Marionet Paperback

Hoe pak je een moordenaar die al dood is?

Marionet
 

Samenvatting

In Marionet, het vervolg op bestseller Ragdoll van Daniel Cole, is er een copycat moordenaar aan het werk... Meer Marionet Lees meer

Product Informatie

Auteur

Daniel Cole

Taal

Nederlands

Uitgever

Luitingh Sijthoff

ISBN

9789024576005

Productsoort

Boek

Categorie

Thriller

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

februari 2018

Pagina's

400

Formaat

231 x 151 x 37 mm

Vertaler

Josee Koning

Samenvatting

In Marionet, het vervolg op bestseller Ragdoll van Daniel Cole, is er een copycat moordenaar aan het werk... Meer Marionet Lees meer

Paperback
400 pagina's
€ 19 99
eBook € 12,99
Dwarsligger € 12,99

Bekijk alles van Daniel Cole
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Rechercheur Emily Baxter krijgt te maken met een nieuwe zaak die haar akelig bekend voorkomt: een lichaam dat in dezelfde onmogelijke houding is opgehangen aan draden als bij de Ragdoll-moorden. Dit keer ligt het lichaam echter aan de andere kant van de wereld, en met het woord LOKAAS in de borst gekerfd. Terwijl de media-aandacht steeds groter wordt, moet Baxter helpen bij een andere moordzaak. En dan treft ze eenzelfde soort moord aan: nu staat het woord POPPEN op de borst. 

Voor wie is het lokaas bedoeld, en wie zijn de poppen? Maar nog belangrijker, wie heeft de touwtjes in handen? 

'Alles klopt aan Ragdoll; het verhaal, de personages en de schrijfstijl van Cole. De hype rondom Ragdoll is geheel terecht, dit is een topthriller! *****' 
ThrillZone


Product Informatie

Auteur

Daniel Cole

Taal

Nederlands

Uitgever

Luitingh Sijthoff

ISBN

9789024576005

Productsoort

Boek

Categorie

Thriller

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

februari 2018

Pagina's

400

Formaat

231 x 151 x 37 mm

Vertaler

Josee Koning

Beoordelingen

‘Marionet’- Daniel Cole3 / 5

Cole gaat een stapje verder

Als kind las Daniel Cole niet veel en het was voor hem nooit een bewuste keuze om te gaan schrijven. Omdat hij een fascinatie had voor films en televisie wilde hij bij de film gaan werken, maar het is erg moeilijk om in die wereld een betrekking te krijgen. Daarom besloot hij om toch maar te gaan schrijven, dat werd Ragdoll dat later in boekvorm verscheen en erg succesvol was. De opvolger van dit debuut, Marionet, kwam in september 2018 uit. Het laatste deel van de trilogie zal in het voorjaar van 2019 verschijnen.

In New York is een moord gepleegd die erg veel overeenkomsten vertoont met de eerdere lappenpopmoorden in Londen, alleen is bij het slachtoffer het woord ‘lokaas’ in de borst gekerfd. Daarom wordt hoofdinspecteur Emily Baxter, geheel tegen haar zin, gedetacheerd en moet deze zaak samen met de FBI en CIA oplossen. In Londen wordt iets later een identieke moord gepleegd, behalve dat in dit lichaam het woord ‘pop’ gekrast is. Het blijft echter niet bij deze moorden alleen. Baxter en haar collega’s doen er alles aan om de dader te ontmaskeren en om meer slachtoffers te voorkomen. Gaat dat hen lukken?

Hoewel Marionet in geringe mate voortborduurt op zijn voorganger Ragdoll is het in principe wel afzonderlijk daarvan te lezen. Ja, een aantal personages is hetzelfde, niet vreemd voor een trilogie, maar het verhaal is, ondanks enkele overeenkomsten, anders. In deze tweede van de serie is de belangrijkste rol voor Emily Baxter weggelegd. Haar personage wordt daarom wat verder uitgewerkt en alleen al om die ontwikkeling te kunnen volgen, is het misschien raadzaam om de boeken wel op volgorde te gaan lezen. Daarnaast heeft dit verhaal nog een aantal andere interessante personages. Baxter’s (oud-)collega Edmunds, die doorontwikkeld is, maar ook haar tegenpool, de CIA-agent Rouche. Beiden hebben een redelijke tot aanzienlijke rol in Marionet en dat is er een die er wel mag zijn.

Marionet is op dezelfde manier opgezet als Ragdoll, dat houdt in dat het verhaal zich in een vrij kort tijdbestek afspeelt en de hoofdstukken ook dusdanig zijn ingedeeld. De intentie van Cole kan zijn geweest om het verhaal daar snelheid mee te geven, maar daar is in het begin zeker geen sprake van. Ondanks de moorden die gepleegd zijn en het logische politieonderzoek begint het toch vrij bedaard. De echte spanning blijft achterwege, het meest opwindende moment is een gevangenisoproer van een paar bladzijden, en dat blijft zo tot ongeveer halverwege het boek. Dan neemt het tempo toe, wordt het spannend en is het vooral spectaculair en bizar. Dat is allemaal van relatief korte duur en zal de lezer geduldig moeten blijven tot aan de ontknoping, wanneer dat alles weer wat terugkomt.

In Marionet gaat Cole een stapje verder dan in zijn voorganger, waarin de moorden al bijzonder buitensporig waren. Nu zijn ze ronduit luguber en grenzen ze zelfs enigszins aan horror. De auteur wilde zichzelf blijkbaar overtreffen. Wat het hiervoor genoemde aspect betreft is dat hem gelukt, voor het overige onderscheidt dit tweede verhaal uit de drieluik zich niet veel van het eerste. Het boeit vanaf het begin, de plot is wederom goed opgebouwd, het verhaal kent een aantal verrassende ontwikkelingen en het is opnieuw beeldend geschreven. Over het schrijftalent van de auteur kan in wezen niet veel gediscussieerd worden, wat de lezer zich wel kan afvragen, is of hij niet te veel overgewaardeerd wordt.

Een van de grootste verrassingen in het verhaal doet zich trouwens voor in de epiloog. Die eindigt in een cliffhanger waaruit op te maken valt welk personage sowieso in het derde deel van de trilogie zal voorkomen. Zo ver is het echter nog niet.


5 / 5

spannend

wederom een topper.


4 / 5

Waardige opvolger!

Wat weer heel bijzonder is aan dit boek is de rug van het boek; hier heeft de uitgeverij er weer voor gekozen om dezelfde stijl te behouden. Het is doorschijnend en daar zie je dat het boek is samengebonden met dit keer blauw garen en dat zie je ook als je in het boek leest. Door het op deze wijze te doen moet je wel voorzichtig omgaan met het boek!
‘Marionet’ is het vervolg op het debuutboek ‘Ragdoll’. Ook hier wordt meteen de toon in het verhaal gezet. Het begint al met de proloog die zich afspeelt nadat de zaak is opgelost. Je nieuwsgierigheid is meteen gewekt en ook omdat het heel verwarrend is. Het eigenlijke verhaal begint vijf weken eerder waar Baxter naar New York gaat. Daniel Cole gaat verder met een moordzaak waar ook hier weer mensen als ‘lappenpoppen’ worden gebruikt. Hij houdt hetzelfde thema aan dus weet je ook al van in het begin dat dit gruwelijke moorden zijn. Het is bij tijde huiveringwekkend en schokkend om te lezen. Met één scène had ik een probleem, dit voelde voor mij wat ongeloofwaardig aan. Het verhaal heeft verschillende tijdlijnen en Cole heeft gebeurtenissen in dit verhaal verweven die bij allen nog vers in het geheugen liggen. Omwille van het spoilergevaar ga ik hier niet verder op in. Ik wil er ook bij vermelden dat het best aangeraden is om ‘Ragdoll’ eerst te lezen, op deze manier kun je toch beter het verhaal volgen.
Emily Baxter, het hoofdpersonage, wordt heel goed neergezet. Baxter heeft het nog steeds moeilijk nadat ze met ‘Wolf’ heeft samen gewerkt. Er zijn dingen gebeurd die nog niet aan het licht zijn gekomen. Baxter is een no-nonsense mens, een harde tante die een kort lontje heeft en die vooral weinig vertrouwen heeft in iemand. Er is maar één persoon die ze voor de volle honderd procent vertrouwt.
Het verhaal gaat in een snel tempo vooruit en heeft vele wendingen in dit boek. Mede hierdoor moet je wel goed opletten, het is bij tijden een beetje verwarrend dus je moet er wel de aandacht bij houden. Alle personages worden goed neergezet en het is tof om te lezen hoe ze met elkaar omgaan en hoe ze evolueren. Gelukkig heeft Daniel Cole ook wat humor in het verhaal gestoken zodat het op sommige momenten een ietwat luchtiger karakter krijgt tijdens de hardvochtige scènes die zich afspelen. Ook dit verhaal is weer filmisch beschreven en het zou me dan ook niet verbazen mocht dit ook zo uitgewerkt worden.
Als je denkt dat de plot al hevig was krijg je bij de laatste bladzijde een cliffhanger voorgeschoteld dat je nu nog meer benieuwder maakt om het vervolg te lezen! ‘Marionet’ is zonder meer een waardig vervolg op ‘Ragdoll’. Dit is absoluut geen boek voor doetjes of voor mensen die niet van dit soort boeken houden! Het is nog gruwelijker, pakkend en verbluffend! Laat het vervolg maar komen, kijk er al naar uit! 4 sterren


5 / 5

Super spannend

Zowel Ragdoll als Marionet zijn zo spannend dat je ze alleen weg legt als het echt niet anders kan.

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Marionet
Marionet
Daniel Cole
Paperback  400 paginas
1999