Bekroonde boeken

Hieronder vind je een actueel overzicht met bekroonde en genomineerde boeken. Van literaire boeken en poëzie tot thrillers en winnaars van de kinderjury.

Libris Literatuur Prijs

De Libris Literatuur Prijs benoemt het beste Nederlandstalige literaire fictieboek uit het voorgaande jaar.
Winnaar 2019 - De goede zoon Een meeslepend verslag van een tocht door een labyrint vol vreemde gebeurtenissen, maar ook een verrassend autobiografische roman. Bestel nu
De goede zoon

BookSpot Gouden Strop

De Gouden Strop is de grootste prijs voor het beste Nederlandse spannende boek. Bekijk hier genomineerde thriller boeken.
Winnaar 2019 - De witte kamer In een park in Leiden doet een wandelaar een schokkende vondst: een uitgemergeld lichaam met het cijfer 5 in zijn buik gekerfd... Bestel nu
De witte kamer - Samantha Stroombergen

BookSpot Gouden Schaduwprijs

De Gouden Schaduwprijs is de prijs voor het beste Nederlandse thrillerdebuut. Bekijk hier alvast de genomineerde boeken.

De Grote Poëzieprijs

Deze prijs wordt uitgereikt aan de auteur met de beste Nederlandstalige gedichtenbundel van het afgelopen jaar.

Prijs van de Nederlandse Kinderjury 10-12 jaar

Dit zijn enkele boeken uit de shortlist voor het beste in het Nederlands verschenen kinderboek voor kinderen van 10 t/m 12 jaar.

Prijs van de Nederlandse Kinderjury 6-9 jaar

De Kinderjury verkiest elk jaar het beste Nederlandse kinderboek. Dit zijn enkele genomineerde boeken voor kinderen van 6 t/m 9 jaar.

Prijs van de Jonge Jury

Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan de young adult auteur met het beste oorspronkelijk Nederlandse jeugdboek.

Laatst bekeken

Bruna Folder Ontdek de nieuwste aanbiedingen in onze folder. Bekijk folder
Vakantie folder

Bekijk hier de prijswinnende boeken en genomineerden van 2019. Je vindt in dit overzicht de bekroonde boeken uit de grootste verkiezingen, zoals de Libris Literatuur Prijs, BookSpot Gouden Strop, de Prijs van de Nederlandse Kinderjury, de NS Publieksprijs, en veel meer.

Niet alleen Nederlandse literaire boeken en poëzie verdienen hun plekje op deze prijswinnaars pagina, maar ook de beste thrillers, kinderboeken, young adult, kookboeken en journalistieke boeken worden hier uitgelicht.