Ik Ben
Ik Ben
Ik Ben
Ik Ben
24.90
17.90

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, volgende dag in huis

‘De oorsprong van alle verlangens is het ene verlangen thuis te komen, vrede te kennen. Er komt misschien een moment in het leven waarop wij door onze compensatoire handelingen, het bijeengaren van geld, kennis en dingen, intens onverschillig zijn geworden. Dit kan ons motiveren te zoeken naar onze ware aard, voorbij het uiterlijk vertoon. We vragen ons misschien af: ‘‘Waarom ben ik hier? Wat is het leven? Wie ben ik?’’ Vroeg of laat stelt elk intelligent mens zich deze vragen.

Waar je naar zoekt is wat je al bent, niet wat je zult worden. Wat je al bent is het antwoord op en de bron van de vraag. Hierin ligt de kracht van transformatie. Het is een feit dat nu geldt. Streven iets te worden is volkomen conceptueel, louter een idee. De zoeker zal ontdekken dat hij is wat hij zoekt en dat wat hij zoekt de bron is van de vraag.’

Jean Klein (1912 – 1998), advaita-vedantaleraar in de traditie van Ramana Maharshi en Atmananda Krishna Menon, en auteur van vele boeken over non-dualisme, bracht verscheidene jaren door in India, waarin hij zich grondig in advaita en yoga verdiepte. In 1955 werd de waarheid van het non-dualisme een levende werkelijkheid. Vanaf 1960 gaf hij onderricht in Europa en later in de Verenigde Staten. In dit boek geeft hij ons wederom een zeer helder en eerlijk exposé van advaita in onze tijd.

0 | 0