Psychofarmaca afbouwen
6.50

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, volgende dag in huis

Psychofarmaca afbouwen is de Nederlandse vertaling van de Harm Reduction Guide, Coming off psychiatric Drugs - een Amerikaanse gids waarin gebruikers van psychofarmaca alle informatie die ze konden vinden over de afbouwen van medicijnen bij elkaar hebben gezet om zo mensen die dat willen zo goed mogelijk te ondersteunen bij het afbouwposes. De gids is samengesteld door Will Hall, met oinformatie die bij elkaar is gebracht door het Icarus Project en het Freedom Center
De bedoeling van de schrijvers is niet om je over te helen om te stoppen met psychofarmaca, maar wil ondersteuning bieden bij het maken van een zorgvuldige keuze als je overweegt te stoppen of minderen met medicijnen.
Harm Reduction betekent 'de schade beperken'- want afbouwen is een ingewikkeld proces. Wij laten ook de mening horen van mensen die besloten hebben om medicijnen te blijven gebruiken of alleen minder te gaan slikken. Veel mensen hebben baat bij medicijnen en kiezen ervoor ze te blijven gebruiken. Ondanks de risico's en bijwerkingen ervan kan dit een betere keuze zijn onder de omstandigheden. Tegelijkertijd kunnen psychiatrische medicijnen veel schade veroorzaken, zelfs meer dan de ziekte waarvoor ze zijn voorgeschreven. Deze gids voorziet in eerlijke informatie die de discussie kan verbreden. Te vaak gebeurt het nog dat mensen zonder professionele hulp hun eigen weg moeten zien te vinden in het doolhof van de Psychiatrie.
We hopen van harte dat deze gids je op weg kan helpen, en ook het gesprek op gang zal brengen over de voors en tegens van psychofarmaca.

0 | 0