Indirecte restauraties
Indirecte restauraties
Indirecte restauraties
Indirecte restauraties
71.35

3 - 5 Werkdagen

In een tijdperk waarin een 'witte tsunami' van volledig keramische, en dus tandkleurige, restauraties over de tandheelkunde raast, heeft het de auteurs niet aan moed ontbroken om Indirecte restauraties te publiceren. Ongetwijfeld zal de toepassing van volledig keramische restauraties verder toenemen, maar dat neemt niet weg dat er ook voor niet volledig keramische restauraties, zoals de aloude gouden en opbakkronen en onlays, nog steeds een indicatie is en zal blijven bestaan.

Dit boek heeft niet de intentie in extenso de vervaardiging van kronen te behandelen. Wel is ingegaan op zo veel mogelijk factoren die leiden tot een bepaalde indicatie, daarbij de algemeen practicus ondersteunend in diens afwegingen. Interessant is dat zowel oude als nieuwe technieken de revue passeren. Achtereenvolgens komen de keuze van opbouwmaterialen, het juiste kroontype, preparatievormen, afdrukken, beet- en kleurregistratie, noodvoorzieningen en cementeren aan de orde. Apart wordt aandacht besteed aan occlusie en articulatie en het al dan niet gebruiken van een articulator en facebow.

Na het bestuderen van dit boek kan de lezer:

*indirecte restauraties plannen, rekening houdend met het cariësverleden; er wordt opnieuw gekeken naar de redenen voor het plaatsen van indirecte restauraties;
*de indicaties voor indirecte volledige en partiële kronen kritisch afwegen;
*inschatten hoe een betrouwbare opbouw met een goede retentie vervaardigd kan worden;
*afwegen welke factoren van belang zijn bij de keuze van het type kroon en hoe de beste materialen te selecteren.
Verder bevat deze uitgave:

*een beschrijving van de gebruikelijke preparaties voor kronen en advies voor het behalen van het best mogelijke resultaat;
*een beschrijving van het bepalen van de kleur, het vervaardigen van tijdelijke restauraties en het maken van afdrukken alsmede een toelichting van het nut van de beetregistratie;
*informatie over occlusale aspecten en het belang daarvan bij de vervaardiging van indirecte restauraties;
*een overzicht van de problemen die zich voordoen bij korte klinische kronen, plus de bijbehorende oplossingen;
*een beschrijving van wanneer en hoe een articulator wordt gebruikt.
Het compacte bestek maakt dit boek aantrekkelijk voor zowel de tandarts algemeen practicus als de gevorderde student tandheelkunde die zich in korte tijd een goed beeld van de diverse restauraties wil vormen.

0 | 0