Sneeuwengelen Paperback

Sneeuwengelen
Bliyoo

Ook te lezen met Bliyoo-abonnement

Onbeperkt digitaal lezen voor € 9,95 p/m


Ze waren met z'n zessen en kenden elkaar uit het Leidse studentenleven. Een hechte club meiden die lief en leed met elkaar deelden, en die elk jaar samen op wintersportvakantie gingen. 'De sneeuwengelen' noemden ze zichzelf.... Meer Sneeuwengelen

Paperback
320 pagina's
€ 15 00
Paperback € 9,99
eBook € 4,99
6,99

Bekijk alles van Suzanne Vermeer

  Ontvang een e-mail wanneer het product weer beschikbaar is
   

  Samenvatting


  Ze waren met z'n zessen en kenden elkaar uit het Leidse studentenleven. Een hechte club meiden die lief en leed met elkaar deelden, en die elk jaar samen op wintersportvakantie gingen. 'De sneeuwengelen' noemden ze zichzelf. Succesvol in hun werk, niet altijd even succesvol in de liefde, en de wereld leek aan hun voeten te liggen. Totdat een van hen kwam te overlijden... De dood van Daphne komt keihard aan in de groep, maar tegelijkertijd maakt het de band tussen de vrouwen nog sterker. Ze sluiten een pact en beloven elkaar dat ze altijd voor elkaar zullen zorgen, zoals ze ook voor hun vriendin hadden gezorgd toen zij ziek werd. Dan slaat het noodlot toe. Een ongeluk, niemand weet precies hoe het heeft kunnen gebeuren. Maar bepaalde zaken kloppen niet. Was er misschien opzet in het spel? Maar waarom? En wie zou er dan achter zitten? Langzaam maar zeker komen er barstjes in wat de perfecte vriendinnengroep leek te zijn.

  Product Informatie

  Auteur

  Suzanne Vermeer

  Taal

  Nederlands

  Uitgever

  Bruna Uitgevers, A.W.

  ISBN

  9789400506374

  Productsoort

  Boek

  Categorie

  Thriller , Bliyoo

  Leeftijd

  Volwassenen

  Verschenen

  november 2015

  Pagina's

  320

  Formaat

  216 x 140 x 28 mm

  Beoordelingen

  ‘Sneeuwengelen’- Suzanne Vermeer  3 / 5

  Luchtig verhaal voor tussendoor

  Suzanne Vermeer heeft met ‘Sneeuwengelen’ een echt winters verhaal geschreven. Haar boeken staan bekend als thrillers, maar dit laatste boek oogt meer als een roman dan als een echte thriller. De vriendinnen hebben elk hun eigen problemen, waar de auteur de nodige aandacht aan geeft. Daardoor leer je ze wel wat beter kennen, en vraag je je tegelijkertijd af welke geheimen de vrouwen allemaal voor elkaar (en voor jou als lezer) verborgen houden. Op een gegeven moment komen er wel wat spannende elementen in het verhaal, maar je zit nergens op het puntje van je stoel. Het ontbreekt jammer genoeg aan échte spanning.

  Het verhaal is eenvoudig geschreven, waardoor het lekker gemakkelijk leest. Vermeer kent de kunst om ideale vakantieverhalen te schrijven. Of je de boeken op het strand in de zon leest of juist na een dagje skiën op de piste, dat kan allebei.

  Het plot uit ‘Sneeuwengelen’ is vrij voorspelbaar. Er komen helaas geen hele verrassende wendingen in het boek voor. Maar als je op zoek bent naar een relatief luchtig verhaal om even tussendoor te lezen, dan ben je bij ‘Sneeuwengelen’ aan het juiste adres.


  4 / 5

  Heerlijk ontspannend lezen

  Zes vrouwen, een hechte vriendengroep. Ze deelden alles met elkaar en elk jaar gingen ze samen op wintersportvakantie. Ze noemden zichzelf ‘De Sneeuwengelen.’ Zes meiden met een goede carrière alleen in de liefde wilde het niet zo goed lukken. Alles ging prima totdat een van de vrouwen kwam te overlijden. Verslagen en verdrietig door de dood van Daphne beloven ze dat ze altijd voor elkaar zullen klaarstaan en niets zal hun band kunnen verstoren. Maar dan is er dat noodlottige ongeluk.
  Alleen, is het wel een ongeluk? En als dat het niet was, waarom dan? En wie is er dan verantwoordelijk?

  Als eerste lees je in Sneeuwengelen de afscheidsbrief van Daphne. Daarna maken we een sprong in de tijd en zijn we vijf jaar verder. Het verhaal bestaat uit vier delen wat aangegeven wordt door Romeinse cijfers. De vrouwen hebben de dood van Daphne redelijk verwerkt en zijn verder gegaan met hun leven. Maar het blijkt dat in de levens van de vrouwen genoeg gaande is. Allemaal worstelen ze met een dilemma of hebben een probleem en ondanks de belofte die ze gedaan hebben, zijn ze niet van elkaars problemen op de hoogte. Als er weer een van de vrouwen ernstig ziek wordt en overlijdt neigen de andere vrouwen ernaar de wintersportvakantie te annuleren.
  Maar toch besluiten ze te gaan. Een vakantie die voor vele verrassingen zal zorgen.

  ‘Tanja vloog als door een wesp gestoken overeind. Haar handen graaien wild naar het lampje op haar nachtkastje. Pas toen ze het gevonden had en het licht de kamer vulde, kon ze een beetje ontspannen en de zoveelste nachtmerrie van zich afschudden.’

  Op de cover van het boek ligt een vrouw in de sneeuw. In de sneeuw is een afdruk van een engel te zien, hoe toepasselijk kan het zijn. Een mooie cover die mij aan de winter liet denken.
  Sneeuwengelen leest gemakkelijk en snel. Geschreven met souplesse en bij aanvang is er al gelijk een lichte spanning aanwezig. De vier vrouwen zijn afwisselend aan het woord in de derde persoon. Al naar gelang hun rol in het verhaal wordt er afdoende verteld en is er geen noodzaak de personages verder uit te diepen. Vier vrouwen die allemaal wat te verbergen hebben. Als er dingen gebeuren die niet meer toevallig kunnen zijn is het niet meer mogelijk alles verborgen te blijven houden.
  De spanning wordt steeds meer opgevoerd en dit samen met de vele ontwikkelingen maken het gemakkelijk om gefocust te blijven. Een verhaal dat blijft verrassen tot aan de ontknoping.

  ‘Vroeger deelden we veel met elkaar en wisten we precies wat er in iedereen omging. Wanneer is daar de klad in gekomen?’

  Misschien klinkt het vreemd uit de mond van een veellezer, maar ik heb tot nu toe weinig boeken van deze auteur gelezen. En nu ik dan dit boek heb gelezen, begrijp ik eigenlijk niet waarom. Ik heb in ieder geval een aantal boeken van deze auteur op de nog te lezen lijst gezet.

  Sneeuwengelen leest vlot, ontspannend en heeft een goede dosis spanning in zich. Een heerlijk boek om in de vakantie te lezen of gewoon op die ene vrije middag.


  4 / 5

  Realistisch

  Fijn om weer een nieuw boek van Suzanne Vermeer te mogen lezen. Het is een leuk bedacht verhaal. Je blijft nieuwsgierig waar het naar toe gaat. Vandaar dat je hem niet makkelijk weg wil leggen. De dader zat niet zo goed verpakt, maar dat maakte mij niet uit. Het is altijd fijn om te lezen dat je vermoedens klopte. Wat ik fijn vind aan dit verhaal is dat het gewoon best wel realistisch is. Er gebeuren dingen die je nu in het dagelijkse leven mee kunt maken. Misschien niet alles wat er in dit boek staat, want dat zou wel vervelend zijn, maar zo kan het wel. Het is jammer dat hij alweer uit is en dat we weer lang moeten wachten op een volgende Vermeer........Kortom ik zal dit boek aanraden. Heerlijk in de zitzak met een kop thee erbij............doen dus.


  4 / 5

  Realistisch

  Fijn om weer een nieuw boek van Suzanne Vermeer te mogen lezen. Het is een leuk bedacht verhaal. Je blijft nieuwsgierig waar het naar toe gaat. Vandaar dat je hem niet makkelijk weg wil leggen. De dader zat niet zo goed verpakt, maar dat maakte mij niet uit. Het is altijd fijn om te lezen dat je vermoedens klopte. Wat ik fijn vind aan dit verhaal is dat het gewoon best wel realistisch is. Er gebeuren dingen die je nu in het dagelijkse leven mee kunt maken. Misschien niet alles wat er in dit boek staat, want dat zou wel vervelend zijn, maar zo kan het wel. Het is jammer dat hij alweer uit is en dat we weer lang moeten wachten op een volgende Vermeer........Kortom ik zal dit boek aanraden. Heerlijk in de zitzak met een kop thee erbij............doen dus.


  4 / 5

  Realistisch

  Fijn om weer een nieuw boek van Suzanne Vermeer te mogen lezen. Het is een leuk bedacht verhaal. Je blijft nieuwsgierig waar het naar toe gaat. Vandaar dat je hem niet makkelijk weg wil leggen. De dader zat niet zo goed verpakt, maar dat maakte mij niet uit. Het is altijd fijn om te lezen dat je vermoedens klopte. Wat ik fijn vind aan dit verhaal is dat het gewoon best wel realistisch is. Er gebeuren dingen die je nu in het dagelijkse leven mee kunt maken. Misschien niet alles wat er in dit boek staat, want dat zou wel vervelend zijn, maar zo kan het wel. Het is jammer dat hij alweer uit is en dat we weer lang moeten wachten op een volgende Vermeer........Kortom ik zal dit boek aanraden. Heerlijk in de zitzak met een kop thee erbij............doen dus.  Recent bekeken producten


  checklist

  HiSchool de plek voor alle schoolspullen

  • Rekenmachine en bureau accessoires
  • Prisma woordenboeken
  • Etui
  • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
  • Etiketten
  • Schriften
  • Schooltas, rugzak en shopper
  • Ringbanden
  • Schoolspullen voor in je etui
  • 0 producten op checklist
  • - 0 online te bestellen
  • - 0 alleen in de winkel

  Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

  Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

  Promo HiSchool Alt Text
  Sneeuwengelen
  Sneeuwengelen
  Suzanne Vermeer
  Paperback  320 paginas
  1500