Nooit meer te druk Paperback

Een opgeruimd hoofd in een overvolle wereld

Nooit meer te druk
 

Samenvatting

In de bestseller Nooit meer te druk gebruikt Tony Crabbe nieuw psychologisch onderzoek om een van de grote problemen van het moderne leven aan te pakken: we hebben het te druk. Al 100.000 mensen gingen je met dit boek voor in de...Meer Nooit meer te druk Lees meer

Product Informatie

Auteur

Tony Crabbe

Taal

Nederlands

Uitgever

Luitingh Sijthoff

ISBN

9789024577392

Productsoort

Boek

Categorie

Boeken om je eigen geluk te maken , Psychologie , Voordelig geprijsde boeken voor 10,00 per stuk

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

maart 2018

Pagina's

368

Formaat

211 x 136 x 32 mm

Vertaler

Wilma Paalman / Marthe Philipse

Samenvatting

In de bestseller Nooit meer te druk gebruikt Tony Crabbe nieuw psychologisch onderzoek om een van de grote problemen van het moderne leven aan te pakken: we hebben het te druk. Al 100.000 mensen gingen je met dit boek voor in de...Meer Nooit meer te druk Lees meer

Paperback
368 pagina's
€ 10 00
eBook € 7,99
Luisterboek € 17,99

Bekijk alles van Tony Crabbe
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


In de bestseller Nooit meer te druk gebruikt Tony Crabbe nieuw psychologisch onderzoek om een van de grote problemen van het moderne leven aan te pakken: we hebben het te druk. Al 100.000 mensen gingen je met dit boek voor in de zoektocht naar een opgeruimder leven. Onze inbox en to-dolijst puilen uit en een enorme hoeveelheid mensen verwacht dingen van ons. Maar geloven dat je het altijd druk hebt omdat je zoveel te doen hebt, is onjuist en vooral zinloos. Drukte is een natuurlijke reactie op een overvolle wereld, maar het is niet de enige reactie. Dit is geen timemanagementboek; Tony Crabbe biedt heldere strategieën voor een opgeruimd hoofd en leven.


Product Informatie

Auteur

Tony Crabbe

Taal

Nederlands

Uitgever

Luitingh Sijthoff

ISBN

9789024577392

Productsoort

Boek

Categorie

Boeken om je eigen geluk te maken , Psychologie , Voordelig geprijsde boeken voor 10,00 per stuk

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

maart 2018

Pagina's

368

Formaat

211 x 136 x 32 mm

Vertaler

Wilma Paalman / Marthe Philipse

Beoordelingen

‘Nooit meer te druk’- Tony Crabbe3 / 5

Voor werkende mensen

Nooit meer te druk is een boek waarmee je kunt leren om beter met je tijd om te gaan. Zowel op het werk als je vrije tijd. En dat is prettig, want we leven in een tijd waarin we (denken) erg druk te zijn.

Het is een echt naslagwerk wat je er vaker bij kunt pakken, boordevol tips. Met alle afleiding van mails, vergaderingen en het constant bereikbaar zijn is het soms moeilijk je op één ding te focussen. Toch is dit iets wat belangrijk is. Niet constant afgeleid worden, niet proberen te multi tasken, maar één taak prioriteit geven en dat afhandelen.

Het boek is (vind ik) wel gericht op werkende mensen. Ook als je niet werkt kun je er wel tips uithalen, maar het overgrote deel gaat toch over werk gerelateerde zaken, zoals vergaderen, mails beantwoorden etc.


3 / 5

de moeite waard, maar niet levensveranderend

Dit boek valt op door zijn mooie uitvoering. Strak wit, met een mintgroene kleur die zelfs doorloopt aan de buitenkant van de bladzijdes. Het greep mijn aandacht en zorgde ervoor dat ik het wilde oppakken. De vermelding ‘een levensveranderend boek’ zorgt des te meer voor hoge verwachtingen. Naar mijn idee maakt het boek deze verwachtingen niet helemaal waar. De schrijver geeft veel tips, baseert veel op onderzoek en geeft interessante tips om verder te lezen. Dit is aan de ene kant erg prettig en maakt het betrouwbaar, maar aan de andere kant had ik ook wel het idee dat de schrijver hetzelfde kon zeggen met heel wat minder woorden. Ik heb mezelf soms wel moeten motiveren om door te lezen. Het boek kent veel tips, waarvan er ook wel veel open deuren zijn. Er staat nu niet zo heel veel in dat ik nog nergens ander had gehoord of gelezen.
Het eerste deel van het boek sprak me het allermeest aan. Hij beschrijft heel helder en duidelijk 10 adviezen die je kunnen helpen om minder te doen en dingen sneller te doen. Het belang van het gebruik van het woord ‘omdat’ en het Zeigarnik-effect waren wel nieuwe dingen voor mij. Mij had het boek meer aangesproken als de rest van het boek meer zoals dit begin was. Al met al vond ik het boek de moeite van het lezen wel waard, ik heb best wel wat leuke tips aan overgehouden en je staat opnieuw bewuster bij je gewoonten stil, daarnaast staat het boek prachtig in de kast, maar levensveranderend kan ik het (nog?) niet noemen.


4 / 5

STOP nu met lezen! Ga aan de slag zet stap één kies welke ge

Don’t judge a book by its looks een quote die maar al te waar is maar wel ons eerste oordeel is over een boek. Nooit meer te druk zou met een saai uiterlijk mijn aandacht niet gauw trekken terwijl het nu de eerste seconde dat ik het op Twitter zag gelijk mijn aandacht trok. De zijkant van het boek bedrukt. Niet alleen met kleur maar ook met tekst. Tekst die van de cover doorloopt op de zijkant. Een prachtige kleur die gelijk mijn aandacht trekt maar belangrijker: Hoe was het boek?

Nooit meer te druk is geen timemanagementboek, maar een praktisch boek dat helpt bij het maken van keuzes. Het biedt oplossingen om meer controle over je leven te krijgen, met gericht aandacht op de dingen die je doet.

Veel mensen verspreiden als voornaamste boodschap over zichzelf dat ze het druk hebben, echt heel druk. Een gemiste kans want als je eenmaal iemands aandacht hebt dan is het zonde die kans te verspillen door te vertellen dat je niet in staat bent om je leven en je werk te beheersen. De eerste paar bladzijdes herken ik dan ook een aantal mensen uit mijn omgeving, mensen die zeggen dat ze het altijd druk hebben. Op de vraag hoe het gaat krijg je standaard het antwoord druk. Maar hebben ze het daadwerkelijk druk of leggen ze de prioriteiten verkeerd. Ik denk het laatste en zeker na het lezen van Nooit meer te druk.

Nooit meer te druk begint met een uitleg van drukte, de verschillende soorten “drukke” mensen. Daarna volgt een stuk je Hoe te beginnen en dan begint het boek echt. Nooit meer te druk bestaat uit drie delen. Beheersing, Onderscheiding en Betrokkenheid. In beheersing lees je over het stoppen van het managen van je tijd, keuzes te maken, aandachtsmanagement en onderhandelen voor je leven. In Onderscheiding leer je minder productief te worden, de impact door vernieuwing, dat druk zijn een waardeloos merk is en je eigen weg te volgen. Het laatste deel gaat over Betrokkenheid dit door je te leren te stoppen met streven naar meer, een kijkje te nemen in je relaties, hoe je van druk naar geluk gaat en de drukte voorbij.

Het boek wordt afgesloten met een hoofdstuk van de schrijver wat hij geleerd heeft en een hele lijst met andere boeken om te lezen waar zeker een aantal goede tips tussen staan.

Na elk hoofdstuk vind je een kleine samenvatting die het hoofdstuk in punten samenvat heel kort maar wel de essentie van het hoofdstuk. Naast de samenvatting zijn er tips wat je moet doen en waar je mee moet gaan experimenteren.

Nooit meer te druk is een fijn boek met inzichten. Het richt zich helaas wel heel erg op het werkende leven, ja ik werk maar voel niet dat ik het daar te druk heb. Ik zit op mijn werk 40 uur in de week en daar is geen andere keuze in (voor nu) alles wat ik ernaast doe daar zit mijn “druk”. Boeken die ik wil lezen, trainingen die ik wil doen, vriendinnen die ik wil zien (nee die wonen niet om de hoek maar op dik 1,5 uur rijden) mijn ouders en opa die ik wil zien. Dat is mijn “druk” in het kort. Gelukkig kan je ondanks dat het boek zich vooral op het werkende leven richt er veel tips uithalen en met punten aan de slag.

Leerpunt
Wanneer we niks mogen, niks kunnen of gewoon weg niks te doen hebben worden we onrustig. Alleen met onze gedachtes en niks te doen kan ons beangstigen maar moeten we leren. Leren een rustpunt te nemen. Leer “tijd te verspillen” gewoon een rustpunt in je dag even niks.

Actiepunt
Op bladzijde 299 staat;
Dus: STOP nu met lezen!
Ga aan de slag zet stap één kies welke gewoonte jij wilt veranderen.

Je moet niet gelijk alles willen veranderen. Maar begin bij de eerste stap en vanuit daar ga je verder werken.

Een boek met handvatten om het minder druk te hebben. Te focussen op de belangrijke dingen in jouw leven. Sommige stukken zijn wat saai in het midden van het boek maar erna lees ik er weer heerlijk doorheen. Geen moeilijke taal, termen die ik niet begrijp maar lekker vlot geschreven in korte stukken. Wil ik weer even de punten weten van een hoofdstuk kan ik even de sa


4 / 5

Het begin van een gelukkiger leven

Deze recensie verscheen eerder op www.alexhoogendoorn.nl

Ik ervaar het leven als een jungle waar concentratie gilt om aandacht, terwijl de prikkels me om de oren vliegen als hysterische malariamuggen. Tony Crabbe heeft met Nooit meer te druk een oplossing tegen de drukte.

Wie is de auteur?

Tony Crabbe is (bedrijfs)psycholoog en werkt als consultant voor onder meer Microsoft en Disney. Hij is verbonden aan de Universiteit van Londen en woont met zijn vrouw en drie kinderen in Spanje. Hij schreef dit boek omdat het te druk kreeg in zijn eigen leven. (bron: LS Amsterdam)

Waar gaat het over?

‘Een opgeruimd hoofd in een overvolle wereld’ is de ondertitel en de beste samenvatting van Nooit meer te druk. Het is een pleidooi voor een bewuster en minder gehaast leven. Stop met timemanagement. Stop met multitasken. Beter is om bewuste keuzes te maken en daar volledig voor te gaan.

Het boek is opgedeeld in drie delen: Beheersing (van jezelf), Onderscheiding (ten opzichte van anderen) en Betrokkenheid (in relaties). Elk deel wordt duidelijk ingeleid. Zonder in onnodige herhaling te vallen, ontrolt zich een toegankelijk geschreven verhaal waarin Crabbe oude en meer recente theorieën aanhaalt die zijn boodschap versterken.

‘Crabbe motiveert je om het maximale uit jezelf te halen’

Crabbe motiveert je om het maximale uit jezelf te halen. Hij opent een hoofdstuk vaak met een beschrijving van een succesverhaal uit de praktijk. Hierdoor is het makkelijk daarna de kern uit het verhaal te halen, omdat je er al een beeld van hebt gevormd. Hij sluit hoofdstukken af met de kerngedachten en enkele tips om ermee aan de slag te gaan. Hierdoor blijft de kennis hangen en kun je er meteen mee aan de slag.

Ik raad je aan na elk hoofdstuk een kwartier rust te nemen om de informatie te verwerken. Zoals Crabbe ook aangeeft, zijn rustmomenten belangrijk voor het verwerken van informatie. Door de toegankelijkheid van het internet worden onze rustmomenten gevuld met sociale media en andere zaken die an sich niet bijdragen aan je geluk.

Ga in plaats daarvan voor verbondenheid met jezelf en met een ander. Door even niets te doen en je gedachten te vrije loop te laten of door meer tijd door te brengen met je dierbaren. Laat dan wel je telefoon in je tas en richt je volledige aandacht op het samenzijn.

‘Het begin van een gelukkiger leven’

Veel van de aangehaalde theorieën zijn niet langer vernieuwend. De manier waarop Crabbe ze aanhaalt en toepast op het thema ‘drukte’ maken dit boek echter een interessant en uniek geheel. Een must read voor iedereen die zich wil ontdoen van een vruchteloos bestaan waarin drukte alle kans op echte verbondenheid verhindert.

Brené Brown leerde ons al dat verbondenheid van belang is voor geluk. Aristoteles stelde geluk als hoogste doel van de mens. Nooit meer te druk slaat een brug tussen die ideeën en onderscheidt zich door de combinatie van oude en nieuwe inzichten die Crabbe vertaalt naar praktische tips en uitdagingen. Het lezen van dit boek is het begin van een gelukkiger leven. Had ik dit maar eerder gelezen.


1 / 5

te druk voor nooit meer te druk

Een leuk boek van Tonny Crabbe met tal van handvaten om ervoor te zorgen dat je makkelijker het leven door glijd. Al bij aankomst van het boek was ik blij verrast , wat een ongelovelijk mooi ontwerp heeft dit boek. Met teksten op de zijkant van het boek is dit exemplaar een lust voor het oog.

Het is best een dik boek vol nuttigge tips en daar kijk je dan in het kader van tijdsgebrek wel even tegenop maar als je eenmaal begint te lezen boeit het enorm.
Wel heb ik het boek naast een ander boek gelezen omdat ik het niet echt als leesboek zou typeren. Maar wel om af toe eens weer een stukje in te lezen.

Als je aan de slag gaat met de tips dan geloof ik echt dat je je leven in wat rustiger vaarwater kan brengen alleen weet ik niet of al die tips lang blijven hangen. Je zou bijna pen en papier naast het boek moeten leggen om eruit te halen wat voor jou handig zou kunnen zijn.

Dit alles hangt natuurlijk af van een goede motivatie.

Tonny schrijft op een prettige manier waardoor je het boek makkelijk leest.Niet al te veel technische uitleg word er gegeven waardoor iedere normaal mens aan de slag kan gaan met waar hij of zij dan ook aan werken.

Ik heb met veel plezier dit boek gelezen en zal er zeker meerdere malen nog eens doorheen bladeren om stukjes terug te lezen. Want dat vin dik wel typisch aan dit boek, het is niet echt een leesboek maar wel meer een naslagwerk of handleiding om even in te lezen voor je slapen gaat.

3 sterren omdat ik het niet echt een leesboek vind maar wel zeer nuttige lectuur.Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Nooit meer te druk
Nooit meer te druk
Tony Crabbe
Paperback  368 paginas
1000