Storm Paperback

Storm
 

Samenvatting

Ally D'Aplièses zeilvakantie is bijna ten einde als ze bericht krijgt over de plotselinge dood van haar vader. Zo snel ze kan vliegt ze naar huis om samen met haar zussen hun vaders testament te openen. Voor ieder van hen is er een...Meer Storm Lees meer

Product Informatie

Auteur

Lucinda Riley

Taal

Nederlands

Uitgever

Xander Uitgevers B.V.

ISBN

9789401607988

Productsoort

Boek

Reeksnaam

De zeven zussen

Deel van reeks

2

Categorie

Onze toptitels van 2018 , De 25 beste literatuur en romans , Bruna Top 100 , Literatuur en roman top 10 , Vertaalde literatuur , Bruna Boeken top 10

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

januari 2018

Formaat

217 x 49 x 49 mm

Vertaler

Dieuwke van der Veen / Erica Disco / Kees van Weele

Samenvatting

Ally D'Aplièses zeilvakantie is bijna ten einde als ze bericht krijgt over de plotselinge dood van haar vader. Zo snel ze kan vliegt ze naar huis om samen met haar zussen hun vaders testament te openen. Voor ieder van hen is er een...Meer Storm Lees meer

Paperback
€ 20 99
eBook € 9,99

Bekijk alles van Lucinda Riley
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Ally D'Aplièses zeilvakantie is bijna ten einde als ze bericht krijgt over de plotselinge dood van haar vader. Zo snel ze kan vliegt ze naar huis om samen met haar zussen hun vaders testament te openen. Voor ieder van hen is er een brief met een mysterieuze opdracht: ze moeten op zoek naar hun ware afkomst. Na een traumatische ervaring op zee keert Ally kort daarna de zeilwereld de rug toe en besluit haar vaders opdracht uit te voeren. Het voert haar naar Noorwegen, naar de onbekende zangeres Anna Landvik, die honderd jaar eerder als eerste het stuk 'Peer Gynt' van Grieg opvoerde. Hoe meer Ally over haar verleden te weten komt, hoe meer vragen er ontstaan. Wat probeert haar vader haar duidelijk te maken? En wie was hij echt?


Product Informatie

Auteur

Lucinda Riley

Taal

Nederlands

Uitgever

Xander Uitgevers B.V.

ISBN

9789401607988

Productsoort

Boek

Reeksnaam

De zeven zussen

Deel van reeks

2

Categorie

Onze toptitels van 2018 , De 25 beste literatuur en romans , Bruna Top 100 , Literatuur en roman top 10 , Vertaalde literatuur , Bruna Boeken top 10

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

januari 2018

Formaat

217 x 49 x 49 mm

Vertaler

Dieuwke van der Veen / Erica Disco / Kees van Weele

Beoordelingen

‘Storm’- Lucinda Riley5 / 5

Pakkend verhaal

Storm is het tweede boek in de Zeven Zussen-serie van Lucinda Riley en het boek is geweldig! Net als in het eerste deel, worden er nu ook twee verhalen verteld. Een verhaal in het heden (Ally) en een verhaal in het verleden (Anna). Beide verhalen gaan over liefde en verlies en alle herkenbare dingen uit het leven.. Wat vooral de boventoon voert is de liefde voor muziek ( Edvar Grieg, de Peer Gynsuite). Tevens lees en leer je er veel over andere landen, talen en gebruiken. De combinatie van een roman vermengd met historische feiten is perfect uitgewerkt.


5 / 5

Super!

Ook dit boek kon ik niet wegleggen! Zo schrijft zo fijn dat je je zo goed kan inleven. Alles over de familie wordt steeds goed uitgelegd. Echt een aanrader deze serie.


5 / 5

Fantastisch emotioneel verhaal van de tweede zus

De serie van de Zeven Zussen is zeker één van de beste boekenseries die ik ooit heb gelezen. Prachtig beschreven, heel emotioneel (ik moest het boek echt eventjes wegleggen omdat het me teveel werd) en inspirerend. De switch tussen het heden en het verleden en hoe dat op elkaar aansluit, is erg verfrissend. Het gaat niet vervelen.
Ik ga gelijk beginnen met het volgende deel. Wanneer komt de verfilming?

- Cynthia


5 / 5

Prachtig verhaal van de tweede zus

Ally (Alcyone) D’Aplièse is een van de zes geadopteerde dochters van Pa Salt. In dit tweede deel uit de serie ‘De zeven zussen’ gaat het over haar, de tweede in de rij van zes zussen. Ally is een getalenteerde profzeilster. Zij is aan het zeilen met haar vriend Theo wanneer haar vader overlijdt. De relatie met Theo is nog heel pril maar Ally voelt dat hij de ware voor haar is. Haar vader laat Ally een brief na met aanwijzingen over haar afkomst. In eerste instantie heeft Ally hier niet zo veel behoefte aan maar na een dramatisch ongeluk besluit ze toch naar haar verleden op zoek te gaan. De aanwijzingen van Pa Salt leiden haar naar het Noorwegen van het einde van de negentiende eeuw. Pa Salt heeft haar namelijk de biografie toegestuurd van Jens Halvorsen, een Noorse componist.

In deze biografie leren we Anna Landvik kennen, een boerenmeisje met een prachtige stem. Anna wordt ontdekt door Herr Mayer, een professor. Anna gaat bij Herr Mayer in de grote stad wonen. Ze krijgt diverse lessen en een hele nieuwe garderobe. In het theater van die stad gaat voor het eerst Peer Gynt van Ibsen uitgevoerd worden op muziek van Grieg. Anna leent haar stem aan de hoofdrolspeelster. Het muziekstuk wordt een groot succes. Anna is definitief het boerenbestaan ontgroeid en begint aan een mooie zangcarrière. Dan ontmoet ze haar grote liefde Jens. Met hem gaat ze naar Leipzig.

Het verhaal van Anna en Jens boeit Ally zo dat ze in het huidige Noorwegen, in de stad Bergen, op verder onderzoek uitgaat. Zal er een connectie met Anna en Jens zijn? In Bergen ontmoet ze de achter-achterkleinzoon van Anna en Jens, Thom Halvorsen. Thom en Ally hebben meteen een klik, samen gaan ze verder op onderzoek uit. Dit onderzoek brengt hen naar de geschiedenis van Noorwegen voor de Tweede Wereldoorlog. Het vertelt hun het verhaal van de ontluikende liefde van Pip, de kleinzoon van Anna en Jens, en Karine. Karine geeft haar Joodse geloof op om met Pip te kunnen trouwen. Pip is net als zijn grootvader een componist. Zijn eerste werk staat op het punt van uitvoeren wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt in Noorwegen. Het werk is nooit meer uitgebracht…
Wat is er gebeurd met Pip en Karine? En is er een connectie met Ally?

Mijn mening: Lucinda Riley heeft weer een prachtig boek geschreven. Ik was al heel enthousiast over het eerste deel van ‘De zeven zussen’ maar het tweede deel vind ik nóg beter! Net als in het eerste deel, worden er twee verhalen verteld. Een verhaal in het heden (de zoektocht van Ally) en een verhaal in het verleden (het verhaal van Anna). Beide verhalen gaan over liefde en verlies en de zoektocht wie je werkelijk bent. Als een rode draad loopt ook de liefde voor muziek in beide verhaallijnen door. Ally’s verhaal verdient om gelezen te worden, af en toe heb je er een zakdoek bij nodig maar dat heb je in het echte leven ook wel eens. Vijf sterren voor dit mooie boek!


5 / 5

zeven zussen storm

Na het verlies van dierbaren, volgt Ally de route naar de coordinaten.
Op zoek naar haar herkomst.
Met de aanwijzingen vindt ze aanknopingen in Noorwegen.

Quote:
Zelfs de uiterlijk meest zelfverzekerde figuur is kwetsbaar als hij weet dat degene van wie hij houdt ook van hem houdt en naar hem verlangt.

Tip: zet af en toe tijdens het lezen de muziek op van Edvar Grieg, de Peer Gynsuite. voor nog meer beleving.
Wederom 5 sterren. Lucia Riley lezen is genieten!.
namens Bruna Ellenbroek: Evelien Veltien

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Storm
Storm
Lucinda Riley
Paperback
2099