Nazomer Paperback

Nazomer
 

Samenvatting

In 'Nazomer' beschrijft Esther Verhoef in haar kenmerkende meeslepende stijl hoe de jonge Claudia opgroeit in een wereld die niet bij haar past en verandert in de succesvolle modeontwerpster Vivian D. Welke offers heeft Claudia...Meer Nazomer Lees meer

Product Informatie

Auteur

Esther Verhoef

Taal

Nederlands

Uitgever

AmboAnthos

ISBN

9789026340550

Productsoort

Boek

Categorie

Nederlandse literatuur , Boeken van Esther Verhoef , De beste romans van 2017

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

juni 2017

Pagina's

427

Formaat

215 x 137 x 39 mm

Samenvatting

In 'Nazomer' beschrijft Esther Verhoef in haar kenmerkende meeslepende stijl hoe de jonge Claudia opgroeit in een wereld die niet bij haar past en verandert in de succesvolle modeontwerpster Vivian D. Welke offers heeft Claudia...Meer Nazomer Lees meer

Paperback (2017)
427 pagina's
€ 22 50
Paperback € 15,00
Gebonden € 45,00
eBook € 9,99
Dwarsligger € 12,99

Bekijk alles van Esther Verhoef

  Ontvang een e-mail wanneer het product weer beschikbaar is

  Recent bekeken producten


   

  Samenvatting


  In 'Nazomer' beschrijft Esther Verhoef in haar kenmerkende meeslepende stijl hoe de jonge Claudia opgroeit in een wereld die niet bij haar past en verandert in de succesvolle modeontwerpster Vivian D. Welke offers heeft Claudia moeten brengen, en voor welke keuzes staat Vivian nu? 'Nazomer' voert de lezer van een volksbuurt in de jaren zeventig en tachtig via een atelier aan het Amsterdamse IJ naar de wereld van high fashion in Parijs en New York.


  Product Informatie

  Auteur

  Esther Verhoef

  Taal

  Nederlands

  Uitgever

  AmboAnthos

  ISBN

  9789026340550

  Productsoort

  Boek

  Categorie

  Nederlandse literatuur , Boeken van Esther Verhoef , De beste romans van 2017

  Leeftijd

  Volwassenen

  Verschenen

  juni 2017

  Pagina's

  427

  Formaat

  215 x 137 x 39 mm

  Beoordelingen

  ‘Nazomer’- Esther Verhoef  4 / 5

  Lekkere weglezer!

  Allereerst complimenten voor de bijzonder mooie cover, een lust voor het oog! In deze lekkere dikke pil neemt Esther Verhoef je mee in de wereld van modeontwerpster Vivian D. De verhaallijnen spelen zich wisselend af tussen de jaren ’80 en het heden. Zeer, zeer herkenbaar zijn details in de jaren ’80! Door deze afwisseling krijg je steeds meer inzicht in de keuzes of beter gezegd dilemma’s waarmee Claudia/Vivian D. mee heeft gedeald. De schrijfstijl van Esther Verhoef is zeer toegankelijk waardoor het boek heerlijk wegleest. De vraag is of Claudia/Vivian D. wel past in de huidige modewereld… het plot had wat mij betreft nog wat intenser gemogen, daar leent het verhaal zich namelijk wel voor!


  1 / 5

  Een enorme tegenvaller, slechtste boek ooit van Esther Verho

  Ik had uitgekeken naar een nieuw boek van Esther Verhoef, heb al haar boeken gelezen. Maar wat een enorme tegenvaller was dit boek. Het enige pluspunt... een prachtige kaft.
  Ook vind ik het boek veel te duur, maar als Esther Verhoef-fan... was het toch echt een must have. Helaas had ik beter op recensies kunnen wachten en van dat geld andere boeken kunnen kopen. Het was enorm saai en langdradig, mijn mening is dat het echt nergens over ging. Er zat wel eens een iets minder boek van haar ertussen, maar dit boek is slechter dan slecht. Ik kon niet minder dan 1 ster geven... de 1-ster is voor de prachtige kaft.


  5 / 5

  Heerlijke roman

  Meteen vanaf het begin van ‘Nazomer’ ben je geboeid door het verhaal. Esther Verhoef weet de aandacht van de lezer continu vast te houden. Dat komt mede door de afwisseling tussen heden en verleden. Je bent benieuwd wat er nu allemaal gaat gebeuren met het bedrijf van Claudia en tegelijkertijd wil je weten hoe wat er in haar jeugd is gebeurd waardoor ze de persoon is geworden zoals ze nu is.

  Het boek leest lekker door dankzij de vlotte schrijfstijl en de korte hoofdstukken. Voor je het weet, zit je al halverwege het boek. Het is interessant om te lezen hoe het leven van een modeontwerpster kan verlopen en waar zij in de dagelijkse gang van zaken mee te maken krijgt. Als je zelf niet in die wereld zit, weet je daar niet veel vanaf.

  Verhoef weet hoe ze spannende thrillers moet schrijven. Dat is bij het grote publiek inmiddels wel bekend. Na 'Tegenlicht' is 'Nazomer' haar tweede roman. Wat mij betreft, mag ze naast thrillers vaker een roman schrijven. Absolute aanrader om te lezen!


  4 / 5

  Een roman zoals een roman hoort te zijn!

  Nazomer – Esther Verhoef
  Over de schrijfster:
  Esther Verhoef (1968) is een van de succesvolste auteurs van Nederland. Van haar psychologische thrillers werden meer dan een miljoen exemplaren verkocht. Verhoef won tweemaal de Zilveren Vingerafdruk/ Crimezone Thriller Award, eenmaal De Diamanten Kogel en eenmaal de NS Publieksprijs. Genomineerd was zij viermaal voor de NS Publieksprijs, driemaal voor De Gouden Strop, viermaal voor de Zilveren Vingerafdruk/Crimezone Thriller Award en viermaal voor De Diamanten Kogel.
  Non-fictie
  Ook buiten het thrillergenre maakt Verhoef grote indruk. Samen met Daniëlle Hermans schreef zij Stil in mij (2014), het schokkende verhaal van seksueel misbruik en fysiek en psychisch geweld door nonnen binnen de Rooms-Katholieke Kerk, gebaseerd op interviews die Verhoef en Hermans met tientallen slachtoffers hadden.
  Pseudoniem
  Verhoef schrijft ook onder het pseudoniem Marique Maas. Onder dit pseudoniem wil ze in alle vrijheid het genre van het erotische boek verkennen.

  Achterflap:
  Twee werelden. Eén vrouw. Nazomer.

  Modeontwerpster Vivian D staat op het hoogtepunt van haar carrière. Haar bedrijf floreert, ze wordt op handen gedragen. Vlak voordat ze op een groot evenement in Parijs de rode loper betreedt, krijgt ze echter schokkend nieuws. Het dwingt haar na te denken over haar turbulente levenspad en een ingrijpende gebeurtenis die ze al tientallen jaren verdringt… In de haar kenmerkende meeslepende stijl beschrijft Esther Verhoef hoe de jonge Claudia opgroeit in een wereld die niet bij haar past en verandert in de succesvolle Vivian D. Welke offers heeft Claudia moeten brengen, en voor welke keuzes staat Vivian nu?

  Mijn mening:
  Nazomer springt gelijk in het vizier door de bijzondere cover, opvallende kleuren, een waar kunstwerk die voortreffelijk past bij het thema van het verhaal.
  Claudia Konings groeit op in een voor velen bekend als standaard, onopvallend, doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg gezin. Uitspattingen in werk, hobby’s worden weinig tot niet getolereerd.
  Tijdens het lezen van de jeugd van Claudia krijg je continu het ohja gevoel, zeker als je als lezer opgegroeid bent in Brabant. Tijdens het lezen komen er met regelmaat liedjes voorbij die de jaren 80 een extra dimensie geven, heerlijk gevoel.
  Claudia jaagt haar dromen na, moet hier huis en haard voor verlaten, en dit gaat nog een stukje verder dan gewoon vertrekken.
  Ze bouwt een waar imperium op in de modewereld maar steeds blijft er iets knagen. Het leven van Claudia gaat niet over rozen en het maken van keuzes vergt veel geven en nemen, maar vooral geven. Roem en rijkdom zijn geen garanties voor geluk, dit wordt door Claudia aan den lijve ondervonden.
  Of dit het allemaal waard is, is een vraag die heel het boek door mijn hoofd spookt? Ik voel bewondering maar merk dat ik soms ook moeite heb met de drang naar succes ten kostte van alles.

  De duur van een vriendschap zegt uiteindelijk niets over de mate waarin je iemand kent….

  Nazomer is een roman zoals een roman hoort te zijn, boeiend, realistisch en aangrijpend geschreven.
  Helaas heb ik geen onderbuikgevoel ervaren, dat was jammer.
  Twee verhaallijnen waarvan een in het heden, de ander in het verleden smelten langzaam samen.
  Inmiddels is duidelijk dat Esther Verhoef in staat is tot het schrijven in vele afwisselende genres.
  In elke genre blinkt ze uit en weet ze de aandacht van de lezer van het begin tot het eind vast te houden. Zowel de thrillers als de boeken die zij onder het pseudoniem Marique Maas heeft geschreven heb ik met veel plezier gelezen.

  Nazomer is voor mij zeker 4 sterren waard.
  Bianca


  4 / 5

  Nazomer

  'De duur van een vriendschap zegt uiteindelijk niets over de mate waarin je iemand kent.’

  Hét zomerboek van 2017 is er…..
  Met een geweldige cover is de tweede roman ‘Nazomer’ van Esther Verhoef verschenen bij Ambo/Anthos uitgevers

  Heerlijk boek over Claudia Konings als klein meisje in een volkswijk in Brabant met het zo eigen dialect in de jaren ’80 maar zeker ook later als tiener en moeder. Veel herkenbare situaties en de beschreven muziek zorgt voor mooie nostalgische momenten, ik werd er blij van.

  De verhalen over hoe Claudia Konings zich ontwikkeld heeft tot een glamoureuze ster in de modewereld zijn razend actueel en trendy, een genot om te lezen. De luxe omgeving en succes in combinatie met het venijn van drugs, alcohol, eenzaamheid en angst zijn een scherpe weergave van hoe 'living on the edge' kan zijn.
  De leefwereld in Amsterdam, Parijs en New York zijn door Verhoef op haar eigen specifieke manier beschreven, eigentijds, vooruitstrevend en altijd ‘to the point’.
  'Samen met de buitenlucht stromen ook geluiden van helikopters en vliegtuigen de badkamer in. Geblaf, stemmen. Stampende motoren van schepen op de Hudson. Sirenes, muziek.’
  ‘Nazomer’ geeft een inkijk in de modewereld, kortstondig, concurrentie, streven naar een deadline en zich kunnen meten aan de tijdloze modellen van Chanel en Valentino. Esther Verhoef laat veel ‘know how’ zien maar houd het verhaal toch lekker luchtig zonder de betrokkenheid van Claudia uit het oog te verliezen.
  'Pas wanneer mensen de beperkingen van hun situatie werkelijk onder ogen zien, komt er ruimte voor verandering, voor groei.’
  Klasse Esther Verhoef, gewoon klasse.
  'Elk kantelpunt in de geschiedenis, elke verschuiving, leidt ook tot veranderingen in de mode.' - Nazomer Esther Verhoef

  Recent bekeken producten


  checklist

  HiSchool de plek voor alle schoolspullen

  • Rekenmachine en bureau accessoires
  • Prisma woordenboeken
  • Etui
  • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
  • Etiketten
  • Schriften
  • Schooltas, rugzak en shopper
  • Ringbanden
  • Schoolspullen voor in je etui
  • 0 producten op checklist
  • - 0 online te bestellen
  • - 0 alleen in de winkel

  Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

  Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

  Promo HiSchool Alt Text
  Nazomer
  Nazomer
  Esther Verhoef
  Paperback  427 paginas
  2250