President vermist Paperback

President vermist
 
 • Logo

Samenvatting

Het Witte Huis is de thuisbasis van de president van de Verenigde Staten, de best bewaakte persoon ter wereld. Hoe is het dan mogelijk dat de Amerikaanse president spoorloos verdwijnt? President vermist is het adembenemende...Meer President vermist Lees meer

Product Informatie

Auteur

Bill Clinton, James Patterson

Taal

Nederlands

Uitgever

Nieuw Amsterdam

ISBN

9789046824092

Productsoort

Boek

Categorie

Vertaalde literatuur

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

juni 2018

Pagina's

480

Formaat

211 x 39 x 39 mm

Vertaler

Ruud van der Helm / Waldemar Noë

Samenvatting

Het Witte Huis is de thuisbasis van de president van de Verenigde Staten, de best bewaakte persoon ter wereld. Hoe is het dan mogelijk dat de Amerikaanse president spoorloos verdwijnt? President vermist is het adembenemende...Meer President vermist Lees meer

Paperback
480 pagina's
€ 15 00
€ 20 00
eBook € 11,99

Bekijk alles van Bill Clinton , James Patterson
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Het Witte Huis is de thuisbasis van de president van de Verenigde Staten, de best bewaakte persoon ter wereld. Hoe is het dan mogelijk dat de Amerikaanse president spoorloos verdwijnt? President vermist is het adembenemende verhaal over macht waarin de lezer aan den lijve ondervindt hoe het is om de belangrijkste speler in the Oval Office te zijn. Over de duizelingwekkende druk, de hartverscheurende beslissingen, de onbegrensde mogelijkheden en onvoorstelbare macht. President vermist is dé thriller van het jaar, een confrontatie met de duistere dreigingen van vandaag de dag, met de hoogst mogelijke inzet.


Product Informatie

Auteur

Bill Clinton, James Patterson

Taal

Nederlands

Uitgever

Nieuw Amsterdam

ISBN

9789046824092

Productsoort

Boek

Categorie

Vertaalde literatuur

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

juni 2018

Pagina's

480

Formaat

211 x 39 x 39 mm

Vertaler

Ruud van der Helm / Waldemar Noë

Beoordelingen

‘President vermist’ - Bill Clinton, James Patterson5 / 5

Top Secret

Een wonderlijke schrijverscombinatie voor een thriller. Wel succesvol. Patterson, beroemd door zijn thrillers met FBI agent Alex Cross, kan bij dit onderwerp gebruik maken van inside information van ex-president Clinton en ervaringen van Hillary Clinton. Bij aanvang van het verhaal blijkt direct meerwaarde van input van Bill Clinton. Wie anders kan daadwerkelijk invoelen en verwoorden wat een hoorzitting van een onderzoekscommissie voor impact heeft.

President Duncan heeft een geheim die hij, ondanks roddels en zekere dwang, met vrijwel niemand wil delen. Terrorisme is het onderwerp. De veiligheid van de VS is in gevaar. Welk gevaar maakt hij niet openbaar, hij moet er eerst achter zien te komen uit welke hoek de dreiging komt, hoe zij zich ertegen kunnen wapenen en wat het doel is.
President Duncan gaat, na bezoek van een onbekende vrouw, op geheime missie, een gesprek met een tweede onbekende. Tijdens een honkbalwedstrijd ontmoet hij Augie.
Die ontmoeting is start van aanslagen en een vlucht naar tijdelijke bestemming.
Is alleen een jihadistische organisatie het brein hierachter of spelen andere organisaties of landen een rol? Is er een lek in het Witte Huis? Het gonst van de geruchten dat President Duncan vermist is. De met gezondheidsproblemen kampende Duncan moet met een kleine groep het hoofd bieden aan cyberterrorisme. Doemscenario's. Dark Ages is het juiste code woord. Welke aanpak zal de juiste zijn? Het is, als Patterson en Clinton beschrijven: "balanceren op het slappe koord, zonder vangnet."

Een prima verhaal, dat met het thema inspeelt op actualiteit van cybercriminaliteit en terreurdreiging en naast spanning en dillema's ook politiek gekonkel laat zien.
De schrijvers laten in deze thriller ook een wenselijke kant van politiek zien. Een ideaalbeeld, waarin aangegeven wat er anders en beter moet en kan. Zij nemen hiermee stelling tegen huidige polariserende, op macht en tegenstelling gebaseerde wijze van politiek voeren die nu gangbaar is in vele landen.


4 / 5

President terecht (3,5 sterren)

Mijn mening
Als liefhebber van de boeken van James Patterson ben ik benieuwd of ik de invloed van Bill Clinton kan herkennen. Ik verwachtte dat zijn bijdrage eerder politiek getint zou zijn, maar het valt mij enorm op dat er in dit boekveel meer mededogen en compassie zit in vergelijking met de boeken die Patterson alleen schrijft. Daar waar Patterson het moet hebben van veel vaart, actie en spanning, missen de personages in zijn boeken veelal emoties als gemis, verdriet en liefde. In dit boek bezitten de karakters die gevoelens echter in sterke mate en hier lijkt Bill Clinton debet aan. Persoonlijke zaken worden zo prachtig beschreven. Het ontroert. En juist dat is een waardevolle toevoeging aan de schrijfstijl van Patterson. De tweede toegevoegde waarde van Clinton als auteur zit in het tot in detail beschrijven van de procesgang rondom het presidentschap. Achterkamertjespolitiek, chantage, bedrog en oplichting vragen om een berekenende en soms laverende wereldleider. Zoals verwacht krijgen we veel actie, spanning en vaart. Dit is Patterson zijn kwaliteit. Ik vind dit persoonlijk het mindere deel. Het plot is spannend en beklemmend maar heeft te kampen met onwaarschijnlijkheden, toevalligheden, ongeloofwaardigheden en hiaten. En daarmee vormt dat deel van het boek een James Bond achtig geheel, terwijl de beschreven thema’s een beter lot verdienen. De inperking van het privédomein van ieder individu door het gebruik van surveillancecamera’s, mobiele telefoons, social media en computerhacks heeft tot onze totale afhankelijkheid met betrekking tot internet geleid. Het toont ons op pijnlijke wijze de consequenties wanneer er geen internet of elektriciteit meer is. Onze maatschappij is volkomen afhankelijk van technologie.

‘Hoe machtiger de mens, hoe groter zijn kwetsbaarheid’.

Eindoordeel
De titel ‘de beste politieke thriller van de laatste tien jaar’ kan ik volmondig bevestigen. En ik wil er als kanttekening bij plaatsen dat dit de verdienste van Bill Clinton lijkt te zijn. ‘Schakel de leider uit, en de rest van de groep raakt in paniek, dit geldt zowel bij dieren als bij mensen’, staat in het boek. Dit zou ik als schrijversduo ter harte nemen. Patterson verdient Clinton. Zonder Clinton was dit niet meer dan een gemiddelde thriller geweest. Ik geef het boek 3,5 sterren.

Peter van Bavel - recensent De Perfecte Buren

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
,
President vermist
President vermist
Bill Clinton, James Patterson
Paperback  480 paginas
1500
2000