The White Rose Paperback

Ik kan stenen verbrijzelen en de wind veranderen in een tornado

november 2017 2 recensies
The White Rose
 

Samenvatting

Ik kan stenen verbrijzelen en de wind veranderen in een tornado. Misschien kan ik ook de muren van de Jewel afbreken. Violet is op de vlucht. Ze zoekt een veilige plek waar ze zich kan verbergen voor de Hertogin. Een plek...Meer The White Rose Lees meer

Product Informatie

Auteur

Amy Ewing

Taal

Nederlands

Uitgever

Leopold

ISBN

9789025873752

Productsoort

Boek

Categorie

Young adult

Leeftijd

15+

Verschenen

november 2017

Pagina's

312

Formaat

230 x 150 x 24 mm

Vertaler

Ans van der Graaff

Samenvatting

Ik kan stenen verbrijzelen en de wind veranderen in een tornado. Misschien kan ik ook de muren van de Jewel afbreken. Violet is op de vlucht. Ze zoekt een veilige plek waar ze zich kan verbergen voor de Hertogin. Een plek...Meer The White Rose Lees meer

Paperback
312 pagina's
€ 18 99
eBook € 13,99

Bekijk alles van Amy Ewing
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Ik kan stenen verbrijzelen en de wind veranderen in een tornado. Misschien kan ik ook de muren van de Jewel afbreken. Violet is op de vlucht. Ze zoekt een veilige plek waar ze zich kan verbergen voor de Hertogin. Een plek waar ze ongezien de krachten kan ontwikkelen waarvoor de adel zo bang is. Violet ontdekt al snel dat haar speciale gaven haar tot veel meer in staat stellen dan ze ooit had durven dromen... Kan ze een einde maken aan de uitbuiting en ongelijkheid in de Jewel? Het spannende vervolg op The Jewel.


Product Informatie

Auteur

Amy Ewing

Taal

Nederlands

Uitgever

Leopold

ISBN

9789025873752

Productsoort

Boek

Categorie

Young adult

Leeftijd

15+

Verschenen

november 2017

Pagina's

312

Formaat

230 x 150 x 24 mm

Vertaler

Ans van der Graaff

Beoordelingen

‘The White Rose’- Amy Ewing4 / 5

Duister en spannend vervolg

Nadat ik het eerste deel uit deze serie ‘The Jewel’ had gelezen, was ik heel benieuwd geworden naar deel twee. Het verhaal van Violet gaat verder. Ze is op de vlucht en op zoek naar een veilige plek waar ze zich kan verbergen om uit de handen te blijven van de hertogin van het Meer. Ze komt erachter dat de gaven die ze heeft, veel bijzonderder en bruikbaarder zijn dan ze voor mogelijk had kunnen stellen. Ondertussen vormt zich een bondgenootschap, maar wie is wel en wie is niet te vertrouwen?

Het begin van het eerste deel deed me een klein beetje aan De Selectie van Kiera Cass denken, maar verderop veranderde de mooie toon in het boek. Het werd duisterder en er kwamen zwaardere onderwerpen aan bod. Iets wat je in eerste instantie niet zou verwachten bij het zien van de boekcovers. Deze duistere onderwerpen gaan verder in deel twee. De rol van surrogaten, gezelschapsjongens en andere manieren van onderdrukking worden op natuurlijke wijze aangehaald, maar er blijkt niets natuurlijks aan te zijn. Hoe verder het verhaal zich ontwikkelt, hoe meer de personages erachter komen dat ze worden gebruikt en onderdrukt. Deze moeilijke en zware onderwerpen zijn ons in deze wereld moeilijk voor te stellen, ook al lijken sommige onderwerpen op dingen die wel gebeuren, maar verder van mij als lezer af staan. De wereld waarin het boek zich afspeelt is anders, maar sommige problemen blijven hetzelfde. Ondanks deze zwaardere onderwerpen, is het taalgebruik en de zinsopbouw net zo vloeiend en leesbaar als het eerste deel.

De personages maken daarnaast een grote groei door. Violet leert haar eigen krachten kennen en bondgenootschappen aan te gaan, Lucien blijkt een veel diepere achtergrond te hebben dan ik in het eerste verhaal had gedacht. Garnet, de zoon van de Hertogin, helpt Violet te ontsnappen, en Raven probeert zich uit haar fragiele en onstabiele toestand te vechten. Zij vormen samen The White Rose, een groep die zich tegen The Jewel heeft gekeerd. Maar hoe weet je als nieuwkomer, met bijzonder veel waarde, wie je wel en niet kunt vertrouwen? Deze onderwerpen komen aan bod en staan voornamelijk centraal in het boek.

In dit boek komt ook meer magie om de hoek, een element dat in het eerste deel nauwelijks aanwezig was. Daar ging het meer over overleven, jezelf niet kwijtraken en achter de rug van de Hertogin om contacten houden met andere, maar belangrijke mensen. De magie is heel anders dan ik me had voorgesteld. In het eerste deel leek het iets negatiefs te zijn, het werd tegen de surrogaten gebruikt, maar het blijkt dat het ook op een andere manier gebruikt kan worden. Een betere manier, een veiligere manier. En deze vorm van magie zorgt voor mooie en bijzondere momenten in het boek, om de druk en spanning af en toe een beetje te laten vervagen.

Want af en toe loopt de spanning hoog op. Er dreigt overal gevaar en als lezer wil je niet dat een van de hoofdpersonen iets overkomt. Soms verwachtte ik een plottwist of gevaar dat zich elk moment kon onthullen, maar dan kwam het niet. Maar net op de momenten dat ik het niet verwachtte, gebeurde er weer iets. In zekere zin was het boek onvoorspelbaarder dan het eerste deel, ook al had ik het einde van het verhaal zo goed als voorzien. Een einde waar je ‘u’ tegen zegt, waar je niet omheen kunt en waar ik nog maanden op moet wachten om erachter te komen hoe het verder gaat. Binnen twee dagen uitgelezen en zeker vier sterren waard.


5 / 5

Geweldige vervolg van The Jewel-serie

Yay! Het vervolg van The Jewel is er. Die cliffhanger had me namelijk zo ontzettend te pakken. Ik dacht steeds: nee, je kunt een verhaal niet zo eindigen en ons een jaar lang in spanning wachten, maar nu kunnen we eindelijk lezen hoe het verder gaat met Violet en Raven in The White Rose.

The White Rose gaat verder waar The Jewel gestopt is. Violet zit opgesloten in het Huis van het Meer, maar weet al snel samen met haar vriendje Ash en haar vriendin Raven te ontsnappen met de hulp van Lucien en Garnet. Ze proberen een veilige plek te bereiken, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Violet raakt steeds meer betrokken in de opstand tegen de adel. Een opstand waarin zij de hoofdrol speelt.

Hoewel het een jaar geleden is dat ik The Jewel heb gelezen, zat ik direct weer in het verhaal. Amy Ewing schrijft op zo’n meeslepende manier waardoor ik namelijk direct weer in het verhaal getrokken werd. Het boek was één en al spanning en vol met plottwisten waardoor het onmogelijk was om het boek neer te leggen. Ik las het boek daarom ook in drie dagen uit.

In The White Rose leer je veel nieuwe personages kennen. Allereerst kom je meer te weten over Ash, bijvoorbeeld hoe zijn leven als gezelschapsjongen was en hoe hij daarin terecht is gekomen, maar er worden ook een paar nieuwe (voormalige) surrogaten toegevoegd aan het gezelschap. Wat ook een groot verschil was met het vorige deel is het feit dat er in The White Rose de nadruk wordt gelegd op de naderende opstand en de rol Violet daarin. Geen mooie jurken of leuke etentjes dit keer dus, maar spannende actiescènes en gebeurtenissen die je helemaal versteld doen staan.

Dit boek eindigt weer met een enorme cliffhanger. Ik vond het dit keer helaas niet zo spectaculair als die cliffhanger in The Jewel, maar het is toch wel een cliffhanger die ik totaal niet zag aankomen. Ik kan niet wachten op het vervolg!

The White Rose is een geweldig vervolg van The Jewel. Je komt in dit boek zo veel te weten over de krachten van Violet, de achtergrond van Ash en de rebellen. Het boek blijft van het begin tot het eind spannend en de cliffhanger op het einde doet je snakken naar het volgende deel in deze serie. Ik waardeer het met 5 sterren!

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
The White Rose
The White Rose
Amy Ewing
Paperback  312 paginas
1899