Tik Tak Paperback

Tik Tak
 
 • Logo

Samenvatting

Tik Tak van Chris McGeorge is de perfecte thriller voor fans van Daniel Cole, M.J. Arlidge en Ruth Ware. Chris McGeorge: de nieuwe koning van de locked room mystery. Als 11-jarig jongetje loste Morgan Sheppard de moord op zijn...Meer Tik Tak Lees meer

Product Informatie

Auteur

Chris McGeorge

Taal

Nederlands

Uitgever

Luitingh Sijthoff

ISBN

9789024581054

Productsoort

Boek

Categorie

De 25 beste thrillers , Thriller

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

mei 2018

Pagina's

320

Formaat

228 x 151 x 30 mm

Vertaler

Marion Drolsbach

Samenvatting

Tik Tak van Chris McGeorge is de perfecte thriller voor fans van Daniel Cole, M.J. Arlidge en Ruth Ware. Chris McGeorge: de nieuwe koning van de locked room mystery. Als 11-jarig jongetje loste Morgan Sheppard de moord op zijn...Meer Tik Tak Lees meer

Paperback
320 pagina's
€ 19 99
eBook € 12,99

Bekijk alles van Chris McGeorge
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Tik Tak van Chris McGeorge is de perfecte thriller voor fans van Daniel Cole, M.J. Arlidge en Ruth Ware. Chris McGeorge: de nieuwe koning van de locked room mystery. Als 11-jarig jongetje loste Morgan Sheppard de moord op zijn wiskundeleraar op, terwijl iedereen dacht aan zelfmoord. Nu, 25 jaar later, wordt hij wakker, geboeid aan een bed in een onbekende hotelkamer, met vijf vreemden die ook net ontwaken. In de badkamer ligt een lijk. Op de tv verschijnt een man met een masker op. Sheppard krijgt de opdracht om binnen 3 uur de moord op te lossen, anders zal iedereen sterven. De moordenaar blijkt een van de aanwezigen te zijn, maar het is onduidelijk wie... Tik Tak is een rollercoasterthriller die je vanaf de eerste bladzijde te pakken heeft.Chris McGeorge over Tik Tak

Hoe zou je Tik Tak omschrijven? En waar kwam de inspiratie voor het verhaal en de personages vandaan?
Net als bij sommige van mijn favoriete tv-programma’s, wilde ik zien of het me zou lukken om een mysterie te schrijven dat zich afspeelt op één locatie. Als liefhebber van klassieke crime ken ik de archetypes van veel moordmysteries, en daar wilde ik iets anders mee doen, met name met hoofdpersoon Morgan Sheppard. Er zit geen universele goedheid in Tik Tak, iedereen heeft een eigen donkere kant. Met de personages wilde ik laten zien dat niemand helemaal goed is, maar dat iedereen ervoor kan kiezen om goede of slechte dingen te doen.

Hoe ervaar je het dat je boek wordt uitgegeven?
Het hele proces van het vinden van een uitgever voor Tik Tak ging verbazingwekkend snel. Ik schreef het op de universiteit en had toen ik begon nooit gedacht dat zoveel mensen er zo enthousiast over zouden zijn. Uitgegeven worden is een droom die werkelijkheid wordt, en ik ben iedereen heel dankbaar die me de kans heeft gegeven.

Wat kunnen we in de toekomst van je verwachten?
Momenteel ben ik hard aan het werk met het tweede boek, weer een high-concept thriller, over 5 mensen die vermist raken in de Kanaaltunnel van Engeland. Het verhaal is volledig op zichzelf staand te lezen, maar is wel gesitueerd in hetzelfde universum als Tik Tak. Voorlopig blijf ik thrillers schrijven die langzaam maar zeker verder bouwen op het universum dat in Tik Tak is neergezet.


Product Informatie

Auteur

Chris McGeorge

Taal

Nederlands

Uitgever

Luitingh Sijthoff

ISBN

9789024581054

Productsoort

Boek

Categorie

De 25 beste thrillers , Thriller

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

mei 2018

Pagina's

320

Formaat

228 x 151 x 30 mm

Vertaler

Marion Drolsbach

Beoordelingen

‘Tik Tak’- Chris McGeorge4 / 5

Locked Room Mystery

Je gaat een avondje stappen en wordt wakker in een vreemd hotelbed. Been there?
Vastgebonden. Done that?
Maar er zijn ook vijf onbekende mensen in dezelfde hotelkamer.
Niemand kent elkaar, de deur en ramen zijn afgesloten.
Oh ja, kleinigheidje: er ligt een lijk in de badkamer.

De protagonist is Morgan Sheppard, beroemd omdat hij als kind een moord oploste, en nu een bekende tv-presentator van een ‘harde waarheid’ pulpshow.

Hij krijgt de opdracht om binnen drie uur de moordenaar tussen de vijf mensen aan te wijzen.
Zo niet, dan zal het hele hotel ontploffen en sterven er vele mensen
No pressure…

Dit boek pakt je meteen vanaf de eerste bladzijde en heeft een hoog “WTF!”-gehalte. Je wilt snel doorlezen, want denkt aan de tikkende klok. Maar je moet ook doorgronden wie écht is wie hij zegt te zijn, en wie de moordenaar onder hen zou kunnen zijn.

Dit is met recht een adembenemende thriller te noemen…soms vergeet je daadwerkelijk adem te halen tijdens het lezen!

Update: er komt een tweede boek uit.
Waarin het ook draait om het gegeven dat een bepaald aantal mensen ergens ingaat, maar niet hetzelfde aantal mensen er weer uitkomt.. en meer spoil ik niet!

Dankzij de uitgever Luijtingh-Sijthoff mocht ik met een aantal andere mensen de sympathieke schrijver Chris McGeorge ontmoeten. In een hotel..
Onderling werd er al zenuwachtig wat gelachen, onderwijl; appjes versturend naar het thuisfront, ons afvragend of we de telefoons moesten inleveren en de hotelkamer op slot zou gaan.

Dat viel gelukkig reuze mee! Chris McGeorge beantwoordde geduldig en vriendelijk onze vragen. En we mochten vrijelijk naar huis.
Waar ik aldus met een groot vraagteken boven mijn hoofd zat hoe zo’n vriendelijke jongeman zo’n gruwelijk verhaal kon verzinnen.
Maar zodra zijn nieuwe boek er is, koop ik het gelijk!
Deze schrijver heeft én krijgt veel fans.


5 / 5

Tik tak

Een super spannend boek. Heb er van genoten. Je werd er echt in mee gezogen en wou altijd maar verder lezen. Nog zo boeken graag ☺☺


3 / 5

Verrassend maar ...

Een boek dat je pakt in het eerste deel ... daarna moet je naar mijn idee flink doorbijten maar ondanks dat blijft het boek je wel triggeren tot het eind


4 / 5

Debuut om trots op te zijn!

Tik tak is het thrillerdebuut van Chris McGeorge, en wat voor een! Het verhaal pakt meteen vanaf de eerste bladzijde. McGeorge heeft een prettige, haast filmische manier van schrijven en het kost dan ook geen moeite om de setting voor ogen te krijgen. Complimenten voor de schrijver om zes totaal verschillende mensen in een kleine ruimte te zetten en het verhaal boeiend en spannend te houden. Goed gedoseerd geeft McGeorge informatie prijs over de personages en hun achtergronden. Stuk voor stuk worden ze uitgediept, de een net even wat meer dan de ander, maar dat ze allen belangrijk zijn voor het verhaal, is snel duidelijk.
Je puzzelt met Sheppard mee, wie o wie is de moordenaar, maar belangrijker nog: wie is de man achter het masker? Wie heeft hen in de kamer opgesloten en waarom?

[Ze waren een ogenblik stil. Sheppard wist niet wat hij moest zeggen. Er viel niets meer te zeggen.]

De plottwist had wat mij betreft een heel stuk later mogen komen. Op het moment dat dat puzzelstuk wordt neergelegd valt alles op zijn plek en dat zorgt ervoor dat de spanning wegvalt. Dat is jammer, maar het heeft het uiteindelijke leesplezier niet bedorven.
Tik Tak is een debuut om trots op te zijn en ik kijk uit naar het volgende boek van Chris McGeorge!

3,5 ster voor Tik Tak.


4 / 5

Tik tak Chris McGeorge

Erin vindt zijn wiskundeleraar bungelend aan een broekriem in het leslokaal.
Zelfmoord denkt iedereen, behalve Erin die samen met zijn vriendje Morgan op onderzoek gaat.

Het spannende verhaal krijgt 25 jaar later een verrassende wending.
5 mensen worden opgesloten in een kamer om een moordenaar te vinden.
Lukt dit niet dan heeft dit grote gevolgen.
Namens Bruna Ellenbroek: Ben EllenbroekRecent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Tik Tak
Tik Tak
Chris McGeorge
Paperback  320 paginas
1999