Nepvlees Paperback

Nepvlees

Samenvatting

Op de teppan van het Japanse restaurant Zuma wordt het lichaam van een verkoolde vrouw aangetroffen. De autopsie en het identificatieonderzoek wijzen uit dat het lijk dat van chef-kok Kishi Takeda is. Maud Gelderman gaat samen met...Meer Nepvlees Lees meer

Product Informatie

Auteur

Belinda Aebi

Taal

Nederlands

Uitgever

Manteau

ISBN

9789022331583

Productsoort

Boek

Categorie

Thriller

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

mei 2015

Pagina's

294

Formaat

216 x 141 x 28 mm

Samenvatting

Op de teppan van het Japanse restaurant Zuma wordt het lichaam van een verkoolde vrouw aangetroffen. De autopsie en het identificatieonderzoek wijzen uit dat het lijk dat van chef-kok Kishi Takeda is. Maud Gelderman gaat samen met...Meer Nepvlees Lees meer

Paperback
294 pagina's
€ 21 99

Bekijk alles van Belinda Aebi
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Op de teppan van het Japanse restaurant Zuma wordt het lichaam van een verkoolde vrouw aangetroffen. De autopsie en het identificatieonderzoek wijzen uit dat het lijk dat van chef-kok Kishi Takeda is. Maud Gelderman gaat samen met haar speurders Max en Gijs op onderzoek uit. Monique Regniers - bijnaam Mincko - hielp enkele jaren mee in de praktijk van haar echtgenoot Jan, een befaamd dierenarts. Nu Jan aan een slepende ziekte lijdt, sluit ze de praktijk, verkoopt het huis en gaat in een klein appartement in de Gentse Belfortstraat wonen. In de periode dat haar man nog in goede gezondheid was, kreeg hij een tip over gruwelijke praktijken in de Zuma. Monique is vastbesloten het geheim te ontsluieren en infiltreert. Nepvlees is de zesde thriller van Belinda Aebi in de reeks rond onderzoeksrechter Maud Gelderman. Haar boeken worden door pers en publiek geprezen vanwege de durf waarmee ze actuele thema's aansnijdt.


Product Informatie

Auteur

Belinda Aebi

Taal

Nederlands

Uitgever

Manteau

ISBN

9789022331583

Productsoort

Boek

Categorie

Thriller

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

mei 2015

Pagina's

294

Formaat

216 x 141 x 28 mm

Beoordelingen

‘Nepvlees’- Belinda Aebi4 / 5

Indrukwekkende aanrader!

Monique Regniers werkt in het Japanse restaurant Zuma als afwasser. Wat voor de buitenwereld als doodnormale job beschouwd wordt, is voor Monique een dekmantel om de illegale praktijken van het restaurant bloot te leggen. Ze is lid van de ‘BSPCA’, de organisatie die streeft naar het eerlijk en correct behandelen van dieren.
Monique heeft maar één doel: het werk van haar partner, Jan, die opgenomen werd in het ziekenhuis, verderzetten.
Ze beslist om haar bazin om het leven te brengen en plant het zo uit dat ze haar collega’s, waar ze geen goede band mee heeft, er voor laat opdraaien.
Tijdens het onderzoek, dat geleid wordt door Maud Gelderman, komen meerdere illegale praktijken aan het licht. Als Monique meerder mensen om het leven brengt en het team te slim af blijkt te zijn, is het voor de onderzoekers een race tegen de tijd om de moorden op te lossen.
De collega’s van Monique krijgen het zwaar te verduren, maar als de meeste een alibi blijken te hebben wordt het Monique warm onder de voeten.
Na één misstap dreigt alles rondom Monique in duigen te vallen en moet ze zich vastklampen aan alles waar ze in gelooft.
Blijft Monique buiten schot of verliest ze zichzelf in haar strijd?

De schrijfster koos voor een duidelijke, vlotte schrijfstijl, wat het boek zeer goed leesbaar maakt. De korter hoofdstukken worden afgewisseld met maar enkele langere hoofdstukken waardoor je dit boek in no time kan verslinden.
Belinda weet de nieuwsgierige lezers op het puntje van hun stoel te houden, en maakt het geheel af met een mooie, samenvattende afsluiter.


4 / 5

Indrukwekkende thriller, Aebi schuwt er niet voor het randje

Belinda Aebi heeft inmiddels zes thrillers op haar naam staan, recent verscheen haar nieuwste, Nepvlees. Nepvlees is mijn eerste kennismaking met Belinda Aebi. En ik kan wel stellen dat Belinda mij aangenaam heeft weten te verrassen.

Nepvlees bestaat uit 51 korte hoofdstukken, gedrukt in een groter lettertype, welke prettig leest. Het verhaal wordt vertelt in wisselend perspectief vanuit de dader en vanuit onderzoeksrechter Maud Gelderman.

Belinda Aebi heeft een vlotte, grove, beschrijvende schrijfstijl. Op gedetailleerde wijze weet zij de gruwelijkheden tot in de puntjes te beschrijven. De afschuwelijke breinaald scène voelde ik bijna in mijn eigen buik. Nepvlees gaat gelijk goed van start, heerlijk sadistisch.

Hoofdpersonage Maud Gelderman, onderzoeksrechter bij Gentse recherche, is geen onbekende voor de lezers van Aebi’s boeken. Nepvlees is alweer de zesde thriller waarin een rol voor haar is weggelegd. Ondanks dat er sprake is van een terugkerend karakter, zijn de boeken van Belinda Aebi gewoon losstaand te lezen, hier is bewust voor gekozen, zodat iedereen haar boeken kan lezen. Echt goed heb ik Maud niet leren kennen, maar de echte hoofdrol is in dit verhaal dan ook niet voor haar weggelegd, maar voor de dader. Aebi geeft de dader al direct prijs en laat je meekijken vanuit het dadersbrein, wat is de drijfveer van de dader? Hebben we te maken met een gewetenloze gek? Het lukt Belinda zelfs om je op een bepaalde manier compassie te laten krijgen voor de dader. Die er op zijn manier zo zijn redenen op na houdt en het slachtoffer een koekje van eigen deeg geeft.

Nepvlees is anders dan de meeste thrillers die ik lees. Een politiethriller, die leest alsof je naar een Vlaamse politieserie kijkt. Niet bijster eng, wel indrukwekkend, beestachtig en ijzersterk. Een boek met uiterste emoties, hard maar ook liefdevol. Nepvlees kent een zeer goed uitgewerkte plot. Met emoties en actuele onderwerpen uit het leven gegrepen; het leven, de liefde, ziekte en verlies, afscheid en loslaten. Belinda Aebi schuwt er niet voor om over het randje te gaan en weet op rake gewaagde confronterende wijze, heftige thematiek zoals dierenwelzijn, dierenleed en de crisis in haar verhaal te verweven en geeft hiermee een boodschap af. En zal menig dierenliefhebber aan het hart gaan.

Nepvlees, indrukwekkende thriller, Aebi schuwt er niet voor om over het randje te gaan, what comes around goes around, aanrader!


5 / 5

‘Nepvlees’- Belinda Aebi

Om zo’n boek te schrijven moet je zelf wat labiel zijn, me dunkt… Maar we bedoelen dit natuurlijk in de goede zin van het woord. Een bijzonder sterk nummertje van een ruw en rauw verhaal. Een atypisch geschreven avontuur, waarbij we al snel worden betrokken bij de gruwelijkheden van een vrouw en een entourage, die vastberaden voor hun ideeën mensen op een gruwelijke manier vermoorden. En de aanpak brengt niet alleen een sterk verhaal, een sfeervolle plot, maar ook een benadering dat zowel vanuit het oogpunt van het onderzoek wordt gebracht, maar ook vanuit de benadering van de getormenteerde activiste die door haar eigen ervaringen komt tot het plegen van deze gruwelijke acties… Een boek dat je ‘mal à l’aise’ zet, want het is een verhaal dat echt zeer realistische beschrijvingen geeft, maar ook een zeer geloofwaardig verhaal brengt, een verhaal dat bij een losgeslagen moordenaar zou kunnen opduiken. Een vrouw die ellende heeft gekend en haar grote liefde verloor aan ziekte, waarbij nog nauwelijks contacten mogelijk zijn, en het leed dat werd aangedaan aan dieren haar brengt tot de meest afschuwelijke daden. Fictie dat erg angstwekkend overkomt… Je kan je best niet inbeelden dat één of ander activist dit in zijn hoofd zou halen… Stel je voor dat je een mens zou behandelen zoals een gans… Een absolute topper in thrillerwereld Vlaanderen en alvast één van de beste werken van het jaar! Knap werk van deze even prachtige auteur… Bloedstollend tot de laatste bladzijde, en zeer zeker een pageturner waar je niet van af geraakt.

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Nepvlees
Nepvlees
Belinda Aebi
Paperback  294 paginas
2199