Bekroonde boeken

Hieronder vind je een actueel overzicht met bekroonde en genomineerde boeken. Van literaire boeken en poëzie tot thrillers en winnaars van de kinderjury.

Libris Literatuur Prijs

De Libris Literatuur Prijs benoemt het beste Nederlandstalige literaire fictieboek uit het voorgaande jaar.
Winnaar 2019 - De goede zoon Een meeslepend verslag van een tocht door een labyrint vol vreemde gebeurtenissen, maar ook een verrassend autobiografische roman. Bestel nu
De goede zoon

BookSpot Gouden Strop

De Gouden Strop is de grootste prijs voor het beste Nederlandse spannende boek. Bekijk hier genomineerde thriller boeken.
Winnaar 2019 - De witte kamer In een park in Leiden doet een wandelaar een schokkende vondst: een uitgemergeld lichaam met het cijfer 5 in zijn buik gekerfd... Bestel nu
De witte kamer - Samantha Stroombergen

BookSpot Gouden Schaduwprijs

De Gouden Schaduwprijs is de prijs voor het beste Nederlandse thrillerdebuut. Bekijk hier alvast de genomineerde boeken.

De Grote Poëzieprijs

Deze prijs wordt uitgereikt aan de auteur met de beste Nederlandstalige gedichtenbundel van het afgelopen jaar.

Prijs van de Nederlandse Kinderjury 6-9 jaar

De Kinderjury verkiest elk jaar het beste Nederlandse kinderboek. Dit zijn de winnaars en enkele genomineerde boeken voor kinderen van 6 t/m 9 jaar.
Winnaar 2019 - De Gorgels en het geheim van de gletsjer Een superspannend avontuur waarin het spoor leidt naar de gletsjer, die langzaam begint te smelten nu het warmer wordt. Bestel nu
De Gorgels en het geheim van de gletsjer

Prijs van de Nederlandse Kinderjury 10-12 jaar

De Kinderjury verkiest elk jaar het beste Nederlandse kinderboek. Dit zijn de winnaars en enkele genomineerde boeken voor kinderen van 10 t/m 12 jaar.
Winnaar 2019 - Dummie de mummie en de schat van Sohorro Het tiende avontuur van Dummie de mummie! Bestel nu
Dummie de mummie en de schat van Sohorro

Prijs van de Jonge Jury

Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan de young adult auteur met het beste oorspronkelijk Nederlandse jeugdboek.

Laatst bekeken

De nieuwe folder is uit! De beste aanbiedingen en nieuwe boeken bij elkaar. Bekijk nu
Folder

Bekijk hier de prijswinnende boeken en genomineerden van 2019. Je vindt in dit overzicht de bekroonde boeken uit de grootste verkiezingen, zoals de Libris Literatuur Prijs, BookSpot Gouden Strop, de Prijs van de Nederlandse Kinderjury, de NS Publieksprijs, en veel meer.

Niet alleen Nederlandse literaire boeken en poëzie verdienen hun plekje op deze prijswinnaars pagina, maar ook de beste thrillers, kinderboeken, young adult, kookboeken en journalistieke boeken worden hier uitgelicht.