Uitstelgedrag Paperback

Uitstelgedrag

Waarom blijven we voor de buis zitten, terwijl we eigenlijk naar bed moeten? Waarom surfen we op internet in plaats van een deadline te halen? Waarom puilt de wasmand altijd uit en staat het aanrecht steeds vol? Waarom begint een...... Meer

Paperback (2011)
€ 1500

Paperback € 15,00
eBook € 9,99

Bekijk alles van Piers Steel

Ontvang een e-mail wanneer het product weer beschikbaar is

Recent in de media
collectie

Recent in de media

Bekijk alle boeken

Samenvatting


Waarom blijven we voor de buis zitten, terwijl we eigenlijk naar bed moeten? Waarom surfen we op internet in plaats van een deadline te halen? Waarom puilt de wasmand altijd uit en staat het aanrecht steeds vol? Waarom begint een dieet altijd morgen? En dat allemaal terwijl we dondersgoed weten dat we er niet beter van worden. Professor Piers Steel, zelf een notoire uitsteller, doet al ruim tien jaar onderzoek naar uitstelgedrag. Met humor ontrafelt hij de mythes over dit verschijnsel, bijvoorbeeld dat het aan iemands perfectionisme zou liggen. Helder en onderbouwd verklaart hij ons uitstellen, waarbij hij vooral het verband legt met impulsiviteit. Het slechte nieuws van Steel is dat uitstelgedrag een diepgewortelde gewoonte is, waar 95 procent van de bevolking aan lijdt. Het goede nieuws is dat we er ook van af kunnen komen. Hiervoor geeft Steel een rijk arsenaal aan beproefde technieken.

Product Informatie

Auteur Piers Steel
Taal Nederlands
Uitgever VBK Media
ISBN 9789025959760
Productsoort Boek
Categorie Psychologie
Leeftijd Volwassenen
Verschenen oktober 2011
Formaat 221 x 20 x 20 mm
Vertaler Karl van Klaveren

Beoordelingen

‘Uitstelgedrag’- Piers Steel4 / 5

Recensie

Uitstel van executie? je verbindt het vaak aan moeilijke en belangrijke beslissingen, die je maar al te graag uitstelt, en die even vaak worden gestoeld op de gevolgen die worden gelinkt aan deze beslissingen. Uitstellen lijkt een tweede natuur te zijn van de mens, en dit is niet enkel te plaatsen in deze context, maar evengoed in dagdagelijkse feiten en handelingen. Kleine zaken, waar de mensen gauw overgaan naar een houding van uitstel van te doen wat je onvermijdelijk toch moet doen. Afwas, was, stoppen met roken, gaan slapen, een slechte boodschap brengen, beginnen met een dieet,? Uitstel is geen afstel, en verder is het zo dat het uitstellen niet steeds even positief kan worden gezien, en waar je je dan kan van afvragen waarom de mensen dit wel degelijk als een vaste houding aannemen.