Slotcouplet Paperback

Ervaringen van een longarts

Slotcouplet
 

Samenvatting

Ontroerende ode aan de zorg Geneeskunde is soms genezen, vaak verlichten, altijd troosten. Longarts Sander de Hosson laat zien hoe deze eeuwenoude uitspraak nog altijd geldt. Hij behandelt patiënten met een ongeneeslijke...Meer Slotcouplet Lees meer

Product Informatie

Auteur

Sander de Hosson

Taal

Nederlands

Uitgever

De Arbeiderspers

ISBN

9789029523950

Productsoort

Boek

Categorie

Literaire non-fictie

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

maart 2018

Pagina's

216

Formaat

216 x 136 x 19 mm

Samenvatting

Ontroerende ode aan de zorg Geneeskunde is soms genezen, vaak verlichten, altijd troosten. Longarts Sander de Hosson laat zien hoe deze eeuwenoude uitspraak nog altijd geldt. Hij behandelt patiënten met een ongeneeslijke...Meer Slotcouplet Lees meer

Paperback
216 pagina's
€ 18 99
eBook € 11,99

Bekijk alles van Sander de Hosson
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Ontroerende ode aan de zorg Geneeskunde is soms genezen, vaak verlichten, altijd troosten. Longarts Sander de Hosson laat zien hoe deze eeuwenoude uitspraak nog altijd geldt. Hij behandelt patiënten met een ongeneeslijke ziekte, bij wie de laatste levensfase is aangebroken. Samen met een team van zorgverleners streeft hij naar de beste kwaliteit van leven en sterven voor de patiënt. De Hosson vertelt openhartig wat hij denkt en voelt, hoe hij handelt bij vaak ingewikkelde ziektegeschiedenissen en hoe hij worstelt met de vraag die veel dokters hebben: waar ligt de grens van geneeskunde? Moet wel alles wat kan? Slotcouplet biedt een unieke blik op een wereld vol dilemma's, verdriet, compassie, liefde, écht contact en troost.


Product Informatie

Auteur

Sander de Hosson

Taal

Nederlands

Uitgever

De Arbeiderspers

ISBN

9789029523950

Productsoort

Boek

Categorie

Literaire non-fictie

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

maart 2018

Pagina's

216

Formaat

216 x 136 x 19 mm

Beoordelingen

‘Slotcouplet’- Sander de Hosson5 / 5

Slotcouplet

Geneeskunde is soms genezen, vaak verlichten, altijd troosten. In zijn boek laat longarts Sander de Hosson zien hoe deze eeuwenoude uitspraak nog altijd geldt. De Hosson is longarts in het Wilhelminaziekenhuis in Assen waar hij patiënten behandeld met een ongeneeslijke ziekte, bij wie de laatste levensfase is aangebroken. Samen met een team van zorgverleners streeft hij naar de beste kwaliteit van leven en sterven voor de patiënt.
De Hosson vertelt openhartig wat hij denkt en voelt, hoe hij handelt bij vaak ingewikkelde ziektegeschiedenissen en hoe hij worstelt met de vraag die veel dokters hebben: waar ligt de grens van geneeskunde? Moet wel alles wat kan?
Slotcouplet biedt een unieke blik op een wereld vol dilemma's, verdriet, compassie, liefde, écht contact en troost.

“Nu nemen we echt afscheid. Als ik mijn handen om haar pols vouw, kijkt ze me aan en probeert met gebroken stem hartverscheurende mooie woorden te maken om haar dank uit te spreken aan de verpleegkunde.”

De Hosson deelt in ‘Slotcouplet’ uiteenlopende verhalen uit de praktijk. Patiënten en situaties die hem zelf raken en hoe hij daar mee omgaat. De lezer leert de longarts kennen als een uiterst empathisch mens en arts. Een voorbeeld voor vele andere artsen die hun behandelingen veelal (teveel) afstemmen op kennis alleen.

“Laten we elkaar als zorgverleners beloven dat we de patiënten op tijd in de ogen zullen kijken en dat we het lef zullen opbrengen om over de dood en de weg daarnaartoe te praten, zodat afscheid van familie en vrienden de rust en de tijd krijgen die het verdient.”

De verhalen van De Hosson ademen zijn liefde voor zijn patiënten en de mens in het algemeen. Hij heiligt de stelling dat genezen niet het enige is wat een arts zijn patiënten te bieden heeft. Op prachtige, rakende en vooral menselijke manier toont hij aan dat de geneeskunde een veel bredere taak heeft dan uitsluitend het bieden van een behandelplan. Zo zijn er de mogelijkheden van palliatieve zorg, het besluit om een behandeling te staken, maar toch de kwaliteit van leven daarbij te bewaken.

“In haar ogen verschijnen tranen. Mijn woorden komen binnen. Ze steunt, zuchtend naar lucht. Diep verscholen achter de make-up en haar controledrift, zie ik eindelijk de totale ontreddering die haar zo gevangen hield.”

Ik volg De Hosson al geruime tijd door middel van het lezen van zijn vele blogs en wist dat ik zijn boek moest lezen! Het boek straalt, evenals zijn blogs, een oprechtheid en een mededogen uit die uiterst bijzonder is in de wereld waarin wij leven. Ik raad dan ook iedereen aan om ‘Slotcouplet’ te lezen. Of je nu werkzaam bent in de (palliatieve, terminale) zorg, zelf patiënt bent of iemand in je omgeving hebt die ziek is.

‘Slotcouplet’ is een cadeautje, een beetje warmte in de vaak kille wereld waarin wij leven!

Over de auteur
Sander de Hosson (1977) studeerde geneeskunde en is sinds 2012 als longarts verbonden aan het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen. Hij schreef vele columns over zijn werk in het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant en heeft een veelgelezen blog. Voor zijn columns ontving De Hosson de Global Lung Cancer Coalition Journalism Award.

Uitvoering
Uitgeverij De Arbeiderspers
ISBN 978902952395
Paperback, 216 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi
Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.
http://ht-c-communicatie.nl/


5 / 5

eerlijk oprecht palliatief

Sander de Hossen is longarts in Wilhelminaziekenhuis te Assen.
Zijn patiënten, in alle leeftijden, hebben allemaal longproblemen. Zijn al vaak in de laatste levensfase terecht gekomen.
Aan de hand van verhalen over patiënten leren we de arts Sander de Hosson kennen. Hoe gaat hij om met ziekte, verdriet, liefde, doodsangst en dan het sterven, overlijden van de patiënt.
De mogelijkheden voor palliatieve zorg hoe daar mee om te gaan. Stoppen met behandeling maar zeker wel kwaliteit van leven. Soms in het ziekenhuis, soms thuis of opname in een hospice.
Ieder verhaal staat op zich. In een mooie, heldere, eerlijke, oprechte schrijfstijl.
Een ieder die met palliatieve ( terminale ) zorg te maken heeft. LEES SLOTCOUPLET.
Herkenbare situaties maar ook hoe Sander beschrijft als ( bijna ) nabestaanden in gesprek gaan. De kleine levensgebeurtenissen zijn zo mooi. Een woordje BEDANKT kan veel teweeg brengen bij deze arts.
Moet ik het nog schrijven, gauw naar je favoriete boekhandel voor Slotcouplet.
Mooie titel ook nog eens.

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Slotcouplet
Slotcouplet
Sander de Hosson
Paperback  216 paginas
1899