de man die van India naar Zweden fietste voor de liefde Lees meer

Product Informatie

Auteur

Per J Andersson

Taal

Nederlands

Uitgever

Boekerij

ISBN

9789022584484

Productsoort

Boek

Categorie

Waargebeurde verhalen

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

juni 2018

Pagina's

304

Formaat

216 x 140 x 29 mm

Vertaler

Daniëlle Stensen

Samenvatting

Voor de fans van Slumdog Millionaire en Lion Een koude decemberavond in New Delhi. Elke avond staat de jonge straatartiest PK mensen te portretteren in een parkje. PK heeft weinig bezittingen maar hij heeft wel een profetie die...Meer Het wonderlijke verhaal van de man die van India naar Zweden fietste voor de liefde Lees meer

Paperback
304 pagina's
€ 19 99
eBook € 12,99

Bekijk alles van Per J Andersson
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Voor de fans van Slumdog Millionaire en Lion Een koude decemberavond in New Delhi. Elke avond staat de jonge straatartiest PK mensen te portretteren in een parkje. PK heeft weinig bezittingen maar hij heeft wel een profetie die hij bij zijn geboorte meekreeg: 'Je zult met een meisje trouwen dat niet uit het dorp komt, niet uit het district, zelfs niet uit ons land; ze zal muzikaal zijn, een jungle bezitten en geboren worden onder het sterrenbeeld Stier.' Dan verschijnt er een jonge blonde vrouw die hem vraagt om haar portret te schilderen. Ze is geboren onder het teken van de os en PK weet direct dat zij de ware is. Dit is het waargebeurde liefdesverhaal over PK, die op een tweedehands damesfiets een avontuurlijke reis maakte van meer dan 11.000 kilometer die hem door verschillende continenten voerde. Voor de vrouw van zijn dromen. Door zijn warme persoonlijkheid ontmoet hij veel verschillende mensen op The Hippie Trail, hij helpt een meisje in nood, komt ternauwernood Pakistan binnen en krijgt zelfs een vliegticket aangeboden van een vreemdeling. PK en Lotta zijn nog steeds gelukkig getrouwd en trots dat hun liefdesverhaal zoveel mensen aanspreekt. De pers over Het wonderlijke verhaal van de man die van India naar Zweden fietste voor de liefde 'Een feelgoodverhaal dat zo fijn is dat andere feelgoodverhalen zich er slecht door voelen.' New York Times Book Review 'Zo mooi, zo ontroerend en ook nog eens waargebeurd.' Grazia 'Een episch verhaal over liefde en doorzettingsvermogen.' Booklist


Product Informatie

Auteur

Per J Andersson

Taal

Nederlands

Uitgever

Boekerij

ISBN

9789022584484

Productsoort

Boek

Categorie

Waargebeurde verhalen

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

juni 2018

Pagina's

304

Formaat

216 x 140 x 29 mm

Vertaler

Daniëlle Stensen

Beoordelingen

‘Het wonderlijke verhaal van de man die van India naar Zweden fietste voor de liefde’- Per J Andersson4 / 5

Vecht voor wat het waard is om in te geloven

‘Het wonderbaarlijke verhaal van de man die van India naar Zweden fietste voor de liefde’ – Per J Andersson
Genre: Roman
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022584484
Aantal pagina’s: 301
Uitvoering: paperback
Verschijningsdatum: juli 2018

Met grote dank aan Uitgever Boekerij voor het recensie-exemplaar.

Over de auteur
Per J. Andersson , in 1962 geboren in Hallstahammar, is een Zweedse auteur en freelance schrijver en een van de oprichters van het reismagazine ‘Vagabond’.
Andersson werkt sinds zijn tienerjaren als journalist. Hij geeft ook les in het schrijven over reizen en geeft lezingen over India, treinreizen, wandelingen, duurzaam reizen en reizen in het algemeen.
Zijn boeken zijn succesvol in het buitenland. ‘New Delhi–Borås’, de originele titel van Het wonderbaarlijke verhaal van de man die van India naar Zweden fietste voor de liefde, is vertaald in 16 talen.
Andersson werd in 2010 benoemd tot journalist van het jaar in Zweden. In 2018 won de Engels vertaling van zijn boek ‘New Delhi–Borås’ de Marco Polo prijs voor ‘Outstanding General Travel Themed Book’ tijdens een gala ceremonie in het Olympisch Stadion in Londen.

Inhoud
Het boek vertelt het verhaal van PK die als jonge straatartiest mensen op straat portretteert in een park in New Delhi. Hier ontmoet hij de Zweedse Lotta. Lotta voldoet in alle opzichten aan de profetie die PK al bij zijn geboorte heeft meegekregen. PK heeft alles over voor deze liefde en fietst van India naar Zweden om zijn Lotta weer te kunnen zien.

Mijn mening
De omslag van het boek verdient een dikke pluim. Wat is het prachtig vormgegeven. Het ademt al de Indiase sfeer voordat ik een letter heb gelezen.

De raakvlakken met een andere Zweedse auteur, Jonas Jonasson die eigenlijk ‘Per Ola Jonasson’ heet, zijn snel gevonden. Hij is nog geen jaar ouder, schreef ook een boek met een lange titel ‘De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween’, werd vertaald in vele talen en bevat ook een ‘roadmovie’ in boekvorm als thema. Dit is een handige zet van de uitgever en lokt lezers van dit boek. De verschillen zijn er namelijk in overvloed. Daar waar het boek van Jonas Jonasson veel humor bevat, is dit boek van Per J. Andersson meer een reisverhaal met een filosofisch dieper laagje. En bevat het geen humor. En dat verwachtte ik wel. Maar niet getreurd, ik kreeg een prachtig liefdesverhaal voorgeschoteld dat als een dun rood draadje door het hele boek loopt.

Het hoofdingrediënt is een reisverhaal en een reisbeschrijving van India. Wanneer je weinig weet over de historie van deze voormalig Britse kolonie en meer kennis wilt vergaren over filosofie, geloof, het kastenstelsel en de Indiase politieke situatie heb je hier gevonden wat je zocht. De wisselingen in gemoedstoestanden van de hoofdpersoon PK nemen je als lezer mee in de strijd tussen doorzetten en opgeven. Grote innerlijke kracht na geluksmomenten en zelfdestructieve gedachten vanuit armoede wisselen elkaar af in een wereld die voor mij, tot voor kort, een onbekende was. De kleuren, geuren en smaken van India bereiken mij vanaf papier. En het smaakt naar meer.

Eindoordeel
Een totaal ander boek had ik verwacht. De omslag heeft mij wellicht op een dwaalspoor gebracht. Ik verwachtte een grappig reisverhaal van een arme man op weg naar de beschaafde welvarende wereld. Wat een misvatting. Na dit literaire hoogstandje heb ik veel geleerd over arm en rijk, over welvaart en geluk. Over doorzettingsvermogen en de wil om te vinden wat je zoekt. En te vechten voor alles wat het waard is om in te geloven.

Een persoonlijke leestip. Of het ook een reistip is, hangt af van ieders persoonlijke voorkeur en profetie.

Ik geef dit waargebeurde verhaal, dat aan het eind van het boek ook nog is verrijkt met een serie persoonlijke afbeeldingen en foto’s, een dikke vier sterren.

Peter van Bavel - recensent De Perfecte Buren


Mijn persoonlijke songtekst
“Give me love
Give me love
Give me peace on earth
Give

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Het wonderlijke verhaal van de man die van India naar Zweden fietste voor de liefde
Het wonderlijke verhaal van de man die van India naar Zweden fietste voor de liefde
Per J Andersson
Paperback  304 paginas
1999