• NextPrevious

Op weg naar de muur van keizer Hadrianus

Bekijk alles van

Claudia Vandepoel

Kies uitvoering
Aantal
19.95
Morgen in huis

Samenvatting

Samenvatting
Claudia Vandepoel neemt de lezer mee van Xanten naar de muur van Hadrianus in Engeland en laat ons kennismaken met de lokale gerechten op deze reis. Het boek is een culinair reisverhaal met recepten uit de Romeinse tijd. Het speelt zich af in het jaar 129 A.D., als Keizer Hadrianus de scepter zwaait. Er is uitgebreide aandacht voor de scheepvaart in die tijd en de verschillende kooktechnieken. Veel van de voorwerpen in het verhaal zijn gevonden bij archeologische opgravingen. De recepten ter plaatse zijn gebaseerd op gegevens uit archeologisch botanisch onderzoek. Ter afsluiting van ieder hoofdstuk worden enige gerechten genoemd die achterin het boek als recept worden besproken, inclusief een foto ter illustratie van het eindresultaat en een bronvermelding. Claudia Vandepoel heeft in 2005 'De Historische Keuken' opgericht met het doel om de mensen van nu de smaak van het verleden te laten proeven. Ze geeft lezingen en proeverijen over de kooktechnieken uit lang vervlogen tijden. In 2013 kwam haar eerste Romeinse kookboek uit: Sapor Limitis, de Smaak van de Limes.
Lees meer...

Productinformatie

Auteur
Claudia Vandepoel
Uitgever
Nieuwe Haagsche B.V., Uitgeverij De
Taal
Nederlands
ISBN
9789460100949
Productsoort
Boek
Uitvoering
Gebonden
Categorie
BoekenNederlandse boekenGeschiedenisArcheologieArcheologie
Leeftijd
Volwassenen
Verschijningsdatum
12/12/2019
Aantal pagina's
192
Formaat
209 x 147 x 18 mm
Lees meer...

Bestsellers

Bekijk alles We hebben de meest populaire boeken van dit moment voor jou op een rij gezet. Boeken uit de Top 100 worden gratis thuisbezorgd.

Laatst bekeken