Oomen stroomt over Paperback

hoe overleef ik de overgang

Oomen stroomt over

Samenvatting

Help! De overgang! Hoe zit dat eigenlijk en... hoe overleef ik dat? Francine Oomen weet er alles van.Meer Oomen stroomt over Lees meer

Product Informatie

Auteur

Francine Oomen

Taal

Nederlands

Uitgever

Nijgh & Van Ditmar

ISBN

9789038803692

Productsoort

Boek

Categorie

Literaire non-fictie , De beste romans van 2017

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

april 2017

Pagina's

240

Formaat

220 x 165 x 20 mm

Samenvatting

Help! De overgang! Hoe zit dat eigenlijk en... hoe overleef ik dat? Francine Oomen weet er alles van.Meer Oomen stroomt over Lees meer

Paperback
240 pagina's
€ 24 99

Bekijk alles van Francine Oomen
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Puberteit, zwangerschap: kastenvol zijn er over deze grote hormonenhussels in een vrouwenleven geschreven. Francine Oomen kan erover meepraten als auteur van haar succesvolle 'Hoe overleef ik' reeks, waarmee ze duizenden pubers door een lastige tijd loodste. Maar hoe zit het eigenlijk met die derde hormonenhussel, de overgang? Daarover klinken hier een daar inmiddels wel wat piepjes, maar echt op de kaart staat het fenomeen niet. En ook dit ervoer Oomen aan den lijve: ze werd min of meer overvallen door een reeks symptomen, van breinblubber tot opvliegers en verzakkingen van velerlei aard. Het moeilijkst was misschien nog wel de innerlijke strijd met schuldgevoel en prestatiedrang. 

Het geworstel heeft geleid tot een magnifieke graphic memoir. Een informatief, oogstrelend, geruststellend, confronterend en oergeestig boek, dat niet alleen een persoonlijke strijd documenteert, maar ons ook de ogen opent voor een maatschappelijke kwestie. Vrouwen rond de vijftig zitten tegenwoordig niet meer weg te kwijnen achter de gerania, maar spelen een cruciale rol in economie en maatschappij. Vooralsnog wordt elk overgangsgedoe weggemoffeld en/of weggeslikt middels hormoontherapie. Dat moet anders kunnen - in ieders belang.

‘Honderden getekende scènes, pijnlijk en geestig, gelardeerd met collages, getypte briefjes en geschilderde fragmenten. Het voelt alsof je een dagboek uit hebt.’
NRC Handelsblad 

'Wat een verrassing […] Subliem getekend, openhartig en geestig maar ook kritisch.'
Margriet


Product Informatie

Auteur

Francine Oomen

Taal

Nederlands

Uitgever

Nijgh & Van Ditmar

ISBN

9789038803692

Productsoort

Boek

Categorie

Literaire non-fictie , De beste romans van 2017

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

april 2017

Pagina's

240

Formaat

220 x 165 x 20 mm

Beoordelingen

‘Oomen stroomt over’- Francine Oomen5 / 5

Oomen stroomt over

Het boek vond ik een feest der herkenning! Voor mij had het van A tot Z een haast troostende werking en ik kan het alle vrouwen in de overgang aanbevelen! Geweldige tekeningen met daarbij treffende teksten.


4 / 5

Een aanrader!

Hilarisch geschreven boek over de overgang. Veel tekeningen, een beetje in de stijl van 'Het Leven van een Loser', maar dan voor volwassenen.


4 / 5

lekker luchtig

Oomen stroomt over is een lekker luchtig geschreven boek over de overgang.
Het is duidelijk, informatief en goed omschreven. Leuk met vele grappige tekeningen.
Het is zeker ook leuk om te lezen wanneer je nog niet in de overgang zit en deze fase al hebt gehad.
Voor de partner is het ook leuk en duidelijk waar wij als vrouwen doorheen gaan.


4 / 5

Ploeteren

Oomen stroomt over door Francine Oomen

Is een boek over de menopauze iets voor mij (ik ben 38)? Ja!
En niet enkel omdat dit een grappig, origineel, geweldig getekend boek is maar ook omdat het super boeiend is.
Ik kan maar beter voorbereid zijn tegen dat het zo ver is dacht ik toen ik over dit boek las. Daarom wou ik het zeker lezen.
Francine schrijft eerlijk, pijnlijk eerlijk over wat ze voelt, denkt, meemaakt. Dit is hét boek dat je wilt lezen als je zelf in de menopauze komt, omdat het grappig en leerrijk is. Het is een boek dat je vlot leest en bekijkt en dat toch genoeg info geeft. Het vertelt niet de standaard dingen die je overal hoort/leest maar het vertelt je hoe het écht is/écht voelt.
Francine dramatiseert maar doet dat bewust en relativeert later ook alles. Ze laat je op een eerlijke, kwetsbare manier weten dat je er niet alleen voor staat, dat de menopauze iets normaals is, en dat het een ontwikkelingsfase is die je doormaakt. Een ontwikkeling tot een mooier, rijper, wijzer mens.

En voor de mensen die al lang door de menopauze zijn geploeterd of er nog lang niet aan willen denken: de stukjes over Tang en de gezusters Knaag en Knak zijn zo herkenbaar, los van welke fase in je leven je ook bevindt dat je alleen daarom al dit boek moet lezen als je, net als ik, last hebt van perfectionisme en een strenge innerlijke criticus!


Francine heeft er helemaal doorgezeten en dat is jammer voor haar. Maar de nieuwe Francine die is opgestaan is zo een grote hulp voor ons allemaal dat ik stiekem toch blij ben dat het haar is overkomen… Sorry Francine en ook dikke merci Francine!
Weten dat je niet alleen staat voelt goed!

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Oomen stroomt over
Oomen stroomt over
Francine Oomen
Paperback  240 paginas
2499