Poco a poco Paperback

Poco a poco
 

In 1994 kwam May Peters voor het eerst naar Puerto Rico om zich te verdiepen in de salsamuziek. Sindsdien beschouwt ze dit Caribische eiland als haar tweede vaderland. Ze dompelt zich met gretigheid onder in de rijke Afro-Caribische... Meer Poco a poco

Paperback
200 pagina's
€ 17 95
eBook € 12,95

Bekijk alles van May Peters
 • Gratis verzending vanaf € 20
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
2 dagen levertijd 
 

Samenvatting


In 1994 kwam May Peters voor het eerst naar Puerto Rico om zich te verdiepen in de salsamuziek. Sindsdien beschouwt ze dit Caribische eiland als haar tweede vaderland. Ze dompelt zich met gretigheid onder in de rijke Afro-Caribische muziekcultuur van het eiland en ontplooit op alle mogelijke manieren haar artistieke en educatieve vaardigheden. In alles wat ze doet, streeft May naar groei, in muzikaal, cultureel en persoonlijk opzicht. In dit nieuwe boek beschrijft ze hoe ze de Puertoricaanse samenleving beleeft en welke invloed dat heeft op de groei van haarzelf als musicus en als mens. May Peters (Berkelaar-Echt) is met muziek opgegroeid. Als vijfjarige begon ze met blokfluit, vanaf tien jaar mocht ze hoorn spelen en sinds haar veertiende is de trombone haar instrument. De opmaat voor twee conservatoriumstudies en een muzikale carrière waarin ze 28 landen aandeed. Ze doceert aan het Conservatorio de Artes del Caribe in San Juan en was eerder docent trombone aan het Conservatorium van Puerto Rico. Verder leidt ze vanaf de eerste dag op Caribische bodem diverse lichte muziekensembles en geeft ze clinics jazz en latin over de hele wereld. Ze speelde in verschillende orkesten van legendarische Puertoricaanse musici. De Nederlandse pers omschrijft haar als 'een wereldburger op zoek naar een glimlach'. De Puertoricaanse pers ziet haar als 'een geadopteerde Puertoricaanse'. Met haar CD-project Tributo en tambor y trombon en clave de mujer boricua brengt ze een unieke hommage aan Puertoricaanse vrouwelijke componisten. Eerder schreef ze ¡Música, Maestra! / Brieven uit Puerto Rico

Product Informatie

Auteur

May Peters

Taal

Nederlands

Uitgever

Vrije Uitgevers, De

ISBN

9789491683244

Productsoort

Boek

Categorie

Reisverhalen

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

juni 2016

Pagina's

200

Formaat

210 x 145 x 18 mm

Beoordelingen

‘Poco a poco’- May Peters5 / 5

Levendige beschrijving van het muzikale leven op Puerto Rico

door Rik van Boeckel voor Cultuurpodium.nl

De Nederlandse tromboniste May Peters woont al jaren op Puerto Rico, geeft les op het conservatorium van de hoofdstad San Juan en speelt met musici van het eiland, niet alleen salsa maar ook traditionele stijlen als bomba en plena. In haar 2e boek Poco a Poco neemt ze je als lezer mee over het Caribische eiland, op de fiets, in de auto en het is net alsof je met haar mee reist. Overal wordt ze uitgenodigd om mee te spelen. Omdat ze speelde in orkesten van legendarische Puertoricaanse musici is ze bekend op het eiland.

Ze beschrijft vol verve de levendige Puertoricaanse muziekwereld maar ook de eilandbewoners met hun gemengde Indiaanse, Europese en Afrikaanse afkomst. De mentaliteit van de Puertoricanen doet haar aan die van Limburgers denken. May komt uit Limburg en voelt zich dan ook helemaal thuis op Puerto Rico. Al is de muziek natuurlijk anders en die sijpelt als het ware tussen de zinnen door. In het laatste hoofdstuk zoekt ze een foto van de componiste Zulma Angélica. Zij is een van de vrouwelijke componisten van Puerto Rico aan wie May een bijzonder eerbetoon brengt met haar cd-project ' Tributo de tambor y trombón en clave de mujer boricua'. Ze ontmoet Zulma's nicht, ziet dat als een wonder alsof het voorbestemd is. Het boek gaat niet alleen over haar muzikale maar ook over haar persoonlijke groei. Het is in die zin meer dan een muzikaal reisboek. De passie waarmee May haar muzikale, persoonlijke en spirituele ervaringen op Puerto Rico beschrijft sleept je als lezer mee in alles wat zij op het Caribische eiland meemaakt. Een aanrader dus voor wie van (Latijns Amerikaanse) muziek en reizen houdt.

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Poco a poco
Poco a poco
May Peters
Paperback  200 paginas
1795