Literatuur en roman

Literatuur komt in vele vormen: van poëzie tot literaire teksten. Ook waargebeurde verhalen en liefdesverhalen vinden een plek in deze categorie. Bekijk hieronder aanbevolen literatuur en romans.

Literatuur en Roman Top 10

Bekijk de Top 10 Wij hebben de meest populaire literatuur en romans van dit moment voor jou op een rij gezet.

De nieuwste literatuur en romans

Bekijk alle nieuwe literatuur De beste nieuwe literatuur in één overzicht. Zo heb je snel de boeken van je favoriete auteurs in huis.
Bloemen van de duisternis Een indringende roman over de macht van kunstmatige intelligentie, vanuit het perspectief van drie generaties vrouwen, tegen de achtergrond van het Parijs van de nabije toekomst. Bekijk meer
Bloemen van de duisternis

Libris Literatuurprijs

Winnaar 2020 Sander Kollaard wint de Libris Literatuurprijs voor 'Uit het leven van een hond'. Een boek over alledaags geluk. Bestel nu
Uit het leven van een hond

Laatst bekeken

De nieuwe folder is uit Tijd om te lezen, puzzelen, knutselen. In de folder vind je meer inspiratie.
Bekijk nu
Herfst folder

Literatuur komt in vele vormen: van poëzie tot literaire teksten. Maar ook non-fictie, zoals waargebeurde verhalen en ontroerende romantiek en liefdesverhalen vinden een plek in deze categorie. Literatuur zich niet beperken en meeslepende boeken zoals spannende literatuur en literaire thrillers zijn onderdeel. Op zoek naar mooie literatuur? Je vindt het allemaal bij Bruna! Literatuur betekenis: als je een goed literair boek zoekt, dan kun je jezelf misschien afvragen wat literatuur eigenlijk is. Literatuur is niet gemakkelijk in één zin te omschrijven. Het is een verzameling van teksten met een onderliggende boodschap. Een literaire boodschap kan soms zeer duidelijk aanwezig zijn in de tekst, maar de boodschap kan soms ook op een artistieke en diepgaande wijze verborgen zitten. Daardoor kan het net een puzzel zijn waar je jezelf helemaal in kan verliezen. Literatuur doet veel met mensen en bekende literaire boeken zijn vaak ook onderdeel van menig gesprek. Literatuur door de jaren heen: door de jaren heen heeft de literatuur zich net als verschillende kunststromingen ontwikkeld. Dit kan teruggeleid worden tot eeuwen geleden. Je kunt bijvoorbeeld literatuur vinden uit de Middeleeuwen, waarin Karel ende Elegast een bekend verhaal was. Ook kent de Renaissance periode mooie en bekende literatuur, zoals de gedichtenbundel van Pieter Corneliszoon Hooft. Naast bekende auteurs, is de oorsprong van een literaire categorie als de roman ook terug te leiden tot 1850. Literatuur laat zich dus niet beperken tot een bepaalde periode en is cultureel erfgoed.