Twaalf Paperback

Twaalf
 

Samenvatting

In Twaalf zet Gerrit Janssens op ontroerende wijze de stem van een twaalfjarige neer, terwijl hij tegelijkertijd grote thema's op een intelligente, scherpzinnige manier laat schitteren onder de oppervlakte. Twaalf is zowel actueel...Meer Twaalf Lees meer

Product Informatie

Auteur

Gerrit Janssens

Taal

Nederlands

Uitgever

AmboAnthos

ISBN

9789026339356

Productsoort

Boek

Categorie

Nederlandse literatuur

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

juni 2017

Formaat

200 x 125 x 18 mm

Samenvatting

In Twaalf zet Gerrit Janssens op ontroerende wijze de stem van een twaalfjarige neer, terwijl hij tegelijkertijd grote thema's op een intelligente, scherpzinnige manier laat schitteren onder de oppervlakte. Twaalf is zowel actueel...Meer Twaalf Lees meer

Paperback
€ 19 99
eBook € 9,99

Bekijk alles van Gerrit Janssens
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


In Twaalf zet Gerrit Janssens op ontroerende wijze de stem van een twaalfjarige neer, terwijl hij tegelijkertijd grote thema's op een intelligente, scherpzinnige manier laat schitteren onder de oppervlakte. Twaalf is zowel actueel als tijdloos. Een twaalfjarige jongen besluit op een ochtend de deur uit te stappen, om voorlopig even niet terug naar huis te gaan - weg van zijn ruziënde ouders en de bedrukte sfeer, die sinds de recente dood van zijn opa alleen nog maar erger is geworden. Terwijl hij langzaam richting stadscentrum loopt, wordt door middel van flashbacks en onverwachte ontmoetingen duidelijk waarom hij heeft besloten in ieder geval één dag van het veelbewogen jaar 2012 niet in de buurt van zijn ouders te zijn. De lokale kathedraal, een desastreuze vakantie op Kreta en een obsessie met fotografie staan centraal in deze roman, die aan de oppervlakte verraderlijk eenvoudig lijkt maar die met elk hoofdstuk de leeftijd van de verteller meer overstijgt.


Product Informatie

Auteur

Gerrit Janssens

Taal

Nederlands

Uitgever

AmboAnthos

ISBN

9789026339356

Productsoort

Boek

Categorie

Nederlandse literatuur

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

juni 2017

Formaat

200 x 125 x 18 mm

Beoordelingen

‘Twaalf’- Gerrit Janssens4 / 5

Twaalf

Gerrit Janssens werd geboren in 1975 te Antwerpen. Hij werkt als copywriter bij een communicatiebureau, is vader van 2 zonen en jeugdvoetbalcoach. Kort werk verscheen in de bundel levende schrijvers en in de valentijnsbundel iedereen verliefd van Stichting Lezen Vlaanderen. Twaalf is zijn debuutroman en is gepubliceerd in juni 2017.
Het verhaal gaat over een twaalfjarige jongen die besluit om op een ochtend de deur uit te stappen, om voorlopig even niet terug naar huis te gaan. Hij wil weg van zijn ruziënde ouders en de bedrukte sfeer die sinds de dood van zijn opa alleen nog maar erger is geworden. De herinneringen aan de bezoeken met opa aan de lokale kathedraal, een desastreuze vakantie op Kreta en een obsessie met fotografie helpen de jongen de gebeurtenissen uit het voorgaande jaar, 2012, een plek te geven.
De cover vind ik zelf een beetje saai. Ik zou het aan de hand van de omslag niet hebben gepakt, maar als ik de achterkant lees zou ik het wel meenemen. Het zou zonde zijn als meer mensen dit zouden doen, want het boek verdient echt wel de aandacht!
Ik mocht dit boek lezen voor Hebban. Het was ook nog eens een blinddate. Ik wist niet wat voor een boek ik binnen zou krijgen. Ik vind dit nog leuker dan een boek krijgen wat je wel weet. Je moet alleen wel van verschillende genres houden anders wordt het misschien minder aantrekkelijk. Ik hoop dat Hebban hier mee doorgaat! Het verhaal leest vlot weg. Je leest het uit het oogpunt van Per een twaalfjarige jongen waardoor ik mij heel goed kon inleven. Het is ook heel actueel. Ik had nog nooit van deze schrijver gehoord, maar ik ga hem zeker in de gaten houden en de bundels ook nog lezen.
Het boek is voor €18,99 te koop als paperback.
Ik geef het 4 sterren!


4 / 5

Twaalf

Twaalf is een debuutroman van Gerrit Janssens . En ik moet zeggen, een zeer geslaagd debuut!
Twaalf is een prachtig, ontroerend verhaal over een 12-jarige jongen en zijn ruziënde ouders. Ouders die denken dat een kind niet doorheeft wat voor spanning er thuis heerst. Als het hem allemaal teveel wordt loopt hij weg, en tijdens deze ‘reis’ wordt langzaam door middel van flashbacks het gehele verhaal duidelijk. Beetje bij beetje krijg je meer inzicht in het verhaal, de omstandigheden tijdens de vakantie, zijn band met zijn opa.
Janssens heeft een prettige schrijfstijl, je leeft mee met de hoofdpersoon. (zijn naam laat ik bewust even in het midden, aangezien Janssens dat zelf ook niet direct prijsgeeft in het boek). Je loopt als het ware naast hem en voelt wat hij heeft meegemaakt, ik wilde hem vasthouden en vertellen dat het allemaal beter zou gaan worden. Erg knap gedaan!
Wat mij betreft een aanrader!

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Twaalf
Twaalf
Gerrit Janssens
Paperback
1999