Justiz und NS-Verbrechen / Band 09sammlung deutscher Strafurteile wegen nationalsozialistischer Tötungsverbrechen 1945-1966

Kies uitvoering
Aantal
143.99
Morgen in huis

Samenvatting

Samenvatting
Het project 'Justiz und NS-Verbrechen', dat sinds het midden van de jaren zestig van de vorige eeuw door Prof.mr. C.F. Rüter wordt uitgevoerd aan het Seminarium voor Strafrecht van de Universiteit van Amsterdam, is eind 2012 tot voltooiing gebracht. Het project behelst de systematische verzameling, bewerking en publicatie van de strafvonnissen gewezen door Duitse rechtbanken in zaken betreffende levensdelicten (moord, doodslag, enz.) gepleegd ten dienste van het nationaal-socialistische bewind in Duitsland. De publicatiereeks is inmiddels afgesloten en omvat 49 delen met West-Duitse alsmede 14 delen met Oost-Duitse strafvonnissen in twee onderscheiden bronnenpublicaties, getiteld 'Justiz und NS-Verbrechen' (West-Duitse vonnissen) en 'DDR-Justiz und NS-Verbrechen' (Oost-Duitse vonnissen). Daarmee zijn een tweetal unieke bronnenverzamelingen tot stand gebracht met een totale omvang van zo'n 50.000 pagina's, die de naoorlogse gerechtelijke afdoening in de beide Duitse staten van de allerzwaarste misdrijven van de nazistaat nauwkeurig documenteren.

Productinformatie

Uitgever
Amsterdam University Press
Taal
Duits
ISBN
9789089644862
Productsoort
Boek
Uitvoering
Paperback
Reeksnaam
Justiz und NS-Verbrechen
Categorie
BoekenDuitse boekenStudieboekenRechtStrafrecht en strafprocesrecht
Leeftijd
Volwassenen
Verschijningsdatum
12/16/2013
Formaat
245 x 173 x 47 mm
Lees meer...

Bestsellers

Bekijk alles We hebben de meest populaire boeken van dit moment voor jou op een rij gezet. Boeken uit de Top 100 worden gratis thuisbezorgd.

Laatst bekeken