Komt een vrouw bij de hacker Paperback

hoe je identiteit gestolen kan worden

Komt een vrouw bij de hacker

Samenvatting

'Het begon met een rekeningafschrift dat uit mijn brievenbus is gehengeld. Toen is er een bankpasje aangevraagd en daarna is mijn rekening geplunderd. Hoe kan de bank zomaar mijn geld aan iemand anders geven? Krijg ik straks...Meer Komt een vrouw bij de hacker Lees meer

Product Informatie

Auteur

Maria Genova

Taal

Nederlands

Uitgever

Just Publishers

ISBN

9789089752925

Productsoort

Boek

Reeksnaam

True Crime

Categorie

True crime

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

februari 2014

Pagina's

224

Formaat

210 x 135 x 23 mm

Samenvatting

'Het begon met een rekeningafschrift dat uit mijn brievenbus is gehengeld. Toen is er een bankpasje aangevraagd en daarna is mijn rekening geplunderd. Hoe kan de bank zomaar mijn geld aan iemand anders geven? Krijg ik straks...Meer Komt een vrouw bij de hacker Lees meer

Paperback
224 pagina's
€ 14 95
eBook € 9,95

Bekijk alles van Maria Genova
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


'Het begon met een rekeningafschrift dat uit mijn brievenbus is gehengeld. Toen is er een bankpasje aangevraagd en daarna is mijn rekening geplunderd. Hoe kan de bank zomaar mijn geld aan iemand anders geven? Krijg ik straks allerlei rekeningen en incasso's aan mijn broek? Ik vind het zo erg, naïeve trut die ik ben.' (fragment uit Komt een vrouw bij de [email protected]) Elke dag worden ruim 500 Nederlanders slachtoffer van identiteitsfraude. Dit schokkende cijfer komt uit een recent onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Identiteitsfraude is de snelst groeiende vorm van misdaad. Volwassenen en kinderen strooien met gegevens op internet zonder het idee te hebben dat iemand daar iets mee kan. Maar de gevolgen kunnen enorm zijn. Naast aangrijpende verhalen van slachtoffers, toont auteur Maria Genova in haar nieuwe boek hoe gemakkelijk identiteitsfraude is geworden en dat het iedereen kan overkomen. Je hoeft niet eens veel verstand van computers te hebben om alles over iemand te weten te komen en om leningen op zijn of haar naam af te sluiten. Iedereen klikt wel 's argeloos een linkje aan op een website. Steeds vaker heeft dit schokkende gevolgen. Opeens staan er honderden gestolen auto's op je naam, wordt je bankpas geblokkeerd en bonzen deurwaarders op je deur. Tot overmaat van ramp houdt de politie je aan voor delicten die je niet gepleegd hebt. Welkom in de wereld van de identiteitsfraude. In dit schokkende, bijzonder actuele boek betreedt schrijfster Maria Genova de wereld van social media, internetcriminaliteit en identiteitsfraude. Om aan te tonen hoe gemakkelijk het is om in iemands computer te komen, begeeft ze zich op het schimmige hackerspad. Maar ze daagt ook een hacker uit om haar te hacken. Met een onthutsend resultaat. De verhalen van de slachtoffers in het boek laten zien dat wat hen overkomen is, iedereen kan overkomen. Hun ervaringen zijn divers: van mobieltjes die op hun naam besteld zijn tot identititeitsfraude via social media en van schulden afbetalen die niet van jou zijn tot proberen te bewijzen dat je geen hennepplantage bezit, maar dat een onbekend iemand met een kopie van je id-kaart de ruimte namens jou gehuurd heeft. Zelfs een politieagente die belast is met cybercrime bestrijden, vertelt in het boek hoe ze onverwachts zelf slachtoffer is geworden. Aan het einde van het boek geven experts talloze tips en adviezen om te voorkomen dat je het slachtoffer wordt van identiteitsfraude.


Product Informatie

Auteur

Maria Genova

Taal

Nederlands

Uitgever

Just Publishers

ISBN

9789089752925

Productsoort

Boek

Reeksnaam

True Crime

Categorie

True crime

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

februari 2014

Pagina's

224

Formaat

210 x 135 x 23 mm

Beoordelingen

‘Komt een vrouw bij de hacker’- Maria Genova5 / 5

Eye opener

Na de eerste paar pagina’s gelezen te hebben, gingen er allemaal allemaal bellen rinkelen. Hoe zou ik dit doen, als mij zoiets zou overkomen, waar laat ik wat achter. Hoe snel vul in mijn persoonlijke gegevens in… Dat soort dingen schoten door mijn hoofd.
Security awareness is een hobby van mij en na dit boek gelezen te hebben merk ik meteen dat ik veel dingen uitprobeer. Andere browser, staan er geen kopieen van mijn paspoort op mijn laptop? Welke persoonlijke gegevens staan er eigenlijk op? Ook merk ik dat met het aannemen van pakketjes ik niet alert genoeg was. Ik ben altijd uitgegaan van het goede in mensen, dat kan nog steeds, alleen wees alert.
Het boek heb ik in notime uit gelezen… zo boeiend vond ik het. Uiteraard heb ik tegen iedereen die ik ken het boek aanbevolen. Iedereen zou dit moeten lezen om een idee te geven wat er mogelijk is.
Het is geen technisch stuk hoe iemand in je systeem kan, maar gewoon in Jip en Janneke taal uitgelegd hoe men te werk gaat.
Een must als je geïnteresseerd ben in security awareness


3 / 5

Er komt een vrouw bij een hacker

In Er komt een vrouw bij een hacker duikt Maria in de digitale wereld en neemt ze je mee hoe makkelijk het is om iemand zijn laptop/pc/mobiele telefoon te hacken en wat de gevolgen ervan zijn. Maria gaat op zoek naar een hacker om haar computer te hacken. Tijdens deze zoektocht komt ze allerlei vormen tegen om iemand te hacken. De verhalen die ze te horen krijgt wat de gevolgen zijn en dat er bij de politie nul op rekest krijg omtrent aangifte van internetcriminelen.
In dit boek laat Maria zien hoe makkelijk iedereen eigenlijk omgaat met zijn gegevens. Het zijn korte hoofdstukken die makkelijk lezen en tijdens het lezen van de verhalen komt er ook regelmatig een blijk van herkenning . Spanning zit er niet in maar wel ongeloof hoe makkelijk het eigenlijk is. Ook voor mensen die zeggen dat ze digibeet zijn is het in duidelijke en begrijpelijke taal geschreven.. Ook de misbruik op verschillende fronten worden aangekaart en dat het allemaal zo moeilijk is om je eerlijkheid aan te tonen. Aan het einde van het boek staan veel nuttige tips die je kan toepassen om je een stuk veiliger op het internet te voelen.
In het begin van het boek had ik zoiets van dit boek is niet echt iets voor mij maar gaande weg werd het steeds interessanter. De schrijfstijl is vrij toegankelijk en in zeer makkelijke taal geschreven en dit komt ten goede aan de uitleg . Denk dat iedereen die het boek leest een vorm van herkenning hebben oooo dat doe ik ook en dat ook en ook bij een aantal dingen dat zou ik nu nooit doen of dit heb ik nog nooit gedaan. En toch doen we er allemaal aan mee. Kortom een boek met een les voor digitale veiligheid.


4 / 5

Privacy? Wat is dat?

Als je denkt dat jouw computer en je gegevens goed beveiligd zijn en dat je wachtwoorden sterk zijn?
Als jij denkt dat je vast niet gemakkelijk het slachtoffer van identiteitsfraude zal worden, lees dan dit boek maar eens en oordeel opnieuw.


5 / 5

Recensie

Een schokkend boek over een fenomeen dat in de wereld van vandaag meer en meer voorkomt, blijkbaar ondanks alles gemakkelijker wordt toegepast, en wel degelijk voor iedereens deur staat, nl. misbruik en zelfs diefstal van identiteitsgegevens? Mensen die onvoorzichtig omspringen met hun eigen gegevens, al dan niet op internet, maar ook heel wat mensen die beroofd worden van hun gegevens ondanks de voorzichtigheid die ze hanteren? Voor sommigen lijkt het geen probleem te zijn om alle mogelijke systemen en beveiligingen te kraken en met deze gegevens de meest gekke dingen te doen. Bestellingen, leegplunderen van rekeningen, paspoorten en andere criminele feiten, waar je weinig kan tegen doen, en waar je als betrokkene geconfronteerd wordt met schuldeisers, politie en andere instanties die hun gelijk komen halen voor feiten waar je zelf geen schuld aan hebt. Een nachtmerrie, blijkt, en duidelijk verstaanbaar, maar ook een avontuur dat je leven danig op zijn kop zet, en waar je weinig verweer tegen hebt. Dit boek behandelt dit fenomeen doorheen tal van voorbeelden, getuigenissen en onderzoeken, ook on the field, om het fenomeen onder zijn meest diverse vormen te onderzoeken. En het brengt toch wel onrust in de geest van de lezer, want blijkt dat het toch zeer eenvoudig lijkt om in zo?n muizenval terecht te komen, ondanks de merkbare grotere bescherming die we via de meest diverse systemen menen te hebben? Menen, want de waarheid ligt natuurlijk anders. Een boek dat even je ogen zal openen, en waar je kennis moet van nemen om het belang van voorzichtigheid en beveiliging juist in te schatten. Bijzonder sterk werk in journalistieke duiding met nut!


5 / 5

Recensie

Aardig boekje. De tips hadden wel wat systematischer ingedeeld kunnen worden, tabelvorm bijv.Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Komt een vrouw bij de hacker
Komt een vrouw bij de hacker
Maria Genova
Paperback  224 paginas
1495