Ster van acht Paperback

Ster van acht

Samenvatting

De zeventienjarige Teagan heeft al sinds haar kindertijd beangstigende dromen. Schaduwen slaan haar elke nacht gade vanuit de hoek van haar slaapkamer. Als ze op school nieuwkomer Garreth rond moet leiden, valt ze - net als alle...Meer Ster van acht Lees meer

Product Informatie

Auteur

Jennifer Murgia

Taal

Nederlands

Uitgever

Dutch Venture Publishing

ISBN

9789492585042

Productsoort

Boek

Categorie

Young adult

Leeftijd

15+

Verschenen

oktober 2017

Pagina's

300

Formaat

218 x 140 x 19 mm

Vertaler

Jen Minkman / Marije Kok

Samenvatting

De zeventienjarige Teagan heeft al sinds haar kindertijd beangstigende dromen. Schaduwen slaan haar elke nacht gade vanuit de hoek van haar slaapkamer. Als ze op school nieuwkomer Garreth rond moet leiden, valt ze - net als alle...Meer Ster van acht Lees meer

Paperback
300 pagina's
€ 17 95

Bekijk alles van Jennifer Murgia
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


De zeventienjarige Teagan heeft al sinds haar kindertijd beangstigende dromen. Schaduwen slaan haar elke nacht gade vanuit de hoek van haar slaapkamer. Als ze op school nieuwkomer Garreth rond moet leiden, valt ze - net als alle andere meiden in haar klas - als een blok voor hem. Ze kan haar geluk niet op als Garreth alleen oog voor haar lijkt te hebben, maar waarom heeft ze tegelijkertijd het gevoel dat de schaduw die haar bedreigt steeds dichterbij komt? En wat heeft de achtpuntige ster die Garreth in de huid van zijn handpalm heeft staan met haar eigen lotsbestemming te maken..? Een heerlijk romantisch YA paranormalverhaal voor fans van Twilight en Fallen.


Product Informatie

Auteur

Jennifer Murgia

Taal

Nederlands

Uitgever

Dutch Venture Publishing

ISBN

9789492585042

Productsoort

Boek

Categorie

Young adult

Leeftijd

15+

Verschenen

oktober 2017

Pagina's

300

Formaat

218 x 140 x 19 mm

Vertaler

Jen Minkman / Marije Kok

Beoordelingen

‘Ster van acht’- Jennifer Murgia4 / 5

Romantische YA

Dit boek heeft een proloog die duister en geheimzinnig aanvoelt. Het maakt je nieuwsgierig naar de rest van het verhaal. Het verhaal bevat een aantal clichés: een onzeker meisje, dat verliefd wordt op de knappe, nieuwe jongen op school. Desalniettemin is het een heerlijk verhaal, dat vlot leest doordat het beeldend geschreven is en het is een verhaal om heerlijk bij weg te zwijmelen. Ook mist het zeer zeker niet de nodige spanning. Mensen in Teagans directe omgeving gaan zich vreemd gedragen en de nachtmerries worden beangstigender als ze niet alleen maar dromen blijken te zijn.

Op de cover staat ‘zonder duisternis geen licht...’. Het thema licht/duisternis wordt goed besproken in dit verhaal. Het een kan niet zonder het ander. Er is een strijd gaande tussen het licht en de duisternis en Teagan speelt er een belangrijke rol in. Teagan is indrukwekkend in deze strijd en maakt keuzes die mij verrasten. Ze wordt zekerder van zichzelf en krachtiger en gaat door het vuur voor degenen die zij lief heeft.


“Ster van Acht” is een heerlijke, romantische en spannende paranormale YA. Een verhaal dat je even helemaal alles laat vergeten. Door de vlotte en beeldende schrijfstijl, de romantiek, het dreigende gevaar en de spanning tijdens de confrontatie tussen licht en duisternis, vond ik het moeilijk om het boek weg te leggen. Ik kan me goed voorstellen dat je als tiener dit boek verslindt. Het is verder een mooi en ook ontroerend verhaal met een passend einde dat je als lezer met een tevreden gevoel achterlaat.


4 / 5

hemels verhaal

Teagan is 17 jaar en woont bij haar moeder. Haar vader is jaren geleden zomaar verdwenen. Veel van hem kan ze zich dan ook niet herinneren en door haar moeder wordt er niet over hem gepraat.

Al sinds haar kindertijd heeft ze last van beangstigende dromen en lijkt ze af en toe schaduwen te zien. Soms blijven de nachtmerries en schaduwen weg maar de laatste tijd ziet ze ze veel vaker. Het ontmoeten van de knappe Garreth op school is dan ook een welkome afleiding. Vooral omdat hij vooral naar háár lijkt te kijken. Hoe meer tijd ze bij hem is, hoe zeker ze het weet. Ze is gek op hem en wil niets liever dan de hele dag bij hem. Voor het eerst verteld ze iemand over haar dromen en over de schaduwen. Maar ze had niet verwacht wat het betekende.

Dit boek mocht ik lezen van Dutch Venture Publishing voor de Blogtour van Ster van Acht. Dankjewel!
De achterflap sprak mij meteen al aan. De cover zelf vond ik iets minder. Ik vind de manier waarom Teagon haar handen houdt een beetje raar. Ze komt hierdoor op mij erg onzeker en twijfelachtig over. Terwijl ze in het boek juist een sterk personage is. Tuurlijk twijfelt ze net als iedereen aan de meeste dingen, maar verder is ze erg zeker van zichzelf. Dit vind ik erg leuk aan haar. Ook de overige personages worden erg goed en duidelijk door Jennifer beschreven. Ik kan mij gemakkelijk van iedereen een voorstelling maken, wat ik erg belangrijk vind in een verhaal. Je leeft daardoor meer mee met de personages en het verhaal zelf omdat je je goed in hen kan inleven.

Teagon moet voor dat ze goed en wel beseft het opnemen tegen onbekende maar tegelijk ook bekende angsten. Hierdoor zie je haar groeien en merk je hoeveel zelfverzekerder ze in korte tijd geworden is.

Het jammere vond ik dat het verhaal erg ‘snel’ verliep. Teagan is absoluut niet dom en volgt logisch ook haar gevoel maar voor mijn gevoel heeft ze ‘te snel’ in de gaten hoe het allemaal zit en wat ze het beste dient te doen om de problemen te verhelpen. Dit vond ik wel jammer. Normaal lees je hoe een personage deze kennis verkrijgt en hoe ze bepaalde losse dingen aan elkaar weet te knopen.

De oplossing voor het probleem dat ik vanwege een spoiler niet ga toelichten, kwam voor mij een beetje uit de lucht vallen. Ik had namelijk geen idee hoe ze er op kwam dat die ingrijpende actie nodig was om het probleem op te kunnen lossen. Ik had graag gelezen hoe ze tot die conclusie was gekomen. Of dat ze ergens in haar zoektocht naar informatie een soort gelijk iets had gelezen waardoor ze nu het idee had dat dit zou werken.

Ondanks dit minpuntje heb ik genoten van het verhaal. De liefde tussen Teagan en Garreth wordt mooi beschreven, je begrijpt wat de personages in elkaar zien en wat ze tot elkaar aantrekt. Het verhaal zelf is niet ingewikkeld en gewoon lekker spannend. Ideaal voor tussen dikke pillen door of als je gewoon toe bent aan wat hemelse liefde!

Dit verhaal laat zien dat je al snel onvoorwaardelijk van elkaar kan houden. Dat iedereen een keuze heeft in hoe zijn/haar hemel op aarde eruit ziet Als je maar blijft geloven in jezelf en de mensen waar je van houdt.

Het is een heerlijk liefdesverhaal waarin opgeven geen optie is. Voor ware liefde vecht je tot het einde! Er zal altijd licht zijn in de duisternis!


4 / 5

Een mooi romantisch verhaal

                                                              MENING

Dit was weer een leuk en vlot lezende Young Adult. Het verhaal gaat over Teagan die op school een mega hunk tegen komt. Ze is op slag verliefd op deze jongeman (Garreth).     Er is alleen iets geheimzinnigs aan Garreth, maar daar komt Teagan snel achter. Dit word hun reis met een onmogelijke liefde waar iets of iemand alles aan zal doen om het tegen te houden. Overleeft hun liefde dit?

Ik heb dit Young Adult boek met plezier gelezen en ik kan mijzelf eigen er goed in inleven. Het heeft een vlotte en duidelijke schrijfstijl. De karakters zijn leuk en stoer beschreven en groeien goed mee met het verhaal.  Helaas vond ik het verhaal zelf niet origineel. Hij verliefd op haar, zij verliefd op hem en hij is bijzonder voor haar, en er is een vijand in de persoon van Hadrian, die alles doet om hun liefde kapot te maken. Ook heeft het verhaal veel weg van Twilight, een boek van Stephenie Meyer. Vooral  in het begin was er een stuk wat bijna hetzelfde is,  alleen een andere locatie en persoon. Ik had meer originaliteit verwacht. Maar dit maakt het verhaal zeker niet slecht.

Het boek zelf heeft een mooie cover wat ook echt goed bij het verhaal past. De hoeveelheid van 300 bladzijden is een mooi aantal voor dit verhaal. Het boek is goed betaalbaar voor de jonge lezers.

Ik hoop dat er snel meerdere boeken van deze schrijfster worden vertaald

Conclusie:

Het een fijn romantisch en paranormaal boek wat een aanrader is voor de Young Adult lezer.                                                                      STERREN                                                      Ik geef dit boek 3,5 sterren


4 / 5

Licht in de duisternis

Hij was volmaakt, maar diep van binnen trilde ik en vroeg ik me af of dit soms toch een droom was.

Teagan heeft al zolang ze zich kan herinneren beangstigende dromen en s ’nachts word ze omringd door een schaduw die haar gade slaat. Als er een nieuwe jongen, Garreth, op school komt die haar ook nog eens leuk lijkt te vinden lijkt het wel op de schaduw haar steeds meer en vaker benadert. Ze valt als een blok voor Garreth en is geïntrigeerd door de achtpuntige ster in zijn handpalm.

Wat ik erg fijn vond aan het boek is dat het boek vlot leest en dat het verhaal lekker loopt, alles klopt. Het is daarentegen wel een tikkeltje voorspelbaar, maar dat mag de pret niet drukken. Teagan is echt het type bleu meisje, ze valt niet op en is zelfs een beetje de underdog op school. Ze heeft gelukkig een dijk van een vriendin die haar echt overal doorheen sleept. Garreth overrompeld haar en ze is tot over haar oren verliefd op hem. Hun liefde word intens omschreven, het is duidelijk voelbaar dat de atmosfeer tussen hun “knettert”. De emoties zijn heel duidelijk aanwezig en er zit zeker wel diepgang in het verhaal. De symboliek achter de achtpuntige ster spelt een grote rol bij de ontwikkeling van Teagan als ze probeert te ontdekken wat haar lotsbestemming is. De schaduw blijft een grote rol spelen, en dat stukje duisternis blijft aan haar trekken. Er zitten een paar plot twists in het verhaal die de spanning er in houden.

Voor iedereen die van romantiek en een tikkeltje paranormaal houd is dit een heerlijk boek!!

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Ster van acht
Ster van acht
Jennifer Murgia
Paperback  300 paginas
1795