Schone slaapsters Paperback

Eten of gegeten worden...

Schone slaapsters
 

Samenvatting

Over de hele wereld gebeurt er iets vreemds als vrouwen in slaap vallen; ze worden langzaam omhuld met een coconachtig weefsel - en ze worden niet meer wakker. Maar als het weefsel dat hun lichaam omhult wordt aangeraakt of...Meer Schone slaapsters Lees meer

Product Informatie

Auteur

Stephen King, Owen King

Taal

Nederlands

Uitgever

The House of Books

ISBN

9789044353013

Productsoort

Boek

Categorie

Thriller

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

september 2017

Pagina's

832

Formaat

227 x 152 x 59 mm

Vertaler

Annemarie Lodewijk / Sabine Mutsaers

Samenvatting

Over de hele wereld gebeurt er iets vreemds als vrouwen in slaap vallen; ze worden langzaam omhuld met een coconachtig weefsel - en ze worden niet meer wakker. Maar als het weefsel dat hun lichaam omhult wordt aangeraakt of...Meer Schone slaapsters Lees meer

Paperback (2017)
832 pagina's
€ 25 00
Paperback € 25,00
eBook € 12,99

Bekijk alles van Stephen King , Owen King
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Over de hele wereld gebeurt er iets vreemds als vrouwen in slaap vallen; ze worden langzaam omhuld met een coconachtig weefsel - en ze worden niet meer wakker. Maar als het weefsel dat hun lichaam omhult wordt aangeraakt of aangetast, worden de vrouwen agressief en enorm gewelddadig. In het Amerikaanse stadje Dooling verspreidt het virus zich vanuit de vrouwengevangenis en gaat het over op alle gevangenen, met uitzondering van één. Er doen al snel verhalen de ronde over deze Evie: is ze een medische rariteit of het kwaad dat het virus veroorzaakt? De achtergebleven mannen in het stadje, overgelaten aan hun primaire instincten, raken slaags met elkaar terwijl de sheriff van Dooling, Lila Norcross, vecht om wakker te blijven.Ondertussen ontwaken de vrouwen die in slaap zijn gevallen in een compleet nieuwe wereld...


Product Informatie

Auteur

Stephen King, Owen King

Taal

Nederlands

Uitgever

The House of Books

ISBN

9789044353013

Productsoort

Boek

Categorie

Thriller

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

september 2017

Pagina's

832

Formaat

227 x 152 x 59 mm

Vertaler

Annemarie Lodewijk / Sabine Mutsaers

Beoordelingen

‘Schone slaapsters’ - Stephen King, Owen King5 / 5

king is helemaal terug!

Ik keek al een tijdje uit naar dit boek. Had hoge verwachtingen…En ze zijn allemaal uitgekomen. Wat een topper is dit zeg! Dit is een King als vanouds! Owen King en Stephen King, zijn een geweldig schrijversteam! Ze halen het beste bij elkaar naar boven!

In het slaperige Amerikaanse stadje Dooling worden de bewoners opgeschrikt door een vreemd nieuw Virus. Vrouwen vallen in slaap en worden niet meer wakker! Ze worden omhuld met een soort spinrag. Hun hele lichaam komt in een cocon te zitten. En deze schone slaapsters kun je beter niet storen of wakker maken! Als je dat doet, dan worden ze gewelddadig. De mannen herkennen hun vrouwen niet meer. Het is net alsof ze in de greep van iets zijn. Veel vrouwen proberen zo lang mogelijk wakker te blijven. Ze willen niet in slaap vallen.

Het blijkt al snel een wereldwijd probleem te zijn. De bewoners in Dooling vinden het eng…Want wat is de oorzaak van dit vreemde virus? Is dit het Kwaad of is het toch medisch te verklaren?
Er is een vrouw die gewoon kan slapen (en die ook weer gewoon wakker kan worden) en niet in een cocon terecht komt. Waarom is zij zo bijzonder? En is zij het antwoord op deze hele situatie? De vrouwengevangenis speelt een grote rol in het verhaal. Dokter Norcross doet er alles aan om de vrouwen veilig te houden. Buiten de gevangenis is zijn vrouw de Sheriff. Zij moet het stadje in het gareel proberen te houden. Maar kan ze de slaap nog lang tegenhouden?

De mannen moeten het zien te redden zonder hun vrouwen. Maar wat gebeurt er met de wereld, als alle vrouwen slapen denk je? Mannen met wapens. Mannen die moeten zien te overleven, zonder (hun) vrouwen….Dat kan niet goedkomen. Wie gaat de macht grijpen?

De vrouwen die in slaap vallen, komen terecht in een andere wereld. Een wereld zonder mannen! De vrouwen zien dit als een nieuwe kans. Maar wat moeten ze doen als de vrouwen een voor een beginnen te verdwijnen? En kunnen ze wel zonder (hun) mannen leven? Deze wereld is ook mooi beschreven. Het voelt echt alsof je er zelf ook bent!

Ik vind het een bijzonder goed thema. Want kunnen we wel zonder elkaar? Houden we elkaar niet in evenwicht? Het zet je goed aan het denken!

Deze wereld is Dystopisch en ik zou er niet in terecht willen komen. Het is zo beeldend geschreven, dat je de hele sfeer goed kunt voelen. Het is ene echte pageturner. En daarom is het zo fijn, dat hij zo dik is! Heel veel uurtjes leesplezier in een zeer goed opgebouwde wereld. Het stadje Dooling is levensecht op papier gezet. Bepaalde stukken, kun jezelf zo voor je zien. Voor je het weet loop je over de straten van het stadje of kom je op bezoek in de gevangenis.

Er staan wel een aantal spelfouten in, maar dat kun je zelf heel goed invullen! Want als je in het verhaal zit, kom je er niet meer uit ook. De opbouw gaat stap voor stap. Het is heel mysterieus allemaal. Een griezelige sfeer. En ik hou daar echt van!

De schrijfstijl is prettig, de hoofdstukken hebben weer kleinere hoofdstukken, dus je kunt gerust een stukje lezen en bij het volgende gedeelte weer verder gaan. Wegleggen, kun je bijna niet. Je moet weten wat er aan de hand is. En je zit op het puntje van je stoel, tijdens de actiescenes. En die zijn er genoeg! Soms bloederig. Een vleugje horror hier en daar. Echt spannend! Zoals de oudere boeken van King! Ik kan alleen maar zeggen: KING IS BACK! Dikke 5*****

Ik kan er nog uren over doorpraten…Maar je moet het boek gewoon zelf beleven! Een echte aanrader!


5 / 5

Pareltje!

Dooling County wordt getroffen door een mysterieus, ongekend virus. Het liet zich voor het eerst waarnemen in Australië, waardoor het in de volksmond gekend is als de Australische griep, of meer romantisch als de ‘Auroragriep’. Vrouwen worden er in een cocon gewikkeld wanneer ze in slaap vallen die op een bizarre manier uit hun neus en mond lijkt te komen. Maar waar in het sprookjesverhaal de Schone Slaapster uit haar eeuwige slaap kan gered worden door haar wakker te kussen, wordt het nu ten stelligste afgeraden om de cocons te verbreken. Wanneer je de getroffen vrouwen wil bevrijden uit deze wildernis aan draden, worden ze extreem agressief en moordlustig. De vrouwengevangenis van Dooling bereidt zich voor op het ergste. Grenzen worden overschreden en protocollen overboord gegooid om wakker te kunnen blijven, want in tijden van crisis is het de sterkste die overleeft. Plots wordt er een vrouw ontdekt die kan gaan slapen zonder dat er cocon verschijnt en bovendien weer wakker kan worden! Wat is haar geheim? Zit zij achter deze mysterieuze slaapziekte? En kan de situatie nog worden ongedaan gemaakt?

Laat je niet ontmoedigen door het aantal pagina's en de waslijst aan personages wanneer je het boek openslaat. King weet als geen ander de personages uit te werken en hun verhaallijnen aan elkaar te koppelen zodat het overzicht behouden blijft.

Het mysterie over wat er met de vrouwen gebeurt eens ze in slaap zijn gevallen, houdt je lang in spanning. De gevoelens van angst en paniek zijn sterk aanwezig. Het is een leuke ontdekking wanneer je plots beseft dat je in gedachten de vrouwen aanmoedigt die wakker proberen te blijven. Dit verhaal doet je nadenken over een wereld zonder vrouwen, of een wereld zonder mannen. De voor- en nadelen komen aan bod. Of het boek uiteindelijk een happy end heeft, kan ieder voor zichzelf uitmaken. Het hangt er van af in wat voor wereld je zelf wil leven.

De meesterverteller heeft weer een pracht van een verhaal neergeschreven. Ik kan alleen maar toejuichen dat ook zijn zoon Owen dit talent heeft geërfd.

Om af te sluiten een passende quote uit het boek, die de nagel op de kop slaat:
“Wanneer waren vrouwen géén raadsel geweest voor mannen? Zij waren de magie waar mannen van droomden, en soms waren die dromen nachtmerries.” – p. 797


5 / 5

Geweldige samenwerking

Als fan van het eerste uur keek ik al reikhalzend uit naar dit nieuwe boek van Stephen King, dolblij kreeg ik de dikke pil ( 827 bladzijden ) in handen en kon niet wachten om er in te beginnen met lezen. Stephen heeft dit boek samen met zijn zoon Owen geschreven, wat mij nog extra triggerde. Wat er gebeurde: In het stadje Dooling gebeurd er iets vreemds in de vrouwengevangenis. Alle vrouwen die in slaap vallen worden langzaam als het ware in spinrag gekapseld, als ook hun hoofd wordt gekapseld worden ze niet meer wakker. Politiechef Lila bevind zich ook onder hen, maar slaagt er niet in om samen met wat mannen de orde te bewaren. Ook Clint, de vrouw van Lila, die in de gevangenis werkt als psychiater doet haar uiterste best om de situatie naar haar hand te zetten . Er is een vrouw : Evie die wel in slaap kan vallen en ongeschonden weer wakker wordt. Wie is ze? Waar komt ze vandaan En welke gaven heeft ze? Iedereen wordt getest en gaat tot het uiterste om in leven te blijven, maar hoe blijf je wakker? En als het dat al lukt, kan je dan een ramp voorkomen? Van alle boeken die ik gelezen heb van Stephen King vond ik tot nu toe zijn beste, ook alle lof voor zijn zoon.. Het was beslist geen straf om 827 bladzijden te lezen.. Ook een aanrader voor de lezers die niet van horroreffecten houden, dit is ?gewoon ?een steengoed boek!!

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
,
Schone slaapsters
Schone slaapsters
Stephen King, Owen King
Paperback  832 paginas
2500