Iene Miene Mutte Paperback

De een leeft. De ander sterft. Kies maar...

Iene Miene Mutte
 

Samenvatting

Het meisje was amper nog in leven toen ze het bos uit kwam lopen. Het verhaal van haar ontvoering was donkerder dan de meest verschrikkelijke nachtmerrie. Maar alles wat ze zei was waar. Elk gruwelijk detail. Een aantal dagen later...Meer Iene Miene Mutte Lees meer

Product Informatie

Auteur

M.J. Arlidge

Taal

Nederlands

Uitgever

Boekerij

ISBN

9789022576229

Productsoort

Boek

Reeksnaam

Helen Grace

Deel van reeks

1

Categorie

De 25 beste thrillers , Thriller , Voordelig geprijsde boeken , Voordelig geprijsde boeken voor 7,50 per stuk , De beste thrillers van 2017

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

januari 2016

Pagina's

384

Formaat

215 x 140 x 32 mm

Vertaler

Herman van der Ploeg

Samenvatting

Het meisje was amper nog in leven toen ze het bos uit kwam lopen. Het verhaal van haar ontvoering was donkerder dan de meest verschrikkelijke nachtmerrie. Maar alles wat ze zei was waar. Elk gruwelijk detail. Een aantal dagen later...Meer Iene Miene Mutte Lees meer

Paperback
384 pagina's
€ 7 50
eBook € 5,99
Dwarsligger € 13,99

Bekijk alles van M.J. Arlidge
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Het meisje was amper nog in leven toen ze het bos uit kwam lopen. Het verhaal van haar ontvoering was donkerder dan de meest verschrikkelijke nachtmerrie. Maar alles wat ze zei was waar. Elk gruwelijk detail. Een aantal dagen later wordt een tweede in shock verkerend slachtoffer gevonden en ontstaat er een patroon. In tweetallen worden mensen ontvoerd, vastgehouden en uitgehongerd. Vervolgens krijgen ze een duivels dilemma voorgelegd: doden of gedood worden. Inspecteur Helen Grace en haar team weten dat ze jacht maken op een ingenieuze psychopaat die zijn slachtoffers gebroken en vol schuldgevoel achterlaat. Niet alleen dienen ze als zijn visitekaartje, ze zijn ook de moordenaars. De slachtoffers lijken lukraak gekozen, de plaats van het misdrijf zorgvuldig uitgekiend. Iets moet alle slachtoffers met elkaar verbinden... De pers over Iene miene mutte 'M.J. Arlidge voert de lezer met vaardige hand en gevoel voor psychologie door de stevige plot naar een ontknoping die tegelijk een inkijkje geeft in het inktzwarte verleden van de intrigerende Helen Grace.' Vrij Nederland 'Een knaller van een thriller.' 4.5* Moredelight.com 'Wat een boek, een boek dat tijdens het lezen je hartslag doet versnellen en zelfs na het lezen loop je nog over van adrenaline.' Thrillerlovers


Product Informatie

Auteur

M.J. Arlidge

Taal

Nederlands

Uitgever

Boekerij

ISBN

9789022576229

Productsoort

Boek

Reeksnaam

Helen Grace

Deel van reeks

1

Categorie

De 25 beste thrillers , Thriller , Voordelig geprijsde boeken , Voordelig geprijsde boeken voor 7,50 per stuk , De beste thrillers van 2017

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

januari 2016

Pagina's

384

Formaat

215 x 140 x 32 mm

Vertaler

Herman van der Ploeg

Beoordelingen

‘Iene Miene Mutte’- M.J. Arlidge5 / 5

Te gek!

Ik werd vanaf het begin gegrepen door het boek. Goed geschreven. De andere titels ook echt een aanrader. Hou wel van deze spanning


4 / 5

Een onmogelijke en angstaanjagende keuze

Nadat M.J. Arlidge uitgereisd was, heeft hij Engelse literatuur gestudeerd en vervolgens een studie film- en televisieproductie gevolgd. Het is dus niet vreemd dat hij zijn loopbaan in de televisiewereld begon en heeft hij scenario’s geschreven voor onder andere de serie EastEnders. Hierna volgden diverse andere producties. Pas in 2014 begon hij met het schrijven van boeken en de reden dat hij voor de thriller koos, was omdat hij zelf van dit genre houdt, met in het bijzonder die over seriemoordenaars. Zijn debuut was Iene Miene Mutte met inspecteur Helen Grace als terugkerend seriepersonage.

Een aantal op het oog willekeurige mensen worden per tweetal ontvoerd, opgesloten, uitgehongerd en voor een onmogelijke keuze gesteld: dood de ander of je zult zelf gedood worden. Het onderzoek naar degene die de overlevenden tot deze daad aanzet, wordt geleid door inspecteur Helen Grace. Hoewel er aanvankelijk geen enkel aanknopingspunt is, raakt Helen er steeds meer van overtuigd dat er iets moet zijn dat de slachtoffers met elkaar verbindt.

Wat doe je zelf als je voor de keuze staat om iemand te doden of om zelf gedood te worden? Dat is de vraag die de lezer zich kan stellen na het eerste hoofdstuk. Deze keuze moet door de twee eerste personages in het verhaal gemaakt worden. Niet eenvoudig en dat betekent dus dat er een angstaanjagend dilemma is ontstaan. Door de onmogelijkheid van deze keuze hakt het eerste hoofdstuk er in feite meteen in en ontstaat er al vrij snel een spanningsveld dat gedurende het verhaal alleen maar toeneemt.

De korte hoofdstukken, en natuurlijk ook de schrijfstijl van de auteur, zorgen ervoor dat het verhaal een razend tempo heeft. Samen met de vele plotwendingen en cliffhangers is de spanning in Iene Miene Mutte heel behoorlijk. Hieraan is goed te merken dat Arlidge ervaring heeft met het schrijven van scenario’s. Desondanks, of misschien wel daardoor, heeft het verhaal wel enkele clichés die vaker in thrillers terug te vinden zijn. Dit gaat overigens niet ten koste van de originaliteit daarvan.

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van diverse personages. Omdat het altijd duidelijk is vanuit welk dat is, ontstaat daarover geen enkele verwarring. Deze personages zijn vrij goed uitgewerkt en dat geldt vooral voor dat van Helen Grace. Zij is de belangrijkste en daardoor krijgt haar personage de meeste aandacht en ook een uitgebreidere uitwerking. Toch krijgt de lezer het gevoel lang niet alles over haar te weten te komen. Arlidge houdt dit kennelijk geheim voor de volgende delen, wat op zich zeker geen slechte gedachte is. In die andere boeken kan ze alleen nog maar beter en sterker worden.

Iene Miene Mutte vormt als verhaal een afgerond geheel, maar het eind is overduidelijk een opmaat naar een volgende boek waarin een aantal personages terugkeert. In ieder geval is het een veelbelovend debuut van wat wel eens een succesvolle en sterke serie kan gaan worden.


4 / 5

PAGE TUNER

MENINGWat was dit weer een lekkere thriller. Ik ben in dit boek begonnen en kon het niet meer wegleggen.

Het verhaal gaat over Inspecteur Helen Grace en haar team. Ze vinden een meisje wat aan haar ontvoering heeft kunnen ontsnappen en krijgen te horen wat voor ziek spel er gespeeld wordt. Het slachtoffer, wat samen met haar partner gevangen werd gehouden, moest kiezen , doden of gedood worden. Helaas zijn er meerder mensen slachtoffer geworden van deze moordenaar. Nu is het de taak van Helen Grace en haar team op de moordenaar op te sporen wat geen gemakkelijke taak is want de slachtoffers hebben helemaal geen verbinding met elkaar. Zal Helen en haar team deze zaak kunnen oplossen? Wat zijn de motieven van deze moordenaar?

Wat een page tuner was dit boek. Het verhaal is duidelijk en vlot geschreven . De personages zijn goed beschreven waardoor ik me eigen er goed in kon plaatsen. De hoofdstukken zijn niet te lang waardoor het fijn weg leest en overgang tussen Hellen, de slachtoffers en de moordenaar is goed en overzichtelijk.

Het boek zelf ziet er interessant uit. De titel en de kaft maakte mij erg nieuwsgierig naar het verhaal. De prijs van €7.50 is natuurlijk ook super mooi. Het boek heeft 384 heerlijk aantal.
Ik heb echt genoten van dit boek en kijk uit naar het volgende deel van deze boeken reeks.

Dit boek is een echte aanrader onder de thriller liefhebber.STERRENDit boek krijgt van mij ☆☆☆☆BOOKLOVERSAPHIRA


4 / 5

IENE MIENE MUTTE

Mening

Dit was weer een lekkere thriller.
Ik heb echt genoten van dit boek.
Vind het lekker lezen en goed spannend.
Helaas als je er in begint wil je niet meer stoppen en dan is het ineens uit.
Weer een echte page turner.
De cover ziet er echt leuk uit past goed bij de rest van de reeks. Het formaat van het boek is ook fijn en de titel vindt ik geweldig, was ook de reden waarom het boek mij aansprak en hem heb gekocht.
De schrijfstijl en het verhaal zijn lekker vlot en niet te ingewikkeld.
Dit boek is een echte aanrader.
Ben heel erg benieuwd naar het 2 de deel.

Sterren

Dit boek krijgt van mij ☆☆☆☆


1 / 5

Geweldig

Het lezen van de subtitel 'De een leeft, de ander sterft Kies maar' maakte mij ontzettend nieuwsgierig naar de inhoud van dit boek. Wat een ijzingwekkende thriller. Vanaf het eerste moment zit je volledig in dit boek en is het onmogelijk deze aan de kant te leggen.

Het boek is op een fijne manier geschreven, met korte hoofdstukken. Ondanks dat je snel van de ene persoon naar de andere gaat in dit verhaal, blijft het spannend en leest het fijn weg. Het verhaal blijft verrassend tot het einde.

Wat een goed thrillerdebuut van M.J. Arlidge. Na het lezen van dit boek wil ik meer van inspecteur Helen Grace lezen en ben ik heel nieuwsgierig naar Pluk een Roos en Piep zei de muis.Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Iene Miene Mutte
Iene Miene Mutte
M.J. Arlidge
Paperback  384 paginas
750