• NextPrevious

Koken in oorlogstijd

Bekijk alles van

Manon Henzen

Kies uitvoering
Aantal
12.5
Overmorgen in huis

Samenvatting

Samenvatting
Minder vlees eten, streekproducten, een eigen moestuin, fermenteren, wildplukken en koken met restjes zijn helemaal van nu. Weinig bekend is dat dit ook precies de instructies waren die de overheid vlak voor en aan het begin van de Tweede Wereldoorlog aan de Nederlandse bevolking gaf. Die eerste oorlogsjaren waren weliswaar geen vrolijke tijd, toch blijkt uit onderzoek dat we nog nooit zo gezond gevoed zijn als toen. Dit kookboekje laat aan de hand van recepten uit 1940-1945 zien hoe veerkrachtig iedereen was. De Nederlanders gingen heel creatief met de schaarse ingrediënten en brandstof om, en zetten dagelijks een eenvoudig, gezond en smakelijk maal op tafel. Van voedselverspilling kon natuurlijk geen sprake zijn.
Lees meer...

Productinformatie

Auteur
Manon Henzen
Uitgever
NBC - Het Zwarte Schaap
Taal
Nederlands
ISBN
9789492821065
Productsoort
Boek
Uitvoering
Gebonden
Categorie
BoekenNederlandse boekenKookboekenKookboekenKookboeken
Leeftijd
Volwassenen
Verschijningsdatum
4/16/2019
Aantal pagina's
80
Formaat
185 x 123 x 17 mm
Lees meer...

Top 100 gratis verzonden

Bekijk alles We hebben de meest populaire boeken van dit moment voor jou op een rij gezet. Boeken uit de Top 100 worden gratis thuisbezorgd.

Laatst bekeken