Slapend rijk Gebonden

en andere verhalen

Slapend rijk
 

Samenvatting

De bundel Slapend rijk zit vol mensen die niets bijzonders doen, behalve in de smaak proberen te vallen, ergens aan proberen te wennen of iemand beminnen terwijl er een derde in het spel is. In verhalen van steeds twee bladzijden...Meer Slapend rijk Lees meer

Product Informatie

Auteur

Franca Treur

Taal

Nederlands

Uitgever

Prometheus

ISBN

9789044636864

Productsoort

Boek

Categorie

Nederlandse verhalen

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

maart 2018

Pagina's

152

Formaat

175 x 127 x 19 mm

Illustrator

Olivia Ettema

Samenvatting

De bundel Slapend rijk zit vol mensen die niets bijzonders doen, behalve in de smaak proberen te vallen, ergens aan proberen te wennen of iemand beminnen terwijl er een derde in het spel is. In verhalen van steeds twee bladzijden...Meer Slapend rijk Lees meer

Gebonden
152 pagina's
€ 15 00

Bekijk alles van Franca Treur
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


De bundel Slapend rijk zit vol mensen die niets bijzonders doen, behalve in de smaak proberen te vallen, ergens aan proberen te wennen of iemand beminnen terwijl er een derde in het spel is. In verhalen van steeds twee bladzijden wordt bij de lezer een mix aan gevoelens opgeroepen, van medelijden en plaatsvervangende schaamte tot sympathie en herkenning. Iedereen probeert wel eens onhandig indruk op iemand te maken. En wie kent niet het gevoel van teleurstelling, omdat een ander niet precies zo denkt als jij? Na het succes van X&Y is Slapend rijk een nieuwe bundeling piepkleine psychologische verhalen, groots geïllustreerd door Olivia Ettema. Franca Treur is de auteur van het bekroonde en verfilmde Dorsvloer vol confetti, De woongroep, het Zeeuwse Boekenweekgeschenk Ik zou maar nergens op rekenen en X&Y. In oktober 2017 verscheen haar nieuwe roman, Hoor nu mijn stem, die prachtige recensies kreeg en meteen op de bestsellerlijsten terechtkwam. Olivia Ettema tekent voor onder meer NRC Handelsblad, Trouw, De Groene Amsterdammer, Het Concertgebouw en het Haagse Kinderboekenmuseum. Zij doceert illustratie aan AKV St Joost. Vorig jaar verscheen van haar het bejubelde Pruimen op sap, een erotisch ABC-boek in samenwerking met Ewoud Sanders. Over Hoor nu mijn stem: 'Het kenmerkende Treur-gevoel, de ongewone combinatie van bevrijding en verlies, komt nog beter dan voorheen naar voren. Erg goed zijn de vlijmende miniportretjes die Franca Treur door de roman strooit.' ARJAN PETERS, DE VOLKSKRANT **** 'In Hoor nu mijn stem stikt het van de uiterst citeerbare zinnen. Keer op keer weet Franca Treur een situatie in een paar sprekende beelden te vatten, waarna ze op zoek gaat naar de psychologische inhoud ervan.' MARNIX VERPLANCKE, KNACK Over X&Y: 'Gebundelde pareltjes voor fijnproevers.' DE MORGEN **** 'Snapshots van een mensenleven zijn het, scherp maar vol mededogen, waar je onder de oppervlakte nog allerlei persoonlijke wensen, verlangens en karakterzwaktes voelt broeien - en telkens heeft ze er maar een paar zinnen voor nodig.' THOMAS DE VEEN, NRC HANDELSBLAD **** Over De woongroep: 'Treur blinkt uit in levensechte dialogen.' TROUW Over Dorsvloer vol confetti: 'Uitzonderlijke, tijdloze roman van een schrijfster in hart en nieren.' JURYRAPPORT SELEXYZ DEBUUTPRIJS


Product Informatie

Auteur

Franca Treur

Taal

Nederlands

Uitgever

Prometheus

ISBN

9789044636864

Productsoort

Boek

Categorie

Nederlandse verhalen

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

maart 2018

Pagina's

152

Formaat

175 x 127 x 19 mm

Illustrator

Olivia Ettema

Beoordelingen

‘Slapend rijk’- Franca Treur4 / 5

Treur bewijst weer dat korte verhalen leuk zijn!

en recensie schrijven over een verzameling korte verhalen doe ik niet vaak, ik vind het lastig, ik kan onmogelijk alle verhalen benoemen. Toch lees ik ze graag, het is ideaal om er tussendoor bij te pakken (vooral als de korte verhalen echt kort zijn en niet 30 pagina’s beslaan) en het formaat van bijvoorbeeld Slapend Rijk is ideaal om in je (hand)tas bij je te dragen.

Slapend rijk bevat 37 korte psychologische verhalen (gemiddeld 2 pagina’s lang), heeft een inhoudsopgave (achteraan) en start met met een quote van Hugo Claus: “Zolang ik bemind word, kan mij niets gebeuren”. Ik moest deze quote toch echt opzoeken, het kwam voor zover ik weet niet uit een van zijn boeken en na wat speurwerk las ik dat deze quote uit een gesprek tussen Claus en Johan Anthierens kwam (uit Volkskrant 1989). Nadat ik Slapend rijk uit had kon ik mij wel vinden in deze quote maar ik zou het niet vast kunnen pinnen aan een verhaal?

Ik vind het enorm knap hoe Treur een -zeer- kort verhaal neerzet, sommige blijven nog lang nazingen in mijn hoofd en het kost mij soms moeite om aan het volgende verhaal te beginnen omdat het vorige nog in mijn hoofd zit. Ik las gemiddeld 3 verhalen per leessessie, pakte dan een ander boek of deed iets anders en pakte een paar uur later Slapend rijk weer op en las verder. Voor mijn gevoel zijn de verhalen echt overpeinzingen en soms lijkt het alsof ze iemand letterlijk geobserveerd heeft, iets waar iedereen zich wel eens schuldig aan maakt denk ik.

Ik vind dit boek een aanrader, mede door de illustraties van Olivia Ettema (zij was ook verantwoordelijk voor de illustraties in X&Y), komen sommige verhalen nog meer tot leven.

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Slapend rijk
Slapend rijk
Franca Treur
Gebonden  152 paginas
1500