Oorlogsboeken

Het is inmiddels 75 jaar geleden dat een deel van Nederland werd bevrijd. Een belangrijk moment om bij stil te staan en je te realiseren hoe bijzonder dat eigenlijk is. Op deze pagina vind je een selectie interessante en indrukwekkende oorlogsboeken, o.a. over de Tweede Wereldoorlog.

Top 25 beste oorlogsboeken

De bestverkochte en meest populaire boeken van dit moment, passend bij het thema oorlog en 75 jaar vrijheid.

Waargebeurde oorlogsverhalen

Bekijk alle waargebeurde verhalen over WOII Geselecteerd door Bruna: een bijzondere collectie waargebeurde verhalen en biografieën over WOII.

Romans over oorlog en vrijheid

Bekijk alle oorlogsromans In dit overzicht vind je indrukwekkende en bijzondere verhalen over oorlog.
Owen en de soldaat Een moedig verhaal over het belang van herdenken. Owen heeft een heel bijzondere vriend, namelijk een afbrokkelende stenen soldaat op een bankje in het park. Nu verkrijgbaar voor maar 5,-. Lees meer
Owen en de soldaat

Informatieve oorlogsboeken

Bekijk hier meer informatieve boeken over WOII en 75 jaar vrijheid.

Laatst bekeken

Op deze pagina vind je een selectie van de indrukwekkendste oorlogsboeken, o.a. over de Tweede Wereldoorlog en 75 jaar vrijheid. Naast oorlogsverhalen van Mario Escobar, Kristin Hannah en ''t Hooge Nest' van Roxane van Iperen hebben wij ook enkele oudere populaire boeken geselecteerd, zoals 'Soldaat van Oranje' en 'Voorbij Band of Brothers' van Dick Winters. Houd deze pagina in de gaten voor de nieuwste boeken over oorlog.