Huidpijn Paperback

Huidpijn
Bliyoo

Samenvatting

'Huidpijn' is het meest rauwe, pijnlijke en schurende boek van Saskia Noort tot nu toe, een boek dat je niet zomaar weglegt en dat nog dagen nadreunt. Saskia Noort weet opnieuw als geen ander een hedendaags tijdbeeld te vangen, met...Meer Huidpijn Lees meer

Product Informatie

Auteur

Saskia Noort

Taal

Nederlands

Uitgever

AmboAnthos

ISBN

9789026331398

Productsoort

Boek

Categorie

Literaire thrillers , Deze verboden vruchten vind je bij Bruna , Bliyoo , Boeken gezien in de folder

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

juli 2016

Pagina's

288

Formaat

215 x 135 x 25 mm

Ook te lezen met Bliyoo-abonnement

Onbeperkt digitaal lezen voor € 9,95 p/m


Samenvatting

'Huidpijn' is het meest rauwe, pijnlijke en schurende boek van Saskia Noort tot nu toe, een boek dat je niet zomaar weglegt en dat nog dagen nadreunt. Saskia Noort weet opnieuw als geen ander een hedendaags tijdbeeld te vangen, met...Meer Huidpijn Lees meer

Paperback (2016)
288 pagina's
€ 19 99
Paperback € 12,50
Paperback € 19,99
Gebonden € 24,99
eBook € 9,99

Bekijk alles van Saskia Noort
 • Gratis verzending vanaf € 20
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


'Huidpijn' is het meest rauwe, pijnlijke en schurende boek van Saskia Noort tot nu toe, een boek dat je niet zomaar weglegt en dat nog dagen nadreunt. Saskia Noort weet opnieuw als geen ander een hedendaags tijdbeeld te vangen, met treffende beschrijvingen van onder andere het BN'erschap, het hebben van een kinderwens en het leven in de schaduw van een verslaafde. Ieder mens heeft een duistere kant. Zo ook Anne, Nederlands populairste televisiepresentatrice en journaliste. Als ze haar grote liefde en daarmee haar droom dreigt te verliezen, en het verdriet hierover breed wordt uitgemeten in de pers, moet ze alles op alles zetten om niet ook nog door haar vrienden, familie en eigen verstand in de steek gelaten te worden.

Product Informatie

Auteur

Saskia Noort

Taal

Nederlands

Uitgever

AmboAnthos

ISBN

9789026331398

Productsoort

Boek

Categorie

Literaire thrillers , Deze verboden vruchten vind je bij Bruna , Bliyoo , Boeken gezien in de folder

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

juli 2016

Pagina's

288

Formaat

215 x 135 x 25 mm

Beoordelingen

‘Huidpijn’- Saskia Noort3 / 5

Lekker tussendoortje

Terug naar de kust vond ik het beste boek van Noort. De boeken die volgden vond ik persoonlijk niet heel bijzonder. Maar ik moet zeggen dat ik Huidpijn weer stukken beter vond. Vlot geschreven en toch wel een beetje spannend. Een lekker tussendoortje.


3 / 5

Standaard tussendoortje

Titel: Huidpijn
Auteur: Saskia Noort
Uitgeverij: Ambo/Anthos
288 pagina’s


Over de auteur
Saskia Noort (Bergen, 1967) studeerde journalistiek en theaterwetenschap in Utrecht. Met Terug naar de kust (2003) vestigde ze haar naam en sindsdien behoort ze tot de absolute top van Nederlandse thrillerschrijvers.
Terug naar de kust werd al snel gevolgd door een tweede thriller, De eetclub (2004). Voor beide boeken werd Noort genomineerd voor De Gouden Strop, de prijs voor de beste Nederlandstalige misdaadroman, Voor de Franse vertaling van De eetclub (Petits meurtres entre voisins), ontving ze de Prix SNCF du polar, vergelijkbaar met de Nederlandse NS Publieksprijs. Er volgden meer succesvolle thrillers zoals Nieuwe buren (2006), Afgunst (2007), De verbouwing (2009), Koorts (2011), en Debet (2013) dat werd genomineerd voor de NS Publieksprijs.
Eind 2013 ontving Noort de GNM Meesterprijs voor haar bijdrage aan het Nederlandstalige thrillergenre. In het najaar van 2014 verscheen de televisieserie van Nieuwe buren.
Saskia Noort schreef samen met Jan Heemskerk columns voor het magazine LINDA., deze zijn gebundeld in de boeken Jan & Saskia over seks en liefde (2011) en Jan & Saskia - De naakte waarheid (2014).

Als Anne, Nederlands populairste televisiepresentatrice en journaliste, samen met haar vriend Sam een mooie toekomst wil gaan opbouwen besluit Sam haar achter te laten met lege handen. Hierdoor dreigt ze haar droom te verliezen. De pers maakt al snel misbruik van de labiele situatie van Anne, en ze wordt dan ook in de media volledig onderuit gehaald. Ze moet alles op alles zetten om niet ook nog door haar vrienden, familie en eigen verstand in de steek gelaten te worden.
Wat blijft er over van een BN’er die wanneer er ook maar iets misgaat in zijn/haar privéleven te kijk wordt gezet door de media?

Saskia Noort is geen onbekende schrijfster voor mij, ik heb met plezier De Eetclub en Debet gelezen. Ik was dan ook erg nieuwsgierig naar deze in de media vol lof aangekondigde literaire thriller.
Het begin wordt sterk aangezet, waarna de grotere mate van spanning helaas uitblijft.
Het media effect in het verhaal wordt erg benadrukt waardoor het boek qua spanning zijn kracht verliest. Hierbij wordt wel duidelijk dat het leven van een BN’er vaak onder druk staat, meer dan wat wij waarschijnlijk weten. Dit wordt wel goed neergezet. Door de vlotte schrijfstijl loopt het verhaal goed door en ga je toch snel door de hoofdstukken. Er blijft een flinterdun draadje als zijnde thriller door het boek lopen waar je uiteindelijk niet echt warm van wordt, maar die je toch af en toe het idee geeft dat je een thriller leest. De thema’s die in het verhaal voorkomen zoals kinderwens en verslaving zijn wat mij betreft net iets te zwaar om ze allemaal in één boek te bewerken.
Het is een leuk boek voor als tussendoortje om op te pakken.


Plot 3
Schrijfstijl 3,5
Originaliteit 4
Psychologie 3,5
Leesplezier 4
Spanning 3

Ik geef Huidpijn 3,5 sterren


4 / 5

Huidpijn

Achterflap

Ieder mens heeft een duistere kant. Zo ook Anne, Nederlands populairste televisiepresentatrice en journaliste. Als ze haar grote liefde - en daarmee haar droom - dreigt te verliezen en het verdriet hierover breed wordt uitgemeten in de pers, moet ze alles op alles zetten om niet ook nog door haar vrinden, familie en eigen verstand in de steek gelaten te worden.

Huidpijn is het meest rauwe, pijnlijke en schurende boek van Saskia Noort tot nu toe, een boek dat je niet zomaar weglegt en dat nog dagen nadreunt. Saskia Noort weet opnieuw als geen ander een hedendaags tijdsbeeld te vangen, met treffende beschrijvingen van onder andere het BN'erschap, het hebben van een kinderwens en het leven in de schaduw van een verslaafde.

Auteur

Saskia Noort is geboren in 1967 en is een van Nederlands bekendste thriller auteurs. In totaal verkocht zij al 2,7 miljoen exemplaren van haar thrillers. Saskia Noort debuteerde met het boek Terug naar de kust. Elke maand schrijft zij een column in het blad Linda. Een aantal thrillers van Saskia Noort zijn verfilmd.

Mijn mening

Zodra dit boek uit kwam, rende ik naar de winkel om een exemplaar te kunnen aanschaffen.

"Daar hou ik van. Een man die weet wat hij wil. Die mijn hand pakt, me meeneemt en vertelt hoe we samen verdergaan. Sam leek zo'n man. Al was hij acht jaar jonger, hij sprak vol zelfvertrouwen. Het was onmogelijk nee tegen hem te zeggen."

In het boek volgen we Anne, een succesvolle televisiepresentatrice die alles voor elkaar lijkt te hebben: Een goede baan, een man en een kinderwens waaraan gewerkt wordt. Totdat haar man Sam ineens bedenkt dat hij dit allemaal niet meer wil. Hij heeft gevoelens voor een ander. De kinderwens van Anne valt in duigen. Wanneer ook haar baan nog eens op de tocht komt te staan, dreigt ze de controle totaal kwijt te raken. Bij wie kun je aankloppen? Wie kun je nog vertrouwen?

In het verleden heb ik een enkel boek gelezen van Saskia Noort. Deze beviel mij wel aardig. Dit boek sprak mij direct aan. Het boek krijgt de stempel het meest rauwe, pijnlijke en schurende boek tot nu toe geschreven door Saskia Noort. Ik hou wel van verhalen die gewoon to the point zijn. Zeg wat je denkt en voelt, dus dit boek leek mij op het lijf geschreven. Qua grofheid viel het mij tegen. De schrijfstijl is mijns inziens nog steeds netjes en correct met hier en daar een 'vies' woord, maar dit mag geen naam hebben. Van mij had dit wel wat explicieter gemogen.

Het behandelt meerdere hedendaagse thema's welke naadloos in elkaar over vloeien. Ook de verwijzingen naar huidige BN'ers vind ik echt leuk en origineel. Hierdoor voel je je betrokken en voel je herkenbaarheid.

"Humberto stapt binnen, strak in het pak en glunderend van oor tot oor. 'Wat fijn dat je bij ons aan tafel wilt komen. Ik ben een groot bewonderaar, maar dat wist je al'."

Wat ik een sterk punt vind aan dit boek, is dat het hoofdpersonage niet de hemel in wordt geprezen. Anne blijkt een vrouw met een vervelend verleden die haar nog steeds achtervolgt, gecombineerd met haar eigen gevormde imperfecties. Hierdoor wordt zij een tastbaar en herkenbaar personage die zorgt voor een gevoel van verbondenheid. Ik leefde vreselijk met haar mee en hoopte op niks anders dan een goed einde.

De spanning in het boek wordt prima opgebouwd, en heeft een vreemde twist die je pas aan het einde kan verklaren. Super gedaan. Niks is minder vervelend als een voorspelbaar plot.

Huidpijn is een 'catchy' thriller en zeker 'movie material'.

Huidpijn

ISBN: 9789026331398. Uitgeverij: Ambo Anthos. Verschijningsjaar: 2016. Aantal pagina's: 283.


4 / 5

Huidpijn

‘Er is een deel waar niemand bijkomt’

‘Huidpijn’ Saskia Noort

'Noort' lezen is als liggen in een geolied bad, altijd lekker.

Altijd vlot begin, ergens een zin die blijft hangen, ergens komt er spanning bij maar altijd is er die herkenbaarheid, een terras, straat, een tv program.

Daaromheen het verhaal; Anna&Sam haar familie, haar werk, de plotselinge ommekeer in een vanzelfsprekende en veelbelovende relatie en dan de verdwijning, de 'missing link', de ‘familie’ en het 'we lossen het op'.

Heerlijk boek, 'toutes' bekend volk van TV inclusief hun programma' en Café Schiller komt voorbij, het café in de Jordaan, de paparazzi, Amsterdamse grachten en het politiekorps.
Ook de kranten en de roddelbladen; allemaal wat te zeggen over Anne.

En Anne zelf, ze worstelt met zichzelf, met haar demonen uit het verleden maar blijft ergens kracht vinden te overleven.

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Huidpijn
Huidpijn
Saskia Noort
Paperback  288 paginas
1999