Kapot Gebonden

september 2015 19 recensies
Kapot
 

Samenvatting

Julia en haar broer Thijs spelen samen in een succesvolle band. Ze hebben veel vrienden en zijn alle twee tot over hun oren verliefd. Een heerlijk leventje dus.Ze hadden nooit kunnen denken dat het kon gebeuren, maar ineens wordt...Meer Kapot Lees meer

Product Informatie

Auteur

Carry Slee

Taal

Nederlands

Uitgever

Carry Slee

ISBN

9789048826575

Productsoort

Boek

Categorie

Boeken van Carry Slee , Leesboeken , Assortiment binnen Je groeit met Bruna

Leeftijd

13+

Verschenen

september 2015

Pagina's

272

Formaat

221 x 150 x 30 mm

Samenvatting

Julia en haar broer Thijs spelen samen in een succesvolle band. Ze hebben veel vrienden en zijn alle twee tot over hun oren verliefd. Een heerlijk leventje dus.Ze hadden nooit kunnen denken dat het kon gebeuren, maar ineens wordt...Meer Kapot Lees meer

Gebonden (2015)
272 pagina's
€ 14 99
Paperback € 19,95
Gebonden € 21,95
eBook € 3,99

Bekijk alles van Carry Slee
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Julia en haar broer Thijs spelen samen in een succesvolle band. Ze hebben veel vrienden en zijn alle twee tot over hun oren verliefd. Een heerlijk leventje dus.Ze hadden nooit kunnen denken dat het kon gebeuren, maar ineens wordt alles anders. Het drama dat zich thuis afspeelt zet Julia en Thijs lijnrecht tegenover elkaar en dreigt alles kapot te maken.Kapot is het nieuwste jeugdboek van Carry Slee. Een prachtig en aangrijpend verhaal om in één adem uit te lezen.


Product Informatie

Auteur

Carry Slee

Taal

Nederlands

Uitgever

Carry Slee

ISBN

9789048826575

Productsoort

Boek

Categorie

Boeken van Carry Slee , Leesboeken , Assortiment binnen Je groeit met Bruna

Leeftijd

13+

Verschenen

september 2015

Pagina's

272

Formaat

221 x 150 x 30 mm

Beoordelingen

‘Kapot’- Carry Slee1 / 5

weer een heerlijk Carry Slee boek

Onze dochter is een echte Carry Slee Fan.
Ook dit boek heeft ze weer verslonden.


5 / 5

kapot

het verhaal is sterk verrassend en loopt goed door

tijdens het lezen van het boek moest ik al huilen het is zo'n mooi boek


3 / 5

kapot slee

‘Kapot’ de nieuwe jeugdroman van Carrie Slee gaat over Julia en Thijs, hun ouders, vrienden, school&the band.
Het is een vlot, actueel, herkenbaar en trendy verhaal

Als de vader en moeder van Julia en Thijs steeds vaker schelden naar elkaar, de situatie onhoudbaar dreigt te worden moeten er keuzes worden gemaakt.

Thijs en Julia maken zich zorgen want wat te doen als je ouders bekvechten, de politie aan je deur staat, je vader ergens anders gaat wonen.
Wat te doen als de beste vriendin, de beste vriendin van je enige broer wordt. Wat als je enige broer plotseling alles aan zijn vriendin verteld in plaats van aan jou, zijn zus.

Wat te doen als jij op school niet meer mee kan, wat te doen als jaloezie alles dreigt te vernietigen, een vriendschap, een relatie.

En wat te doen als jij kracht vind in het schrijven van ‘best songs ever’, als jouw band het helemaal gaat maken, als jij in de spotlights staat.

Wat zou jij doen?


4 / 5

Hedendaags onderwerp

Ik heb dit boek gewonnen en met dat ik hem kreeg, ben ik hem direct gaan lezen.
Het is een echte Carry Slee boek. Een vlotte schrijfstijl met korte en duidelijke zinnen, wat het makkelijk maakt voor de jeugd om te lezen. (en tevens volwassenen)
Kapot gaat over Julia en haar broer Thijs. Zij hebben een zeer goede band met elkaar, ze spelen ook samen in een band waarmee ze graag willen doorbreken (Vuurwerk).
Ze zijn beiden tot over hun oren verliefd en alles gaat goed, totdat er een zich een drama afspeelt bij hen thuis.
Zij worden gedwongen om keuzes te maken. Doen ze er wel of niet goed aan bij hun keuzes? Er ontstaat ook strijd tussen Julia en Thijs, wat zeker ook niet bevorderlijk is voor hun band (als broer en zus en voor de muziek)
De karakters van hen wordt zeer goed weergegeven, je leeft enorm met beiden mee. Je zou je zelf ook tegen hun ouders af willen zetten, hen willen waarschuwen wat zij doen met hun kinderen.
Het is een onderwerp wat enorm veel voorkomt tegenwoordig. Hoe makkelijk er soms over gedaan wordt terwijl kinderen er de dupe van zijn (vaak ook ongewild)
Ik denk dat vele kinderen wel veel steun aan dit boek kunnen hebben.
Ik vind het dan ook een aanrader


4 / 5

Boeiend van begin tot eind

In Kapot volgen we de gebeurtenissen van Julia en haar broer Thijs. Julie en Thijs zijn als twee handen op één buik en samen spelen ze in een succesvolle band, Julia als zangeres. De andere bandleden zijn ook hun vrienden en de repetities met de band zijn altijd berengezellig. Ook de eerste verliefdheden komen om de hoek kijken. Maar als er bij Julia en Thijs thuis iets mis gaat is het afgelopen met hun zorgeloze leventje. Door drastische veranderingen begrijpen Julia en Thijs elkaar niet meer.

Door de omstandigheden thuis wordt het er voor Julia en Thijs niet makkelijker op. Ze komen voor moeilijke keuzes te staan, keuzes die een opgroeiende tiener niet zou hoeven te maken.
Als Emma, de beste vriendin van Julia verkering krijgt, betekent dit een verandering voor hun vriendschap. Emma is alleen nog maar bezig met haar vriendje en laat Julia behoorlijk in de steek. Dit hoor je vaker, zodra iemand verkering heeft worden vriendschappen zomaar opzij gezet. Ook Thijs, de broer van Julia, gaat meer zijn eigen weg, eigenlijk een beetje gedwongen door de huidige omstandigheden, terwijl ze voor die tijd bijna alles nog samen deden. Dit doet Julia veel verdriet en ze heeft het gevoel overal alleen voor te staan waardoor ze zich behoorlijk eenzaam voelt.
Wat in Kapot sterk naar boven komt is hoe beïnvloedbaar een tiener kan zijn. Ze zijn gevoelig voor de diverse argumenten en laten zich gemakkelijk manipuleren. In dit geval laten Julia en Thijs zich soms ongemerkt manipuleren door hun ouders.

‘Hoe hij reageerde, zo fel! Ze zei toch niks gemeens over Emma? Ja, ze voelde zich in de steek gelaten door haar beste vriendin. Is dat soms zo gek?’

In Kapot lees je de belevenissen van Julia en Thijs. Hun gedachten en gevoelens worden door Carry Slee perfect verwoordt en vanaf de eerste bladzijde heb ik sterk meegeleefd met Julia en Thijs. Hun gevoelens zijn goed voor te stellen en ik voelde helemaal met hun mee. In gedachten ben ik ook regelmatig boos geworden op haar ouders. Meerdere malen maken ze zich drukker om zichzelf en ze denken er niet bij na wat dit allemaal voor de kinderen zou kunnen betekenen.

‘ Hij voelt zich als verlamd. Hij heeft geen zin om het gezellig te maken. Hij denkt maar aan Julia, aan die verdrietige blik in haar ogen. Heeft hij wel de juiste keuze gemaakt?‘

Op de achterflap staat dat Kapot een boek is om in één adem uit te lezen. Nou, dat klopt helemaal. Carry Slee weet met haar schrijfstijl en met een verhaal waarin de thematiek zo herkenbaar neer wordt gezet, de lezer van begin tot eind te boeien. Alles wordt in een heldere en duidelijke taal beschreven en er wordt gebruik gemaakt van niet te lange hoofdstukken. Ook geen ellenlange zinnen, zodat het verhaal makkelijk te volgen blijft. Een lekker vlot geschreven verhaal dat makkelijk weg leest en stoppen is geen optie. Of je nu wilt of niet, Kapot is een boek dat gewoon in één keer uitgelezen moet worden.Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Kapot
Kapot
Carry Slee
Gebonden  272 paginas
1499