• NextPrevious

Rapiariumsamengeraapte teksten uit boeken en tijdschriften om nog eens na te lezen, te gebruiken, erdoor geïnspireerd te raken

Bekijk alles van

Piet Winkelaar

Kies uitvoering
Aantal
15
Morgen in huis

Samenvatting

Samenvatting
Rapiarium is een oude naam voor een opschrijfboekje dat men in de middeleeuwen gebruikte om mooie en interessante teksten in op te schrijven. Zo kon men die nog eens nalezen en eraan worden herinnerd hoe ze indruk hadden gemaakt, maar ook waren ze te gebruiken wanneer men zelf iets schreef of een toespraak moest houden. De naam rapiarium is afkomstig van het Latijnse rapiare dat oprapen betekent, bijeengaren, snel meenemen. Het is dan ook een boekje waarin teksten worden verzameld die men her en der tegenkomt en die snel worden opgeschreven om ze niet te vergeten. Een bloemlezing dus of bewaarnotities die je kunnen inspireren en je soms nog in vuur en vlam zetten. Dit rapiarium bevat een kleine selectie van een verzameling teksten die Piet Winkelaar in de loop der jaren bijeen heeft gesprokkeld omdat ze indruk op hem maakten en hem boeiden.

Productinformatie

Auteur
Piet Winkelaar
Uitgever
SWP, Uitgeverij B.V.
Taal
Nederlands
ISBN
9789088506550
Productsoort
Boek
Uitvoering
Paperback
Categorie
BoekenNederlandse boekenLiteratuur & RomansLiteraire tekstenNederlandse verhalen
Leeftijd
Volwassenen
Verschijningsdatum
4/6/2016
Formaat
200 x 127 x 11 mm
Lees meer...

Bestsellers

Bekijk alles We hebben de meest populaire boeken van dit moment voor jou op een rij gezet. Boeken uit de Top 100 worden gratis thuisbezorgd.

Laatst bekeken