Over Winnen Paperback

Als winnen een verslaving wordt, je gedachten een gevangenis en je lichaam de prijs

Over Winnen
 

Samenvatting

Hilde Houweling was een van de deelnemers aan het programma Het Voedselgevecht, dat vanaf 25 oktober 2018 in vier afleveringen werd uitgezonden op NPO3. De avond tevoren vertelde ze hierover in RTL Late Night. In deze autobiografie...Meer Over Winnen Lees meer

Product Informatie

Auteur

Hilde Houweling

Taal

Nederlands

Uitgever

Brouwerij Uitgeverij de

ISBN

9789078905936

Productsoort

Boek

Categorie

Waargebeurde verhalen

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

november 2018

Pagina's

224

Formaat

216 x 142 x 17 mm

Samenvatting

Hilde Houweling was een van de deelnemers aan het programma Het Voedselgevecht, dat vanaf 25 oktober 2018 in vier afleveringen werd uitgezonden op NPO3. De avond tevoren vertelde ze hierover in RTL Late Night. In deze autobiografie...Meer Over Winnen Lees meer

Paperback
224 pagina's
€ 20 00

Bekijk alles van Hilde Houweling
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Hilde Houweling was een van de deelnemers aan het programma Het Voedselgevecht, dat vanaf 25 oktober 2018 in vier afleveringen werd uitgezonden op NPO3. De avond tevoren vertelde ze hierover in RTL Late Night. In deze autobiografie wordt de lezer meegenomen in het leven van een meisje dat langzaamaan verstrikt raakt in haar eigen gedachtewereld. Ze doet fanatiek aan hockey, wil zelfs in het Nederlands elftal spelen, en heeft daar alles voor over, maar een trainer die haar misbruikt is het begin van haar ondergang. Razend knap en getuigend van zelfinzicht toont Hilde het tergend sluwe en dwingende proces van een eetstoornis. De sterke topsportster die op jonge leeftijd zelfs in Barcelona trainde is binnen een paar jaar mentaal de weg kwijt, vereenzaamd en lichamelijk gebroken. Na vele jaren van therapie en opnamen gelooft Hilde inmiddels in volledig herstel. Zij wil met dit boek troost bieden, voorkomen dat anderen dit overkomt en vooral laten zien dat er achter een eetstoornis heel andere problemen schuilgaan.


Product Informatie

Auteur

Hilde Houweling

Taal

Nederlands

Uitgever

Brouwerij Uitgeverij de

ISBN

9789078905936

Productsoort

Boek

Categorie

Waargebeurde verhalen

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

november 2018

Pagina's

224

Formaat

216 x 142 x 17 mm

Beoordelingen

‘Over Winnen’- Hilde Houweling4 / 5

Over winnen: indrukwekkend eerlijk!

‘Over winnen’ is het autobiografie verhaal van Hilde Houweling. Houweling neemt haar lezer mee in dat deel van haar leven waarin zij langzaamaan verstrikt raakt in haar eigen gedachtewereld. Ze doet fanatiek aan hockey, wil zelfs in het Nederlands elftal spelen, en heeft daar alles voor over. Een trainer die haar misbruikt is het begin van haar ondergang.

“Ik voel zijn hand naar de binnenkant van mijn been glijden. Het brengt me in de war. Hoort dit erbij om de top te bereiken?”

Houweling verzandt in een ernstige eetstoornis en verandert binnen een jaar van de sterke topsportster die op jonge leeftijd zelfs in Barcelona trainde in een mentaal wrak. Ze is mentaal de weg kwijt, vereenzaamd en is lichamelijk gebroken.

Na vele jaren van therapie en opnamen gelooft Houweling inmiddels in volledig herstel. Zij wil met dit boek troost bieden, voorkomen dat anderen hetzelfde overkomt en laten zien dat er achter een eetstoornis heel andere problemen schuilgaan.

“Aan de ene kant wil ik van de hele groep het minst eten en aan de andere kant wil ik ook dat Nicky en Jasmijn trots zijn en zien dat ik mijn best doe.”

Ik heb bijzonder veel respect voor de auteur. Enerzijds omdat zij de kracht heeft gevonden om zich terug te vechten en anderzijds omdat zij haar schrijnende verhaal met de buitenwereld heeft willen en kunnen delen om anderen tot steun te zijn en hen te laten weten dat er een weg terug is; hoe moeilijk ook.

Houweling deelt haar verhaal op onopgesmukte, kwetsbare en uiterst eerlijke wijze en dat is meteen waarom haar verhaal zó raakt; zó binnenkomt. Wanneer je in de greep raakt van een eetstoornis is niets anders meer van belang. Sociale controle niet, je eigen rationele gedachten niet, goedbedoelde adviezen niet. Je ziet het niet, je hoort het niet. Er bestaat slechts één ding…

“Als je zo doorgaat dan heb je straks geen keuze meer waar je terechtkomt en word je gedwongen opgenomen. Of misschien ben je er zelf wel niet eens meer. Je lichaam zegt op een gegeven moment: stop.”

'Over winnen' zal voor hen die zelf te kampen hebben (gehad) met een eetstoornis, enorm veel (h)erkenning bieden. Ook zij die iemand in hun naaste omgeving hebben die aan een eetstoornis lijdt, zullen heel veel aan het boek van Houweling hebben. Voor hen die simpelweg heel weinig weten over dit onderwerp biedt het inzicht en begrip.

Over de auteur
Hilde Houweling (Zwolle, 1996) is een van de deelnemers aan het programma Het Voedselgevecht. Hilde studeert Social Work, waarbij het haar droom is om later als ervaringsprofessional aan het werk te kunnen en daarnaast tv-programma’s te maken. Ze sport nog steeds fanatiek (boksen en hockey), maar om zichzelf te beschermen beperkt ze dat tot maximaal drie keer per week. Hilde is nog niet van haar eetstoornis af, maar is op de goede weg. Ze is in behandeling bij Human Concern, een kliniek voor eetstoornissen. De focus ligt nu voornamelijk op traumabehandeling, waarbij ze haar motto voor ogen houdt: ‘Herstel is mogelijk!’

Uitvoering
Uitgeverij De Brouwerij/Brainbooks
ISBN: 9789078905936
Paperback, 225 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi
Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.
http://ht-c-communicatie.nl/

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Over Winnen
Over Winnen
Hilde Houweling
Paperback  224 paginas
2000