Ragdoll Paperback

Zes slachtoffers. Eén lichaam...

Ragdoll
 

Samenvatting

'Ragdoll', de voorganger van Marionet, is nu extra laag geprijsd. Een aanrader voor liefhebbers van Samuel Bjørk!Meer Ragdoll Lees meer

Product Informatie

Auteur

Daniel Cole

Taal

Nederlands

Uitgever

Luitingh Sijthoff

ISBN

9789021021713

Productsoort

Boek

Categorie

Thriller , Voordelig geprijsde boeken voor 10,00 per stuk

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

maart 2018

Pagina's

400

Formaat

210 x 135 x 34 mm

Vertaler

Roelof Posthuma

Samenvatting

'Ragdoll', de voorganger van Marionet, is nu extra laag geprijsd. Een aanrader voor liefhebbers van Samuel Bjørk!Meer Ragdoll Lees meer

Paperback
400 pagina's
€ 10 00
eBook € 9,99
Dwarsligger € 12,99

Bekijk alles van Daniel Cole
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Zin in een zenuwslopende pageturner? Mooi! Dit is er zo een waar je 's nachts het licht voor aan laat! Zet je schrap voor 'Ragdoll', het ijzingwekkende debuut van Daniel Cole.

Een lichaam van zes verschillende aan elkaar genaaide lichaamsdelen wordt in het appartement tegenover dat van rechercheur Wolf gevonden. Wie heeft deze gruwelijke lappenpop gecreëerd? Terwijl Wolf samen met zijn collega's Baxter en Edmunds achter de identiteiten van de zes slachtoffers probeert te komen, krijgt Wolfs ex-vrouw een lijst toegestuurd met zes namen en de zes data waarop deze mensen zullen worden vermoord. En Wolfs naam staat erop, als laatste. De Lappenpopmoordenaar heeft het vonnis bepaald. Wolf zal sterven op 14 juli. Zullen de rechercheurs Wolfs leven kunnen redden?

'Wat een perfect droomdebuut. Nagelbijtende spanning, een moordend tempo, een fraaie plottwist en humor maken het tot een fantastische thriller'.
Noordhollands Dagblad


Product Informatie

Auteur

Daniel Cole

Taal

Nederlands

Uitgever

Luitingh Sijthoff

ISBN

9789021021713

Productsoort

Boek

Categorie

Thriller , Voordelig geprijsde boeken voor 10,00 per stuk

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

maart 2018

Pagina's

400

Formaat

210 x 135 x 34 mm

Vertaler

Roelof Posthuma

Beoordelingen

‘Ragdoll’- Daniel Cole3 / 5

Superlatieven zijn wat overdreven

Tot zijn drieëndertigste werkte Daniel Cole nog als ambulancebroeder en schreef hij scenario’s voor televisieseries, hij stuurde ze op, maar werden alle afgewezen. Ook Ragdoll wilde hij als script verkopen, tot iemand hem de suggestie deed of hij het niet in boekvorm wilde gaan uitbrengen. Van het een kwam het ander en begin 2017 verscheen dit debuut, dat deel uitmaakt van een serie van drie. Dit betekende al meteen een wereldwijd succes, de rechten zijn aan meer dan dertig landen verkocht, en een tv-serie is in de maak.

Rechercheur William Fawkes, Wolf is zijn bijnaam, krijgt te maken met een nogal bizarre misdaad. In een appartement wordt een menselijke pop gevonden, dat bestaat uit aan elkaar genaaide lichaamsdelen van zes verschillende mensen. De media zijn hier al vlot van op de hoogte en noemen de vondst ‘de lappenpop’. Aan Wolf en zijn collega’s Emily Baxter en Alex Edmunds is het nu de taak om de moordenaar te vinden. Maar de dader heeft een verrassing voor hen, de namen van de volgende zes slachtoffers, maar ook de data waarop ze worden vermoord. Slaagt het team van Wolf in zijn missie?

Hoewel het verhaal zich vooral in het heden (2014) afspeelt, kent het ook enkele flashbacks, waaronder de proloog. Dat begin is redelijk spectaculair, heeft zelfs al een verrassende ontwikkeling en er is een lichte spanningsboog aanwezig. Daarna begint het waar het eigenlijk om draait, de vondst van de ‘lappenpop’ en de speurtocht naar de moordenaar van de afzonderlijke individuen. Dat onderzoek, de zoektocht en ook het voorkomen van nieuwe moorden spelen zich in ongeveer tweeënhalve week af. De lezer mag in feite verwachten dat het verhaal zich in een razend hoog tempo afspeelt, maar daarvan is geen sprake. Dat wil niet zeggen dat het verhaal traag verloopt, het had echter vele malen sneller gekund. Dat was de spanning zonder meer ten goede gekomen. Nu blijft die spanning beperkt tot een aantal momenten en voor een thriller die zeer hoog aangeprezen is, is dat te weinig.

Ragdoll geeft vooral een vrij goed beeld van een minutieus politieonderzoek, waar ze mee te maken krijgt, hoe de moordenaar een spel met hen lijkt te spelen en ook onder welke druk ze staat. Het gevolg hiervan is dat het verhaal wel een aantal clichés heeft, die in soortgelijke thrillers ook voorkomen. Cole heeft met zijn debuut wel voor een originele insteek gezorgd, want dat er een lijk gevonden wordt dat bestaat uit de lichaamsdelen van zes slachtoffers is geen alledaagse kost. De belangrijkste personages worden redelijk goed uitgewerkt, hoewel de lezer wel eens het gevoel kan krijgen iets te missen. Je moet dan net even iets te veel gaan raden naar wat er rond zo’n persoon speelt, alsof ze al in een eerder verhaal hun opwachting hebben gemaakt. Wat dat betreft had de auteur er misschien beter aan gedaan hun karakter iets meer te ontwikkelen. Het had zonder meer voor meer duidelijkheid gezorgd.

De plot van het verhaal is vrij sterk, Cole weet de lezer van begin tot eind te boeien, ook wanneer er eigenlijk niets gebeurt. Door enkele verrassende ontwikkelingen is niet te voorzien hoe het verhaal zal aflopen en wat het verband tussen de slachtoffers is. Als dat eenmaal duidelijk is, blijkt ook hoe ingenieus en intelligent de auteur dit uitgedacht heeft. Wellicht dat hij al in gedachten had dat Ragdoll dit keer wél verfilmd zou kunnen worden. De beeldende beschrijvingen zijn daar een mooi voorbeeld van.

Op de schrijfstijl van Cole valt zo goed als niets aan te merken, het schrijven beheerst hij zonder meer. Alleen probeert hij te vaak te grappig te zijn, dat past niet altijd in thrillers. Op de laatste bladzijden van het boek laat hij de deur op een kier staan naar een vervolg. Of dit opnieuw met Wolf zal zijn, valt er niet uit op te maken. Met deze eersteling heeft de auteur in ieder geval laten zien dat de thrillerwereld er een begenadigd schrijver bijgekregen heeft. Ondanks dat alle superlatieven over Ragdoll wat overdreven zijn.


3 / 5

Maakt Daniel Cole het echt waar wat ze over Ragdoll schrijve

Onlangs het boek 'Ragdoll' gelezen, wat mij niet het ultieme genot van het lezen bezorgde. In de pers werd het boek erg goed ontvangen echter ik kon helaas deze meningen niet delen. Het boek kent in mijn ogen geen moment van echte spanning, gebeurtenissen volgen elkaar op en vallen als puzzelstukjes op hun plaats, dit is dan ook een van de weinige zaken die ik als erg knap heb ervaren. Het plot vind ik een matige cliffhanger, vraagt om een vervolg. Als nieuw talent geef ik echter Daniel Cole het voordeel van de twijfel en ik ben de mening toegedaan dat hij een eerlijke kans verdient, vandaar dat ik zijn tweede boek ook zal lezen, kijkend of ik zijn ware talent kan ontdekken!!!


4 / 5

Super spannende thriller

Vanaf de eerste pagina had dit boek mij in zijn greep.
Vlot geschreven en zo nu en dan echt gruwelijke details.
Ik merkte dat ik heel erg mee ging denken over hoe het nou in elkaar stak en werd ik dan toch weer op een ander spoor gezet.
Al werd het wel wat voorspelbaar richting het einde.
Dit boek is echt zo goed geschreven dat je je er daadwerkelijk tussen waant.
Ook al is dit zeker niet het beste boek die ik ooit gelezen heb.
Maar toch scoort hij hoog in mijn belevenis !
Geniaal vond ik dat de schrijver mij zo nu en dan ook aan het lachen kon maken.
Topwerk !
Ik hoop op een volgend deel !
Dit smaakt naar meer..........


4 / 5

Prima Thriller

Hier was ik heel erg nieuwsgierig naar. Tijdens mijn bezoekjes aan de boekwinkel, was het vooral de kaft die de aandacht trok. De rug is namelijk met rode draad aan elkaar geregen. Dit past perfect bij een boek dat gaat over een gevonden lijk dat is samengesteld uit 6 aan elkaar genaaide lichaamsdelen. Ik kocht het boek en het ik heb het inmiddels gelezen. Ik heb daarbij nog een voordeel ontdekt van de aparte rug. Je kunt het boek lezen zonder dat de rug knakt! Het werkt echt perfect.

Maar goed, terug naar het verhaal zelf. Het begint in de rechtszaal waarin een man terecht staat voor een aantal moorden die hij heeft gepleegd. Hij wordt echter vrijgesproken. Dit tot groot ongenoegen van rechercheur Wolf. Hij draait door en valt de dader lichamelijk aan. Vervolgens keer je meteen terug in het heden. De zogenaamde lappenpop wordt gevonden. Wolf wordt samen met collega's Baxter en Edmunds op de zaak gezet om het op te lossen. Het blijkt een race tegen de klok te zijn. Via Wolf's ex-vrouw krijgen ze een lijst met volgende slachtoffers en Wolf staat er als laatste op.

Het verhaal is met een enorme vaart geschreven, het is alsof je een film kijkt. Ook zit er hier en daar wat humor in. Vooral in de dialogen, dat maakt het toch iets luchtiger. Het is ook helemaal niet voorspelbaar. Een voor een wordt geprobeerd om de mensen op de lijst te redden. Dat volgt elkaar in rap tempo op.

De personages afzonderlijk zijn realistisch. Er wordt genoeg over hun privéleven beschreven om een band met ze op te bouwen. Dat is vooral zo met Edmunds. Hij is de jonge hond in het team, pas overgeplaatst vanuit afdeling Fraude. Dat wil ook zeggen dat hij lange dagen maakt en vaak ook nachten van huis weg is. Met een kindje op komst is dat niet echt handig. Hij zal dan ook moeten kiezen tussen thuis en werk.

Wat ik iets minder vond aan het verhaal is hoe het uiteindelijk in elkaar zit. Op een gegeven moment is het duidelijk wie het gedaan heeft en vanaf dat moment zakte mijn enthousiasme over dit boek toch een beetje in. Pas na de helft komt er een soort flashback over de dader. Ik heb het idee dat ik ook wat achtergrond gemist heb. Ook door het einde van het boek vond ik het toch wat minder dan dat ik verwacht had. Maar verder is het een prima thriller.


5 / 5

Wat een knaller !

Het is bijna niet te geloven dat dit Daniel Cole zijn eerste debuut thriller is! Een nieuw schrijftalent is opgestaan en wat voor iemand!
Heb ' Ragdoll ' tot diep in de nacht uitgelezen, wat een verhaal. Ik heb het boek niet opzij kunnen leggen, dit is misschien een cliché, maar het was echt zo. Kon er gewoon niet van in slaap komen, waardoor ik het verhaal even moest laten bezinken door een aantal mokken warme melk leeg te drinken. Dat laatste schijnt te helpen als je niet kan slapen. Het is een verhaal dat je niet loslaat, het is boeiend, donker, humoristisch en vooral heel verrassend en vernieuwend. Mocht hij meer van dit soort boeken gaan schrijven ben ik nu al zijn grootste fan.

' Zeg me, als jij de duivel bent, wat ben ik dan?'

Het verhaal begint met een rechtzaak tegen een zekere Khalid die door rechercheur William Fawkes, bijnaam Wolf ontmaskert is als de " Crematiemoordenaar " die in Londen 27 moorden heeft gepleegd. Doordat deze vrijgesproken word, en later alsnog wordt gelinkt aan de moorden draait onze rechercheur Wolf door. Hij wordt voor een aantal jaren opgesloten in een inrichting. Nadat hij genezen is verklaard wordt hij weer aangesteld bij moordzaken maar in een onbeduidende rol, en wekelijks een verplichte sessie te ondergaan bij psychiater van de Met.

De omstreden rechercheur Wolf is gescheiden van zijn vrouw Andrea, die presentatrice bij een nieuwszender op TV is en bijna tegelijkertijd ontvangen ze het nieuws dat er een lichaam is gevonden. Wolf wordt in het midden van de nacht wakker gebeld door zijn baas Simmons omdat hij naar een plaats delict moet komen. Hij hoeft echter niet ver te gaan want het is aan de overkant van zijn straat. Daar aangekomen vinden ze in een lege flat een lijk. Alle lichaamsdelen zijn ruw geamputeerd en nadien in elkaar gezet en hangt 30 centimeter boven de vloerplanken, tentoongesteld, het lijkt te zweven! Het lichaam bestaat uit zes aan elkaar genaaide lichaamsdelen van verschillende mensen.
Rechercheur Wolf en zijn collega's krijgen de zaak, de lappenpop, 6 lichaamsdelen tot 1 lichaam gemaakt. De wijsvinger wijst naar het raam van Wolfs appartement. Hij krijgt een lijst met wie er nog vermoord gaat worden, met naam en tijdstip.

Al gauw zit de pers er bovenop. De klopjacht gaat beginnen!
Dan begint de lappenpop moordenaar toe te slaan, alles wat boven water komt verwijst naar de oude zaak aangaande Khalid. De lijst met namen, de mensen die verwerkt zijn in de lappenpop. En aangezien onze rechercheur Wolf direct betrokken is bij de zaak, word zijn eigenzinnige aanpak, en zijn gedrag onderzoek van de zaak. We hebben hier te maken met een verknipte, ziekelijke geest. Zeer intelligent en hoe hij het allemaal gepland heeft, echt minitieus te werk gegaan. En wat voor moordwapens hij gebruikt zijn echt fenomenaal. Cole weet hier een beest op papier te zetten die een lugubere drang heeft om te moorden en hij is er echt in geslaagd.
Maar wie is de moordenaar en wie heeft hem geactiveerd?
De schrijfstijl die wordt gebruikt is heerlijk weg te lezen, en doordat het in vertellende vorm is geschreven kom je van alle hoofdpersonen genoeg te weten over hoe ze in elkaar steken. Ik heb genoten van Wolf, Baxter, Finlay en Edmunds, als de hoofdpersonages in het boek. De zwartgallige humor, en de kwinkslagen die over en weer gaan toverden ondanks de spanning veelvuldig bij mij een glimlach op het gezicht.

De spanning wordt geleidelijk opgebouwd mede doordat je ook een enkele keer terug gaat naar het verleden. Doordat de moordenaar een lijst bekend heeft gemaakt met zijn volgende slachtoffers met de exacte data dat hij ze vermoord geeft net dat beetje extra spanning. De spanning neemt toe en tussendoor worden relaties onder spanning gezet, tussen collega's, ex relaties en lopende relaties. Vertrouwen en wantrouwen, spanning, een echte page turner!
Een echte aanrader voor thriller fans!


Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Ragdoll
Ragdoll
Daniel Cole
Paperback  400 paginas
1000