Jamil & Jamile 2 - Heimwee
Jamil & Jamile 2 - Heimwee
Jamil & Jamile 2 - Heimwee
Jamil & Jamile 2 - Heimwee
14.95

Tijdelijk niet voorradig

Jamil en Jamila wonen al enige tijd in een vluchtelingenkamp in Syrië. Net als heel veel andere kinderen moesten ze vluchten vanwege de oorlog. Ze leren elkaar steeds beter kennen.

In dit tweede deel in de serie lees je wat er met de zus van Jamil aan de hand is en of de broer van Jamila nog leeft. Ze hebben heimwee naar hun huis en familie in Syrië.

Ook komen eindelijk de vrolijk beschilderde containers die als school gebruikt gaan worden aan in het kamp.

Gebaseerd op waargebeurde verhalen.
'Jamil & Jamila' wordt op de scholen in de vluchtelingenkampen gebruikt om de kinderen te helpen hun trauma's te verwerken en het heimwee te verminderen. Bij het bezoek dat Elsbeth en Esther in november 2014 en januari 2015 aan de vluchtelingen brachten, bleek dat het ook werkelijk van zeer grote waarde is.

De structuur en regelmaat die het schoolleven biedt, vermindert de kans op een blijvend trauma en zorgt voor een beter toekomstperspectief.

Het biedt de Nederlandse kinderen een inkijkje in het leven in het vluchtelingenkamp en in het leven van hun leeftijds- en misschien zelfs wel klasgenootjes.

Dit boek is het vervolg op "Jamil&Jamila".
Voor elk verkocht exemplaar stelt Droomvallei Uitgeverij gratis een deel "Jamil&Jamila" beschikbaar aan kinderen in een vluchtelingenkamp.

0 | 0