Ripper Paperback

Ripper
 

Samenvatting

'Beter dan alles wat ze tot dusver heeft geschreven.' de Volkskrant De zestienjarige Amanda en haar vrienden spelen graag de online mystery game 'Ripper'. Maar wat als een spel begon, wordt dodelijke ernst wanneer Amanda de...Meer Ripper Lees meer

Product Informatie

Auteur

Isabel Allende

Taal

Nederlands

Uitgever

Rainbow

ISBN

9789041712950

Productsoort

Boek

Categorie

Vertaalde literatuur

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

juni 2018

Formaat

190 x 122 x 24 mm

Vertaler

Rikkie Degenaar

Samenvatting

'Beter dan alles wat ze tot dusver heeft geschreven.' de Volkskrant De zestienjarige Amanda en haar vrienden spelen graag de online mystery game 'Ripper'. Maar wat als een spel begon, wordt dodelijke ernst wanneer Amanda de...Meer Ripper Lees meer

Paperback
€ 9 00
eBook € 7,99
Dwarsligger € 15,00

Bekijk alles van Isabel Allende
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


'Beter dan alles wat ze tot dusver heeft geschreven.' de Volkskrant De zestienjarige Amanda en haar vrienden spelen graag de online mystery game 'Ripper'. Maar wat als een spel begon, wordt dodelijke ernst wanneer Amanda de aandacht van de Rippergroep verlegt naar een aantal bizarre moorden in San Francisco. De moordenaar blijkt dichterbij te zijn dan de spelers kunnen vermoeden. Het leven van Amanda's moeder komt op het spel te staan... 'Ripper leest dus als een Allende maar wegens het goed geconstrueerde, bloedige moordmysterie wel als een ongebruikelijke. De schrijfster slaat een brug naar een steeds breder publiek en ze heeft er duidelijk lol in.' NRC HANDELSBLAD


Product Informatie

Auteur

Isabel Allende

Taal

Nederlands

Uitgever

Rainbow

ISBN

9789041712950

Productsoort

Boek

Categorie

Vertaalde literatuur

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

juni 2018

Formaat

190 x 122 x 24 mm

Vertaler

Rikkie Degenaar

Beoordelingen

‘Ripper’- Isabel Allende4 / 5

Een ware pageturner!

'Mijn moeder leeft nog, maar hij gaat haar op Goede Vrijdag om middernacht vermoorden'

Nadat haar vader met haar de eerste moord bespreekt verlegt Amanda de aandacht van de groep gamers naar de bizarre moorden in San Francisco en het wordt dodelijke ernst; het is geen spelletje meer. En het komt dichterbij haar familie dan ze voor mogelijk had kunnen houden.

De opbouw van deze thriller bestaat uit een soort proloog die je middenin het verhaal stort, gevolgd door vier hoofdstukken met de namen van de maanden waarin het verhaal zich afspeelt als titel, en een epiloog met een datum vier maanden later.
De hoofdstukken zijn onderverdeeld in dagen met een datum.

Hoofdstuk Januari start op maandag 2 januari en alles lijkt nog te overzien. Niets is minder waar.

Je maakt al snel uitgebreid kennis met de personages in dit boek, zodat je weet met wie je te maken krijgt. Maar vanzelfsprekend wordt zo vroeg in het verhaal nog niet alles verteld over wat al hun doelen zijn. Regelmatig wisselt de auteur van perspectief, maar dat vind ik niet bezwaarlijk. Het vergroot de snelheid en dat leest heerlijk.

Amanda Martín is een tiener die bijzonder snel van begrip is en zeker niet op haar mondje gevallen is. Haar ouders zijn al jaren geleden gescheiden; Amanda was toen nog maar drie jaar oud.
Vader Bob Martín is hoofdinspecteur van de afdeling Moordzaken in San Francisco en heeft een onvoorwaardelijke vriendschap met zijn ex-vrouw.
Moeder Indiana Jackson werkt in de Holistische Kliniek en behandelt haar patiënten met behulp van intuïtieve massage, reiki, magneten, kristallen en aromatherapie.
Grootvader Blake is de rustige constante in het leven van Amanda. Hij is haar steun en toeverlaat.
De personages in dit boek zijn zeer divers; ze vallen in verschillende groepen van onze samenleving zoals Navy Seals, natuurgenezers, online gamers en rechercheurs. Hoe afwisselend kan het zijn? Dit maakt dat het een verhaal is dat steeds boeiend is.

De willekeur van de rechterlijke macht in de Verenigde Staten wordt in Ripper benadrukt; hoe een uitspraak van een rechter een mens kan maken of breken!
Men kent in dit verhaal op een bepaald moment niet van iedereen de juiste persoons- en adresgegevens. Het is daardoor heel gemakkelijk je als een ander voor te doen. Ook in Nederland groeit deze mogelijkheid voor een groeiend aantal mensen.

De schrijfstijl van de auteur is heerlijk! Allende schrijft op een manier dat de lezer geboeid blijft tot het eind. Pas op het eind weet je als lezer wie de dader in deze thriller is.

"Ripper groeit van een spannende roman in het begin tot een heuse thriller met een dader waarvan je alleen maar van kunt gruwelen op het eind. Ripper is een ware page turner"- Graag Gelezen

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Ripper
Ripper
Isabel Allende
Paperback
900