Kom hier dat ik u kus Paperback

Een roman over Mona, als kind, als vierentwintigjarige, en als vijfendertigjarige

Kom hier dat ik u kus
 

Samenvatting

Griet op de Beeck heeft een bijzonder meeslepend verhaal geschreven. Kom hier dat ik u kus is een bruut eerlijk, humorvol en scherp boek.Meer Kom hier dat ik u kus Lees meer

Product Informatie

Auteur

Griet Op de Beeck

Taal

Nederlands

Uitgever

Prometheus

ISBN

9789044636475

Productsoort

Boek

Categorie

Nederlandse literatuur , Voordelig geprijsde boeken voor 12,50 per stuk

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

maart 2018

Pagina's

384

Formaat

213 x 138 x 32 mm

Samenvatting

Griet op de Beeck heeft een bijzonder meeslepend verhaal geschreven. Kom hier dat ik u kus is een bruut eerlijk, humorvol en scherp boek.Meer Kom hier dat ik u kus Lees meer

Paperback
384 pagina's
€ 12 50
Gebonden € 44,20
eBook € 7,99
Cd € 29,95

Bekijk alles van Griet Op de Beeck
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Kom hier dat ik u kus is een roman over Mona, als kind, als vierentwintigjarige, en als vijfendertigjarige. Een verhaal over waarom we worden wie we zijn, geschreven met humor, scherpte en veel schaamteloze eerlijkheid. Over ouders en kinderen. Over kapotte mensen en hoe zij ongewild anderen ook kapotmaken. Over waar verantwoordelijkheid eindigt en schuld begint. Over geheimen en eenzaamheid. Over ziekte en zwijgen. Over de gevaren van sterk zijn. Over vergeten en niet kunnen vergeten. Over jezelf durven redden. En natuurlijk ook nog over de liefde. Omdat dat alles is wat we hebben, of toch bijna. '

'Kom hier dat ik u kus is als een film waar je samen uit komt, je bent nog een poosje sprakeloos, je wilt de film vooral niet gaan verpesten door er allerlei meningen op los te laten, je kijkt elkaar alleen maar even aan, je knijpt in elkaars hand. "Goed hè?" zeg je.'
Herman Koch '

Griet Op de Beeck schrijft boeken die een effect op je organen beogen: longen slaan een beurt over, maag in de knoop, hart springt op. Haar personages zijn geloofwaardig dichtbij.'
de standaard 


'Kom hier dat ik u kus, dat onheilspellend, hartverscheurend verhaal over ons, mensen, en welke grote prutsers wij zijn. Griet heeft een prutsboek geschreven, maar 't is 't schoonste prutsboek dat ik ooit gelezen heb.' 
pascale platel 


Product Informatie

Auteur

Griet Op de Beeck

Taal

Nederlands

Uitgever

Prometheus

ISBN

9789044636475

Productsoort

Boek

Categorie

Nederlandse literatuur , Voordelig geprijsde boeken voor 12,50 per stuk

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

maart 2018

Pagina's

384

Formaat

213 x 138 x 32 mm

Beoordelingen

‘Kom hier dat ik u kus’- Griet Op de Beeck1 / 5

Mooi en ontroerend boek

Dit boek sprak mij enorm aan, omdat het een beschrijving geeft van drie fases in het leven van de hoofdpersoon Mona.Als kind, 24-jarige en 35-jarige.
Het laat zien wat een ingrijpende gebeurtenis op jonge leeftijd met ons kan doen....waarom we worden wie we zijn, waar we tegenaan lopen en waarom we handelen zoals we handelen onbewust van het feit dat het anders kan en moet.
Hoe een gezin verder gaat als de moeder plots overlijdt en de vader zich op zijn werk stort.
Hoe een jong meisje (Mona) de verantwoordelijkheid op zich neemt voor jaar jongere en zeer verwende broertje.
Hoe ze zichzelf wegcijfert. Bang is om iets fout te doen, schuldgevoel, verantwoordelijkheid op zich neemt waar ze gezien haar leeftijd niet aan toe is. Haar eigen angsten verbergt....ze tot een geheim maakt en heel eenzaam is. Ze mist haar moeder, maar er is niemand waar ze mee kan en durft te praten. Daarom doet ze alsof ze het vergeten is, maar de werkelijkheid is anders.
Hoe ze omgaat met de nieuwe vrouw van haar vader en het haar ook nog naar de zin probeert te maken.
Hoe deze vrouw haar hart uitstort bij een kind. Vertelt over haar relatie en dat maakt het voor Mona niet gemakkelijk ze staat er tussenin en weet niet voor wie ze moet kiezen en in feite wil ze niet kiezen. Ze krijgt door de verhalen van haar stiefmoeder ook een heel verkeerd beeld van haar vader.
Een kind dat probeert sterk te zijn en in feite zelf hulp, steun en troost nodig heeft.
Ze blij is als haar vader lacht en trots op haar is en daar doet ze alles voor.
Op latere leeftijd komt ze zichzelf tegen in relaties, want ook daar doet ze alles wat haar partner wil...leuk vindt en op haar werk is het niet anders. Altijd doen wat anderen willen...behulpzaam zijn en nooit aan zichzelf denken.
Met haar vader praat ze weinig tot niet. Pas op zijn sterfbed komen ze nader tot elkaar en gaat ze begrijpen waarom alles is gegaan zoals het is gegaan en gaat ze hem zelfs helpen....met alles. Ze heeft veel geleerd in deze periode over het leven in het algemeen en haar eigen leven en wat echte liefde is.
Nadat haar vader begraven is neemt ze een drastisch besluit door weg te gaan bij haar partner.
Ze wil ontdekken wie ze is, wat ze waard is, wat ze kan en wil.
Onbewust maken mensen elkaar kapot door niet te praten of uit te spreken wat ze voelen en bedoelen en dat komt in dit boek goed naar voren. Daarom spreekt het mij zo aan.


5 / 5

Recensie

Het leven zoals het is, in al zijn aspecten, en dit toegepast in de evolutie van het leven van Mona, een meisje dat uitgroeit tot een vrouw, en doorheen deze weg heel wat beleeft met, door, omwille van haar omgeving? Het is een meeslepende roman waar je wordt geconfronteerd met tal zaken die het leven van een mens vormen en begeleiden naar wat het is, maar waar je niet vaak bij stilstaat, en vaak ondergaat zonder er bewust van te zijn dat dit allemaal zoveel impact heeft op een leven. Een indrukwekkende benadering, die de kleine verborgen kabeltjes onder het décor weten bloot te leggen, en ons bewust maken van de elementen van een leven die de richting en de koers bepalen van het schip des leven. Een opening van een ziel, een blootleggen van zovele raadsels, keuzes, fataliteiten,? een eye-opener, maar op een leuke manier en vlot leesbaar, een boek dat je bijblijft en je op een bezielende manier meeneemt in een inleefbaar en herkenbaar verhaal, het verhaal van het leven.

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Kom hier dat ik u kus
Kom hier dat ik u kus
Griet Op de Beeck
Paperback  384 paginas
1250