• NextPrevious

Redelijkheid en billijkheid in het personen- en familierecht, meer in het bijzonder in het huwelijks- en echtscheidingsvermogensrecht

Bekijk alles van

Evelien van Wijk-Verhagen

Kies uitvoering
Aantal
50
Overmorgen in huis

Samenvatting

Samenvatting
In dit proefschrift is de toepassing van de redelijkheid en billijkheid in de Nederlandse jurisprudentie op het gebied van het personen- en familierecht onderzocht, meer in het bijzonder in het huwelijks- en echtscheidingsvermogensrecht. Deze toepassing is in de huidige rechtsliteratuur namelijk onderbelicht gebleven. Vernieuwend aan dit onderzoek is dat dit is gedaan aan de hand van een triangulatie van onderzoeksmethoden. Het hoofdbestanddeel van dit onderzoek wordt gevormd door een inhoudsanalyse van de concrete toepassingen in de gepubliceerde rechtspraak op het gebied van het huwelijks- en echtscheidingsvermogensrecht. Daarin is geanalyseerd in welke materiële functie of andere rol de redelijkheid en billijkheid lijkt te zijn gebruikt, alsmede welk(e) type(n) onderbouwing(en) de rechter heeft gehanteerd om het desbetreffende oordeel te onderbouwen. Dit onderzoek wordt afgesloten met een reeks belangwekkende aanbevelingen aan rechtswetenschappelijke onderzoekers, de praktijk van het notariaat én de advocatuur, de rechter en de wetgever.
Lees meer...

Productinformatie

Auteur
Evelien van Wijk-Verhagen
Uitgever
Boom uitgevers Den Haag
Taal
Nederlands
ISBN
9789462748231
Productsoort
Boek
Uitvoering
Paperback
Reeksnaam
NILG - Familie en recht
Categorie
BoekenNederlandse boekenStudieboekenRechtPrivaatrecht
Leeftijd
Volwassenen
Verschijningsdatum
1/5/2018
Formaat
240 x 160 x 30 mm
Lees meer...

Top 100 gratis verzonden

Bekijk alles We hebben de meest populaire boeken van dit moment voor jou op een rij gezet. Boeken uit de Top 100 worden gratis thuisbezorgd.

Laatst bekeken