Opgejaagd Wild Paperback

Opgejaagd Wild
 

Samenvatting

Wanneer een eindoefening in de jungle van Frans-Guyana ontaardt in een gevecht met dodelijke afloop, is de militaire carrière van Sam de Wild voorbij. Als na enkele maanden de bodem van zijn spaarpot in zicht komt, is de ex-commando...Meer Opgejaagd Wild Lees meer

Product Informatie

Auteur

Wouter Helders

Taal

Nederlands

Uitgever

LetterRijn

ISBN

9789491875687

Productsoort

Boek

Categorie

Thriller

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

september 2018

Pagina's

320

Formaat

210 x 23 x 23 mm

Samenvatting

Wanneer een eindoefening in de jungle van Frans-Guyana ontaardt in een gevecht met dodelijke afloop, is de militaire carrière van Sam de Wild voorbij. Als na enkele maanden de bodem van zijn spaarpot in zicht komt, is de ex-commando...Meer Opgejaagd Wild Lees meer

Paperback
320 pagina's
€ 17 50
eBook € 5,99

Bekijk alles van Wouter Helders
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Wanneer een eindoefening in de jungle van Frans-Guyana ontaardt in een gevecht met dodelijke afloop, is de militaire carrière van Sam de Wild voorbij. Als na enkele maanden de bodem van zijn spaarpot in zicht komt, is de ex-commando de wanhoop nabij. Dan krijgt Sam een kans uit duizenden: hij wordt gerekruteerd als huurling. Een goed betaalde baan, met een nobel doel. Samen met een groep elite-huurlingen moet hij een grensoverschrijdend nationaal park, een laatste toevluchtsoord voor bedreigde diersoorten, beveiligen tegen stropers. Toch blijken ook hier duistere krachten aan het werk. Al snel wordt Sam gezocht voor moord en moet hij, opgejaagd door zijn voormalige collega's, rennen voor zijn leven. Hij weet fotografe Emma Young met een leugen te overtuigen hem te helpen, maar die leugen blijkt hem, net als zijn achtervolgers, al snel in te halen ... Wouter werkte jarenlang als militair journalist voor het ministerie van Defensie en bezocht in die functie verschillende uitzendgebieden. De dingen die hij zag, hoorde en meemaakte vormen een onuitputtelijke bron van inspiratie. Zijn thrillers zijn dan ook doorspekt met realisme en feiten, ingebed in een rijke fantasie. Zijn debuut, Machtstrijd, haalde de shortlist van de Diamanten Kogel en won de Hebban Thriller debuutprijs. Verraad, Wouters tweede thriller, werd door ThrillZone genomineerd voor beste Nederlandstalige Thriller. Opgejaagd Wild is het derde deel uit de Sofie Lafleurreeks. ThrillZone: Helders ... is een blijvertje met internationale allure in de wereld van de Nederlandse thriller. Eindhovens Dagblad: Wat Helders (ex-militair journalist) zelf meemaakte op missies vindt zijn weg naar zijn boeken: spanning, geweld, avontuur en couleur locale. Boekhandel Krings: Helders steekt met kop en schouders boven veel debutanten uit. Wij kijken uit naar het vervolg.


Product Informatie

Auteur

Wouter Helders

Taal

Nederlands

Uitgever

LetterRijn

ISBN

9789491875687

Productsoort

Boek

Categorie

Thriller

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

september 2018

Pagina's

320

Formaat

210 x 23 x 23 mm

Beoordelingen

‘Opgejaagd Wild’- Wouter Helders5 / 5

Omver geblazen

Omver geblazen ben ik door deze actiethriller. Van het begin tot het einde van dit boek pakt schrijver Wouter Helders mijn aandacht. Op een prettige toegankelijke schrijfwijze neemt hij mij mee in het leven van Sam de Wild. Na een gevecht met dodelijke afloop in de jungle van Frans-Guyana komt er een einde aan de carrière van deze commando. Daarna wordt hij gerekruteerd om met een groep elite-huurlingen in een nationaal park in Zuid-Afrika bedreigde diersoorten beschermen.

Ondertussen probeert journaliste Sofie Lafleur in België haar leven na een aanslag weer op de rit te krijgen. Dit gaat niet zonder slag of stoot. De hoofstukken waarin zij een rol speelt zijn een welkome afwisseling in deze actiethriller want Helders volgt een straf tempo in het verhaal . Dit maakt wel dat je continue op het puntje van je stoel zit. Het schijnt dat dit een 3e boek is met Sofie Lafleur als hoofdpersonage. Voor mij zeker geen belemmering om dit boek als standalone te lezen.

Waar andere schrijvers in dit genre eindeloos hun technische / militaire kennis spuien koketteert Helders hier niet mee maar verwerkt deze voornamelijk functioneel in zijn verhaal. Daarnaast zijn de karakters erg realistisch, zo is Sam de Wild zeker niet alleen maar the good guy en doet hij ook hele stomme dingen in het boek.

Wat mij betreft kan Helders zich meten met de internationale top in dit genre!


4 / 5

Opgejaagd wild

Sam de Wild is op militaire oefening in Frans-Guyana, waar hij in gevecht komt met een Chinees die het niet overleeft. Zijn militaire carrière is voorbij en na een aantal maanden komt de bodem van zijn spaarpot in zicht. Hij is de wanhoop nabij, maar dan doet iemand hem het voorstel om als huurling aan de slag te gaan. Het is een goed betaalde baan met een nobel streven, want als elite huurling wordt hij samen met anderen ingezet om in natuurgebieden beschermde dieren te beschermen tegen stropers.
Van een nobele strijd blijkt al snel geen sprake te zijn en Sam moet vluchten voor zijn collega’s. Hij wordt beschuldigd van moord.

“Opgejaagd wild” is het derde boek in een serie rondom de journaliste Sofie Lafleur . De rol van Sofie in dit boek is aanzienlijk minder dan in de voorgaande delen, maar ze is wel van essentieel belang. Je leest hoe haar leven is veranderd sinds het ongeluk dat haar in het vorige boek “Verraad” overkwam. Sofie worstelt met een dilemma: hoe haar taak als journalist goed te vervullen, terwijl ze tijdelijk is gestopt met werken.

De verhaallijn van Sam de Wild begint met de militaire oefening en hoe deze een dramatische wending neemt. De titel “Opgejaagd wild” is zeker op hem van toepassing, maar geldt ook voor de beesten en anderen in het verhaal.

De opbouw van het plot verloopt zoals je mag verwachten in een actiethriller, toch heeft Wouter Helders twisten in het verhaal verwerkt. Het verhaal speelt zich in verschillende landen af, en in combinatie met de goede opbouw van de psychologische spanning is het plot goed uitgewerkt. De actie wordt mooi opgevoerd en daardoor blijf de lezer getriggerd.

Wouter Helders heeft lang als militair journalist gewerkt en dat komt duidelijk in het boek naar voren. Het verhaal wordt er geloofwaardig door. Het boek leest daarnaast vlot en het maakt je tot een deelgenoot.

Wouter Helders heeft met “Opgejaagd wild” een boek van internationale allure afgeleverd wat heel goed verfilmbaar is.


5 / 5

Wie jaagt op wie

Na een oefening die op een ramp uitloopt voor hem krijgt Sam oneervol ontslag uit het leger. Hij krijgt hierdoor financiële problemen en neemt het aanbod dat hij krijgt om als huurling te gaan werken met beide handen aan. Hij is ook wel weer toe aan actie. ‘Een ex-commando bestaat niet’ Hij weet niet beter dan dat hij als ranger aan het werk gaat om in Zuid Afrika wilde dieren te beschermen tegen stropers. Dat was voor mij een hele mooie verrassing dat dit verhaal zich uitstrekte naar het mooie land Zuid Afrika. Ik ben er geweest, ook in de wildparken en genoot van de beschrijvingen.
Totdat blijkt dat achter het nobele streven van de oprichters van het park een minder nobel doel zit en een zwarte bladzijde in de geschiedenis ervan naar boven komt. Voordat hij het goed en wel beseft zit Sam gevangen in een vies kat en muisspel waarbij hij moet vluchten voor zijn leven. Hij wordt hierbij geholpen door Ellen en Biko die hij onderweg ontmoet.
Aan de andere kant van de wereld probeert Sofie haar leven na de aanslag weer vorm te geven. Zij kampt met hevige migraine aanvallen maar als ze het verhaal van Sams ontslag en de corruptie van het leger ontdekt wil ze ermee aan de slag. Impulsief als ze is vertrekt ook zij naar Zuid Afrika om dit te onderzoeken.

Wat een verhaal, van begin tot het einde zat ik aan het boek gekluisterd. Ik ging gewoon langzamer lezen omdat ik niet wilde dat het zou stoppen. Wouter Helders schrijft duidelijk en to-the-point. Hij zegt waar het op staat en weet ook de problemen van Zuid Afrika ná de apartheid in woorden te beschrijven, Het is zo’n complex land met zoveel moois maar ook zwarte bladzijden in de geschiedenis die nu nog steeds spelen. Herinneringen aan de oorlogen en opstanden staan nog vers in het geheugen van de Zuid Afrikaanse mensen en beïnvloeden hun gedrag in deze tijd.
De verhalen van Sam en Sofie en later ook van Emma die Sam tijdens een moeilijke situatie heeft geholpen worden naadloos met elkaar verbonden en vormen zo een mooi geheel. De karakters zijn mooi beschreven, de reacties en acties die ze ondernemen heel natuurlijk en levensecht en tussen de regels door merk je dat Wouter Helders kennis heeft van hoe het in het leger aan toegaat. De sfeer klopt helemaal voor mijn gevoel.
De verrassingen die in het plot naar voren komen zijn een cadeautje op het einde. Zo spannend had ik het niet verwacht.
Ik heb de andere twee delen in de serie over Sofie Lafleur niet gelezen en ontdekte dat je dit deel goed los van de rest kunt lezen. Ik ben wel heel benieuwd naar de andere twee delen omdat de schrijfstijl mij goed beviel en ik toch meer wil weten over de aanslag op Sofie die de migraine aanvallen heeft veroorzaakt.


4 / 5

Beschermen of jagen

“Opgejaagd wild” begint met een proloog waarin we kennismaken met Sofie Lafleur, onderzoeksjournalist en alleenstaande moeder. Doordat er een moordaanslag op haar is gepleegd, kan zij niet meer werken. Zij heeft er ernstige migraineaanvallen en nachtmerries aan overgehouden.
Daarna gaat het boek verder in Frans-Guyana, waar een eindoefening van een jungle-training van een groep Nederlandse commando’s wordt gehouden. De parachute van Sam de Wild opent niet en door het gebruik van de noodparachute komt hij ver van de beoogde ontmoetingsplaats terecht. Daarheen onderweg komt hij in een vuurgevecht met een groep Chinezen waarbij doden vallen, wat de reden is hem oneervol te ontslaan uit het leger.
Terug in Nederland raakt hij al snel door zijn spaargeld heen en als hij de kans krijgt huurling te worden en het in zuidelijk Afrika gelegen, grensoverschrijdende Kruger Park te helpen beschermen tegen stropers aarzelt hij geen moment. Sam treedt in dienst bij SFS, Special Force Solutions, die door SAWCON, South African Wildlife Conservation Group, aangesteld is als beveiliging.
Al snel komt hij erachter dat niet iedereen oprecht geïnteresseerd is in het welzijn van het wild en voor eigen gewin gaan. Zijn kameraad Jan en hij doen een aantal ontdekkingen en de uitvoerend directeur en teamleider van SFS, Mannie Delarey, wil van hen af. Mannie heeft nog slechts één doel voor ogen: met pensioen gaan en in Orania, een Afrikaner-dorp (met als doel de Afrikaner-identiteit, -taal en -cultuur te behouden) gaan wonen.
Jan wordt doodgeschoten, volgens zeggen door Ceasar Malewa, leider van de Economic Freedom Fighters. Sam wil Ceasar in de ogen zien, maar slaat hem, schiet hem neer en vlucht. Hij wordt achtervolgd door de mannen van SFS en doordat er trackers in de vluchtauto zitten, wordt hij snel achterhaald.
Sofie wordt benaderd en gevraagd een onderzoek in te stellen naar het ontslag van Sam dat onrechtmatig lijkt te zijn. Tegen beter weten in gaat zij aan de slag en komt erachter dat Sam in een Zuid-Afrikaanse gevangenis zit voor de moord op Ceasar. Zij reist af naar Zuid-Afrika om Sam te interviewen en uit te zoeken wat er gebeurd is.

Wouter Heldens heeft een beeldende stijl van schrijven en weet de verschillende locaties goed te duiden. Langzaam maar zeker werken de verschillende verhaallijnen naar de plot toe, die goed in elkaar zit. Rustige delen en hoofdstukken met veel actie wisselen elkaar af en houden de aandacht vast.

De titel van het boek is door zijn dubbele betekenis goed gevonden. Het is het derde boek met Sophie Lafleur, eerder verschenen “Maaltijd” dat de shortlist van de Diamantenkogel haalde en de Hebban Thriller Debuutprijs won en “Verraad” dat door Thrillzone genomineerd werd voor beste Nederlandstalige Thriller.
Wouter Heldens werkte jarenlang als militair journalist voor het Ministerie van Defensie. Wat hij in die functie tegenkwam, is een inspiratiebron voor zijn boeken. Doordat hij veel gebieden persoonlijk heeft bezocht, weet hij hiervan een realistisch beeld te scheppen.


5 / 5

Vlot geschreven en spannende thriller!

Helders schrijft een goed verhaal met fijne dialogen aan elkaar. Ook laat hij genoeg aan de fantasie over, wat ik zelf fijn vind! Heb het op vakantie binnen twee dagen uitgelezen en meteen z’n andere twee boeken besteld, ben benieuwd!Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Opgejaagd Wild
Opgejaagd Wild
Wouter Helders
Paperback  320 paginas
1750