Inferno Paperback

Inferno
 

Dan Brown is een van de succesvolste thrillerauteurs ter wereld. Zijn thrillers Het Juvenalis Dilemma, De Delta Deceptie, Het Bernini Mysterie en Het Verloren Symbool prijkten maandenlang boven aan de bestsellerlijsten. De Da Vinci... Meer Inferno

Paperback
478 pagina's
€ 22 95
Paperback € 10,00
Paperback € 10,00
eBook € 9,99
eBook € 9,99
Dwarsligger € 12,99
Luisterboek € 19,95

Bekijk alles van Dan Brown
 • Gratis verzending vanaf € 20
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 
 

Samenvatting


Dan Brown is een van de succesvolste thrillerauteurs ter wereld. Zijn thrillers Het Juvenalis Dilemma, De Delta Deceptie, Het Bernini Mysterie en Het Verloren Symbool prijkten maandenlang boven aan de bestsellerlijsten. De Da Vinci Code werd een van de bestverkochte boeken aller tijden en was het onderwerp van verhitte discussies onder lezers, geestelijken en wetenschappers. In 2005 werd Brown door Time Magazine uitgeroepen tot een van de 100 Meest Invloedrijke Mensen ter Wereld. Lees hier alvast de proloog en hoofdstuk 1 van Inferno!

Product Informatie

Auteur

Dan Brown

Taal

Nederlands

Uitgever

Luitingh-Sijthoff

ISBN

9789024561858

Productsoort

Boek

Categorie

Thriller

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

mei 2013

Pagina's

478

Formaat

231 x 151 x 40 mm

Vertaler

Marion Drolsbach / Erica Feberwee / Yolande Ligterink

Beoordelingen

‘Inferno’- Dan Brown5 / 5

Recensie

Ik ben gék op de boeken van Dan brown, en toen ik inferno kreeg was ik ook vol verwachting. De eerste 100 blz waren een beetje moeilijk om erin te komen, maar de 2e 100 blz waren zo mogelijk nog erger. Na 300 blz dacht ik dat ik een soort veredelde reisgids of een museum brochure aan het lezen was. Waar Het juvinalis Dilemma of The da vinci code en zelfs de delta deceptie mijn aandacht goed wist vast te houden, ging Dan Brown verschrikkelijk de mist in met dit boek. Het lijkt of het alleen maar rennen, rennen, achtervolgen is. De ontknoping was zowel vergezocht als belachelijk, en toen ik las hoezo en wat (Zonder hier wat weg te geven voor mensen die het niet hebben gelezen) heb ik me voor mijn hoofd geslagen. Zo iets belachelijks kán gewoon niet. Het einde was een reusachtige tegenvaller. Er zullen (Als je bedenkt dat het boek nu ik dit schrijf op nr 1 staat) mensen zijn die het geweldig vinden, maar voor mij is het geen aanrader. Te droog, te vervelend, te , gewoon té. Als ik iets over een stad wil leren koop ik wel een reisgids, als ik iets over Inferno wil weten koop ik wel een kunstboek en als ik iets over Dante wil leren koop ik wel een geschiedenisboek. Heel jammer, en een gemiste kans. (The lost symbol was ook al zo moeilijk om doorheen te komen)

Als je graag leest over saaie feitjes, rennen rennen, vluchten en nog eens rennen en complot theorieeën die echt nergens op slaan, dán is het een aanrader. Maar als ik het had geweten, dan had ik m laten liggen ;)


5 / 5

Recensie

Dan Brown weet een historisch kunstwerk, De goddelijke komedie van Dante Alighieri, te verweven in een hedendaags thema als bioterrorisme.
Robert Langdon speelt de hoofdrol in het verhaal en is een begaafd hoogleraar in de kunstgeschiedenis. Hij speelt zijn rol met verve.
Het boek begint zeer stormachtig. Langdon wordt wakker in een ziekenhuis en weet niet meer hoe hij daar gekomen is en wat hij daar doet. Daar begint zijn zoektocht. Sienna Brooks, een van zijn artsen, helpt hem in zijn zoektocht. Op het moment dat Langdon in het ziekenhuis wordt aangevallen, vlucht hij samen met Brooks naar haar appartement.
Langzaam wordt duidelijk dat hij betrokken is bij een andere zoektocht, namelijk maar een creatie van een ander zeer begaafd persoon: Bertrand Zobrist. Dit wordt vooral duidelijk op het moment dat hij een goed gesprek heeft met Dr. Elisabeth Sinskey, hoofd van de WHO.
De zoektochten zijn de rest van het boek met elkaar verweven en zorgen voor veel spanning en mooie plotwendingen. Wat ook het hele verhaal voor spanning zorgt is de vraag is Sienna Brooks te vertrouwen of niet?
Al met al een zeer goed verhaal, wat je van begint tot het eind blijft boeien!


5 / 5

Recensie

Vanaf de eerste woorden van het boek ben je ook deze keer verloren aan dit boek, aan het spannend verhaal... Veelbelovende eerste bladzijden, die al snel een razend tempo aannemen, waarbij onze held van dienst al direct in een levensbedreigende en onbegrijpelijke situatie terecht komt. Gelukkig is er weer vrouwelijk schoon die hem bijstaat in deze bloedstollende avonturen... De setting is weer om de handjes van af te likken... Geheugenverlies in de mooiste stad van de wereld, achtervolgd door een onbekende vijand, op zoek naar de waarheid die zo verschrikkelijk is. Een psychopaat die een oplossing blijkt te hebben voor de verloedering van onze aarde, maar dan wel een extreme oplossing. Maar een gek die niet alleen handelt, en een heel leger op de voet weet te brengen om zijn doel te bereiken. Dit alles in een decor om van te snoepen, want met dit verhaal ontdek je Firenze onder zijn mysterieuze en artistieke kanten... Palazzo Vecchio, Palazio Pitti, de verborgen kantjes en de geheime gangen niet te vergeten... Alle ingrediënten zijn weer aanwezig om van dit verhaal weerom een topper te maken die je, net als de vorige werken, vastspijkert aan je leesstoel. Vlotte stijl, en eigenlijk weer een boek waar je op een plezierige wijze toch heel wat weetjes en duidingen krijgt over cultuur en geschiedenis, natuurlijk passend in deze sterke plot. Kortom, weerom een spannend verhaal op z'n Browns, maar tevens een historische reisgids door een aantal steden die je wat meer leren over de belangrijke monumenten van die cultuurcentra... En inferno is misschien niet enkel een term uit het werk van Dante, zoals blijkt, maar een gegeven dat, zonder al te ernstig te willen worden, de lezer wel eens tot een diepere reflectie zou kunnen leiden, want dit verhaal confronteert ons wel degelijk met een realiteit die hier handig en schokkend wordt bewerkt... Eigenlijk lijkt ons dit verhaal het beste van de reeks... en waar de geloofwaardigheid helaas bijzonder groot is...


3 / 5

Recensie

Robert Langdon heeft de lat voor zichzelf ontzettend hoog gelegd door twee toppers als De Da Vinci Code en Het Bernini Mysterie te schrijven. Voor mij heeft hij zich in een positie gemanoeuvreerd die maar voor zeer weinigen weg gelegd is. Risico is dat een volgend boek minstens zo goed moet zijn om deze status te kunnen behouden.

Helaas is dat hem met dit boek bij lange na niet gelukt. Inferno is een beetje 'oude wijn in nieuwe zakken'. Een zelfde opbouw als eerdere boeken en nagenoeg dezelfde locatie. Er zit ook een hoog encyclopedie gehalte in en het is duidelijk dat het verhaal een aantal maal op een bepaalde manier aan de gang gehouden moest worden.

Eigenlijk is Inferno een boek dat je moet lezen zonder vooringetogenheid. Lekker voor op vakantie of als tussendoor. Maar verwacht deze keer geen topper maar gewoon een goed boek. Wederom met een prachtige achterliggend onderwerp (Dante''s Inferno), schitterend uitgekozen locaties en ingewikkelde puzzels te onthullen. Je zou kunnen zeggen dat Inferno een 'light' of misschien zelfs en 'ultra light' versie van De Da Vinci Code is.


4 / 5

Recensie

Ik was er nog nooit eerder geweest, maar Dan Brown heeft me meegenomen naar Italië. Hij vertelt zo gedetailleerd over de vele historische bouwwerken, dat ik het gevoel had dat ik erbij was. Ik rende met Robert Langdon mee door de smalle straatjes van Florence en voer over de kanalen van Venetië. Ook de zo vertrouwde lessen kunstgeschiedenis van Brown ontbreken niet in Inferno.
Robert Langdon wordt wakker in het ziekenhuis. Hij heeft geen idee hoe hij daar terecht is gekomen. Hij blijkt te zijn neergeschoten... Wanneer er, terwijl hij nog in het ziekenhuis ligt, een nieuwe aanslag op zijn leven wordt gedaan, vlucht hij met de hulp van Sienna Brooks, een jonge arts. Langdon ontdekt dat hij in het bezit is van een geheimzinnige code. Een code die alles te maken heeft met Dante Alighieri?s Inferno.
Een razendsnel verhaal (er gaat nauwelijks 24 uur voorbij), spannend tot op het eind, met steeds weer een wisselend plot. Denk je net door te hebben hoe alles in elkaar steekt, krijgt het verhaal weer een verrassende wending.
Wat ik jammer vind ik dat de persoonlijkheid van Langdon geen echte diepgang krijgt. Na zoveel boeken met hem in de hoofdrol zou je eigenlijk wel mogen verwachten dat je het gevoel krijgt dat je hem echt kent. Maar dat gebeurt helaas nog steeds niet..

Mayke Hendrix
Bruna Blerick
Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Inferno
Inferno
Dan Brown
Paperback  478 paginas
2295