Iene Miene Mutte Paperback

De een leeft. De ander sterft. Kies maar...

Iene Miene Mutte
 

Samenvatting

Het meisje was amper nog in leven toen ze het bos uit kwam lopen. Het verhaal van haar ontvoering was donkerder dan de meest verschrikkelijke nachtmerrie. Maar alles wat ze zei was waar. Elk gruwelijk detail. Een aantal dagen later...Meer Iene Miene Mutte Lees meer

Product Informatie

Auteur

M.J. Arlidge

Taal

Nederlands

Uitgever

Boekerij

ISBN

9789022576229

Productsoort

Boek

Reeksnaam

Helen Grace

Deel van reeks

1

Categorie

De 25 beste thrillers , Thriller , Voordelig geprijsde boeken , Voordelig geprijsde boeken voor 7,50 per stuk , De beste thrillers van 2017

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

januari 2016

Pagina's

384

Formaat

216 x 141 x 32 mm

Vertaler

Herman van der Ploeg

Samenvatting

Het meisje was amper nog in leven toen ze het bos uit kwam lopen. Het verhaal van haar ontvoering was donkerder dan de meest verschrikkelijke nachtmerrie. Maar alles wat ze zei was waar. Elk gruwelijk detail. Een aantal dagen later...Meer Iene Miene Mutte Lees meer

Paperback
384 pagina's
€ 7 50
eBook € 5,99
Dwarsligger € 12,99

Bekijk alles van M.J. Arlidge
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Het meisje was amper nog in leven toen ze het bos uit kwam lopen. Het verhaal van haar ontvoering was donkerder dan de meest verschrikkelijke nachtmerrie. Maar alles wat ze zei was waar. Elk gruwelijk detail. Een aantal dagen later wordt een tweede in shock verkerend slachtoffer gevonden en ontstaat er een patroon. In tweetallen worden mensen ontvoerd, vastgehouden en uitgehongerd. Vervolgens krijgen ze een duivels dilemma voorgelegd: doden of gedood worden. Inspecteur Helen Grace en haar team weten dat ze jacht maken op een ingenieuze psychopaat die zijn slachtoffers gebroken en vol schuldgevoel achterlaat. Niet alleen dienen ze als zijn visitekaartje, ze zijn ook de moordenaars. De slachtoffers lijken lukraak gekozen, de plaats van het misdrijf zorgvuldig uitgekiend. Iets moet alle slachtoffers met elkaar verbinden... De pers over Iene miene mutte 'M.J. Arlidge voert de lezer met vaardige hand en gevoel voor psychologie door de stevige plot naar een ontknoping die tegelijk een inkijkje geeft in het inktzwarte verleden van de intrigerende Helen Grace.' Vrij Nederland 'Een knaller van een thriller.' 4.5* Moredelight.com 'Wat een boek, een boek dat tijdens het lezen je hartslag doet versnellen en zelfs na het lezen loop je nog over van adrenaline.' Thrillerlovers


Product Informatie

Auteur

M.J. Arlidge

Taal

Nederlands

Uitgever

Boekerij

ISBN

9789022576229

Productsoort

Boek

Reeksnaam

Helen Grace

Deel van reeks

1

Categorie

De 25 beste thrillers , Thriller , Voordelig geprijsde boeken , Voordelig geprijsde boeken voor 7,50 per stuk , De beste thrillers van 2017

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

januari 2016

Pagina's

384

Formaat

216 x 141 x 32 mm

Vertaler

Herman van der Ploeg

Beoordelingen

‘Iene Miene Mutte’- M.J. Arlidge4 / 5

PAGE TUNER

MENINGWat was dit weer een lekkere thriller. Ik ben in dit boek begonnen en kon het niet meer wegleggen.

Het verhaal gaat over Inspecteur Helen Grace en haar team. Ze vinden een meisje wat aan haar ontvoering heeft kunnen ontsnappen en krijgen te horen wat voor ziek spel er gespeeld wordt. Het slachtoffer, wat samen met haar partner gevangen werd gehouden, moest kiezen , doden of gedood worden. Helaas zijn er meerder mensen slachtoffer geworden van deze moordenaar. Nu is het de taak van Helen Grace en haar team op de moordenaar op te sporen wat geen gemakkelijke taak is want de slachtoffers hebben helemaal geen verbinding met elkaar. Zal Helen en haar team deze zaak kunnen oplossen? Wat zijn de motieven van deze moordenaar?

Wat een page tuner was dit boek. Het verhaal is duidelijk en vlot geschreven . De personages zijn goed beschreven waardoor ik me eigen er goed in kon plaatsen. De hoofdstukken zijn niet te lang waardoor het fijn weg leest en overgang tussen Hellen, de slachtoffers en de moordenaar is goed en overzichtelijk.

Het boek zelf ziet er interessant uit. De titel en de kaft maakte mij erg nieuwsgierig naar het verhaal. De prijs van €7.50 is natuurlijk ook super mooi. Het boek heeft 384 heerlijk aantal.
Ik heb echt genoten van dit boek en kijk uit naar het volgende deel van deze boeken reeks.

Dit boek is een echte aanrader onder de thriller liefhebber.STERRENDit boek krijgt van mij ☆☆☆☆BOOKLOVERSAPHIRA


4 / 5

IENE MIENE MUTTE

Mening

Dit was weer een lekkere thriller.
Ik heb echt genoten van dit boek.
Vind het lekker lezen en goed spannend.
Helaas als je er in begint wil je niet meer stoppen en dan is het ineens uit.
Weer een echte page turner.
De cover ziet er echt leuk uit past goed bij de rest van de reeks. Het formaat van het boek is ook fijn en de titel vindt ik geweldig, was ook de reden waarom het boek mij aansprak en hem heb gekocht.
De schrijfstijl en het verhaal zijn lekker vlot en niet te ingewikkeld.
Dit boek is een echte aanrader.
Ben heel erg benieuwd naar het 2 de deel.

Sterren

Dit boek krijgt van mij ☆☆☆☆


1 / 5

Geweldig

Het lezen van de subtitel 'De een leeft, de ander sterft Kies maar' maakte mij ontzettend nieuwsgierig naar de inhoud van dit boek. Wat een ijzingwekkende thriller. Vanaf het eerste moment zit je volledig in dit boek en is het onmogelijk deze aan de kant te leggen.

Het boek is op een fijne manier geschreven, met korte hoofdstukken. Ondanks dat je snel van de ene persoon naar de andere gaat in dit verhaal, blijft het spannend en leest het fijn weg. Het verhaal blijft verrassend tot het einde.

Wat een goed thrillerdebuut van M.J. Arlidge. Na het lezen van dit boek wil ik meer van inspecteur Helen Grace lezen en ben ik heel nieuwsgierig naar Pluk een Roos en Piep zei de muis.


5 / 5

bloedstollend spannend

Een psychotische moordenaar ontvoerd tweetallen, en houdt ze gevangen op de meest uiteenlopende en afschuwelijke plekken. Met alleen een pistool en een telefoon.
Zodra ze wakker worden gaat de telefoon, als ze opnemen alleen een stem; ‘de een leeft, de ander sterft. Kies maar’.
Dan rijst de vraag wat is erger? Gedood worden of met het schuldgevoel leven dat je iemand van het leven hebt beroofd.
Helen Grace wordt op de zaak gezet, misschien wel de meest afschuwelijke zaak uit haar carrière. Met totaal geen aanknopingspunten moet ze de dader zien te vinden.
Toch komt alles wel heel dichtbij als blijkt dat alle slachtoffers zijn terug te lijden naar haarzelf.
Iene miene mutte is een uitmuntende thriller die je tot de laatste pagina in zijn greep houdt. Door de kleine hoofdstukken lees je er makkelijk doorheen, wat dit boek zeker een must-read maakt.

De andere boeken van M.J Arligde, piep zei de muis en pluk een roos, heb ik ook in een dag uitgelezen. Wederom top thrillers van een topschrijver.
In November komt Klikspaan uit en kan niet wachten op een nieuw avontuur van Helen Grace.


3 / 5

Iene miene mutte

In ‘Iene miene mutte’ krijgt inspecteur Helen Grace een gruwelijke moordzaak op te lossen.
Een psychopaat en seriemoordenaar ontvoert telkens twee mensen gelijktijdig. Hij houdt hen vast en hongert ze uit. Vervolgens krijgen zij een duivels dilemma voorgelegd: doden of gedood worden.

Inspecteur Helen Grace en haar team weten dat ze jacht maken op een ingenieuze psychopaat die zijn slachtoffers gebroken en vol schuldgevoel achterlaat. Niet alleen dienen ze als zijn visitekaartje, ze zijn ook de moordenaars. De slachtoffers lijken lukraak gekozen, de plaats van het misdrijf zorgvuldig uitgekiend. Iets moet alle slachtoffers met elkaar verbinden...

Visie van de recensent
Wat zou jij doen wanneer je voor de keuze wordt gesteld tussen jouw eigen leven en dat van een ander. Een interessant thema nietwaar?

“Helen sprak zo gloedvol dat ze even door haar eigen woorden werd meegesleept, maar op weg naar huis op haar motor, verdween dat valse vertrouwen als sneeuw voor de zon.”

‘Iene miene mutte’ is de eerste thriller van de hand van scriptschrijver Arlidge. Het boek laat mij enigszins met gemengde gevoelens achter. Het is een spannende thriller met fijne ingrediënten: corruptie, persoonlijke relaties en duistere motieven. Er is ook niet veel aan te merken op de schrijfstijl van Arlidge, behalve dan dat ik er van buiten adem raak. Het is net alsof de auteur haast heeft en zoveel mogelijk kwijt wil in zijn boek. Een overkill zo je wilt.

“Er steeg woede op in haar binnenste en Caroline wist precies waarom ze nooit meer contact had opgenomen.”

Wellicht heeft dat te maken met het feit dat Arlidge al jarenlang als scenarioschrijver voor toonaangevende Engelse crime series als ‘Silent witness’ actief is. Dat dat een andere benadering en schrijfwijze behoeft laat zich raden.

“De zweep zwiepte door de lucht en sneed in het stevige vrouwenvlees toen hij doel trof.”

Wil Arlidge hetgeen hij heeft gemist in het schrijven van scenario’s wellicht compenseren? Ook in het aantal verhaallijnen merk ik deze overdaad namelijk op. Het plot krijg je vervolgens wel heel plotseling voor de kiezen.

Ik raad de auteur dan ook graag aan wat gas terug te nemen in volgende boeken. Wat minder verhaallijnen, die dan wat meer inhoud krijgen en wat gedetailleerder gekarakteriseerde personages.

Potentie heeft Arlidge zeker, alleen ook hier blijkt dat kwantiteit niet perse kwaliteit betekent.

De auteur
M.J. Arlidge schrijft al vijftien jaar voor verschillende Britse crimeseries en werkt momenteel aan het scenario voor een nieuwe verfilming van De laatste der Mohikanen voor de BBC. Iene Miene Mutte is zijn debuut als thrillerauteur. Na dit debuut verschenen ‘Piep zei de muis’ en ‘Pluk een roos’.

Uitvoering
Uitgever Meulenhoff Boekerij
Paperback, 384 pagina’s
ISBN10 :9022576221
ISBN13 :9789022576229

Over Hanneke Tinor-Centi
Hanneke Tinor-Centi (1960), communicatiemanager, tekstschrijver, boekrecensent en blogger. http://hanneketinorcenti.nl

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Iene Miene Mutte
Iene Miene Mutte
M.J. Arlidge
Paperback  384 paginas
750