Schaduw Paperback

Schaduw
 

Samenvatting

Star D'Aplièse staat op een keerpunt in haar leven. Na de dood van haar vader, heeft ook zij net als haar zussen, de opdracht gekregen op zoek te gaan naar haar afkomst. Er is alleen één ding dat haar tegenhoudt: haar zusje CeCe,...Meer Schaduw Lees meer

Product Informatie

Auteur

Lucinda Riley

Taal

Nederlands

Uitgever

Xander Uitgevers B.V.

ISBN

9789401608718

Productsoort

Boek

Reeksnaam

De zeven zussen

Categorie

De 25 beste literatuur en romans , Bruna Top 100 , Literatuur en roman top 10 , Vertaalde literatuur

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

april 2018

Formaat

215 x 49 x 49 mm

Samenvatting

Star D'Aplièse staat op een keerpunt in haar leven. Na de dood van haar vader, heeft ook zij net als haar zussen, de opdracht gekregen op zoek te gaan naar haar afkomst. Er is alleen één ding dat haar tegenhoudt: haar zusje CeCe,...Meer Schaduw Lees meer

Paperback
€ 20 99
eBook € 9,99

Bekijk alles van Lucinda Riley
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Star D'Aplièse staat op een keerpunt in haar leven. Na de dood van haar vader, heeft ook zij net als haar zussen, de opdracht gekregen op zoek te gaan naar haar afkomst. Er is alleen één ding dat haar tegenhoudt: haar zusje CeCe, waar ze alles mee deelt. Als ze uiteindelijk met lichte tegenzin naar Londen vertrekt, gaat een nieuwe wereld voor haar open. Daar ontdekt Star het bestaan Flore MacNichol, een onafhankelijke, geëmancipeerde vrouw die honderd jaar geleden leefde en die na haar jeugd op het Engelse platteland naar het bruisende Londen vertrok. Ze maakte daar kennis met nieuwe idealen en tradities en vond de ruimte om haar identiteit te ontplooien. Zal Star in Londen eenzelfde transformatie doormaken en eindelijk uit de schaduw van haar zusje kunnen stappen?


Product Informatie

Auteur

Lucinda Riley

Taal

Nederlands

Uitgever

Xander Uitgevers B.V.

ISBN

9789401608718

Productsoort

Boek

Reeksnaam

De zeven zussen

Categorie

De 25 beste literatuur en romans , Bruna Top 100 , Literatuur en roman top 10 , Vertaalde literatuur

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

april 2018

Formaat

215 x 49 x 49 mm

Beoordelingen

‘Schaduw’- Lucinda Riley5 / 5

schaduw Lucinda Riley

Star vat moed en beseft dat ze in de zon moet gaan staan om te kunnen schijnen.Stilaan komt ze tevoorschijn uit de schaduw van CeCe. Volg haar zoektocht naar haar afkomst. Waar is ze geboren en waarom is ze weggegeven.
Lees de dagboeken van Flora (Engeland 1909).
Wat zijn de connecties en heeft ze adelijk bloed.

Quote: De geoliede machine die Atlantis was bleef gewoon doordraaien, ook al was de heer en meester er niet meer.

Quote: En wees vooral liefdevol voor jezelf en volg je eigen ster.
Daar is het nu tijd voor.

Wederom een juweeltje!
Namens Bruna Ellenbroek: Evelien Veltien


4 / 5

Lucinda Riley maakt alles interessant

Lucinda Riley heeft met De zeven zussen Schaduw bewezen dat ze de kracht heeft om je mee te voeren naar een hele andere tijd zonder dat je je ook maar een moment niet thuis voelt. Ondanks dat er een moment was dat ik niet in het verhaal kwam (en dat zo’n 150 tot 175 pagina’s duurde) verlies je nooit de hoop dat er niets beters in zit. Het mag dan wel het minste boek voor mij tot nu toe zijn. Ik geloof in Lucinda Riley en haar betoverende schrijfstijl alsof ik al jaren haar boeken lees. En ik had gelijk. Er zat ook in Stars geschiedenis een bijzonder en mooi verhaal inclusief bijzondere personages die Stars leven verrijken. Als dan eenmaal je vragen over Star beantwoord zijn, weet Lucinda je opnieuw nieuwsgierig te maken naar het verhaal van Cece. Die meid lijkt zo sterk, maar dat is ze allesbehalve.


5 / 5

Prachtig deel in een mooie serie

Mijn mening

Wat een serie is Lucinda Riley aan het schrijven! Na elk deel denk ik dat het niet beter kan, maar toch weet ze me weer te verrassen. Wat het moeilijker maakt om sterren te geven, aangezien het vorige boek ( Storm ) al 5 sterren van mij heeft gekregen.

Waar ik het meest enthousiast van word in deze boeken is de combinatie van het heden en het verleden. Alle zussen hebben een link met een bekende gebeurtenis of persoon uit de geschiedenis. Deze verhalen worden goed uitgewerkt en spreken zeer tot te verbeelding.

Star is de stille van de zussen, als ze niet hoeft te praten zal ze het ook zeker niet doen. Daardoor leeft ze al jaren als schaduw van zus CeCe. Het wordt tijd om haar eigen identiteit te ontdekken en te ontwikkelen. Door de informatie die ze van Pa Salt heeft gekregen na zijn dood, gaat ze stapje voor stapje op pad. Op weg naar zelfstandigheid?

Ik ben dol op Groot Brittanië en vind het dus extra leuk dat dit boek zich concentreert in dit land. De beschrijvingen van het landschap, het Engelse karakter van de inwoners, simpelweg genieten. Ik waande me echt in het land. Zowel in het heden als het verleden.

Leuk detail blijf ik vinden dat de zussen uit eerdere boeken, met hun verhaal, ook een rol spelen. De zussen die nog niet aan bod zijn gekomen, komen wel voorbij, maar meer zijdelings. Maar als je de vorige boeken hebt gelezen is de herkenning leuk!

De boeken lijken maar beter en beter te worden en ik kan niet wachten tot het volgende deel: Parel.

Toch weer 5 sterren, iets anders is gewoon niet mogelijk!


5 / 5

De stille zus

Star (Asterope) D’Aplièse is een van de zes geadopteerde dochters van Pa Salt. In dit derde deel uit de serie ‘De zeven zussen’ gaat het over haar, de derde in de rij van zes zussen.
Star is een stille, introverte, jonge vrouw. Ze is erg close met haar uitbundige zusje CeCe. Zo close dat ze alles samendoen. Ze hebben over de hele wereld gezworven maar zijn nu neergestreken in Londen. CeCe volgt daar de kunstacademie en Star een kookcursus. Na de dood van Pa Salt heeft CeCe een prachtig appartement voor haar en Star gekocht, maar Star krijgt steeds meer last van de beklemmende band tussen de twee zussen. Ze voelt zich als een gekooide tijger. Star heeft veel verdriet om Pa Salt, deze heeft een brief voor haar achtergelaten met wat informatie over haar afkomst.
Op een zeker moment durft Star, na lang twijfelen, de brief te openen. De aanwijzingen zijn summier maar er zit een prachtig zwart beeldje van een kat bij. Ook zou het spoor beginnen in een geheimzinnige boekwinkel.

Star toont lef en gaat op onderzoek uit. Ze treft een prachtige, haast antieke, boekenwinkel aan met een excentrieke eigenaar: Orlando. Orlando biedt haar een baantje aan en Star accepteert dat dankbaar. Na enige tijd vraagt Orlando haar mee naar zijn familie op High Weald, een verwaarloosd landgoed. Daar leert ze zijn familie kennen: Rory, een zevenjarig doof jongetje en Marguerite zijn moeder. In het naburige Home Farm woont Mouse, de norse broer van Orlando.
Orlando en Mouse zijn in de verte verwant aan Marguerite: ze delen dezelfde overgrootmoeder, Flora Nicholls. En laat dat nou net degene zijn naar wie Star op zoek moest gaan…..

Mouse vraagt haar naar het prachtige beeldje, hij vermoedt dat het wellicht met Flora Nicholls te maken heeft en wil het laten onderzoeken. Star stemt daarmee in, ze is erg nieuwsgierig naar haar afkomst en blij dat de broers een groot gedeelte van Flora’s dagboeken in huis blijken te hebben.

Vanuit de dagboeken leren we Flora Nicholls beter kennen. Flora groeide op als oudste dochter in een gezin van verarmde adel. Ze heeft een jonger zusje, Aurelia. Op enig moment wordt Aurelia voorgesteld aan het hof, een eer die Flora nooit gegund is. De ouders van Flora en Aurelia gaan zelfs zo ver dat ze hun landgoed willen verkopen om een bruidsschat voor Aurelia te hebben. Flora staat er niet echt bij stil waarom haar jongere zusje wel aan het hof is voorgesteld en zij niet. Terwijl haar moeder en zusje in Londen zich vermaken op bals en diners op zoek naar een geschikte huwelijkskandidaat, vermaakt Flora zich thuis. Helemaal als de buurjongen, Archie, haar op komt zoeken en haar mee uit neemt voor een klimtocht. Archie en Flora beginnen iets voor elkaar te voelen…

Tot zover het verhaal van Flora, meer dagboeken zijn er op het verwaarloosde landgoed niet te vinden. Star vermaakt zich er uitstekend, ze zorgt voor Rory wanneer zijn moeder voor haar werk naar Frankrijk gaat. Jammer alleen dat Mouse er zo vaak is, hij lijkt geen belangstelling te hebben voor zijn familie en vindt dat de boekenwinkel van Orlando verkocht moet worden om de peperdure rekeningen voor het landgoed te kunnen voldoen. Star reist met Orlando terug naar Londen. Daar ontdekt ze de andere dagboeken van Flora. Voordat ze deze kan gaan lezen, valt Orlando ongelukkig en gaat hij terug naar zijn familie om te herstellen.

Dan komt de andere broer, Mouse, naar Londen om Star meer te vertellen over het levensverhaal van Flora. Hij leest haar voor uit de overige dagboeken. Over de verwijdering tussen Aurelia en Flora. Over Flora’s hechte vriendschap met Beatrix Potter. Over Teddy, het kindje wat ouderloos achterblijft als zijn moeder bij de geboorte sterft. Beetje bij beetje wordt het Star duidelijker wat haar afkomst is. Maar heeft ze voldoende lef om achter de gehele waarheid te komen?
En is ze sterk genoeg om de band met CeCe wat te verminderen om zo te ontdekken wie ze zelf is?
Pa Salt had immers nog een andere boodschap meegegeven: de eik en de cipre

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Schaduw
Schaduw
Lucinda Riley
Paperback
2099