• NextPrevious

Verrot lekker

Bekijk alles van

Christian Weij

Kies uitvoering
Aantal
27.5
Overmorgen in huis

Samenvatting

Samenvatting
"Fermenteren is een opvallende trend. We zien topchefs als Jonnie Boer heel erg in de weer met fermenteren." Hans Steenbergen, Foodtrendwatcher of the year. Fermenteren is het functioneel laten rotten van voedsel. Het is een oude vorm van conserveren, een techniek van vroeger die helemaal terugkomt. Het past in de trend van gezond en het verduurzamen van voedsel. Alles wat we lekker vinden, is vaak gefermenteerd. Zoals: vanille, koffie, wijn, bier, kaas, brood, peper, etc. Het enige wat je nodig hebt is zout, water, groente (of fruit), steriele potten en tijd. Verrot lekker is een praktisch kook- en doeboek, met veel recepten. Allerlei producten komen aan de orde: niet alleen groente en fruit, ook zuivel, vlees, vis, noten, zaden en granen. Auteur Christian Weij geeft je zijn basisregels en maakt je thuis in de wereld van het fermenteren. Weij: "Neem een witte kool. Die kun je natuurlijk gewoon laten rotten, maar dan kun je hem na een week of zes weggooien. Je kunt hem ook gecontroleerd laten rotten: als ik er zout bij breng, kan de melkzuurbacterie als enige overleven en die zet de koolhydraten om in melkzuur. En zo ontstaat zure kool."
Lees meer...

Productinformatie

Auteur
Christian Weij
Uitgever
Bertram + de Leeuw Uitgevers BV
Taal
Nederlands
ISBN
9789461561787
Productsoort
Boek
Uitvoering
Paperback
Categorie
BoekenNederlandse boekenKookboekenKooktechnieken & ApparatuurConserveren & Inmaken
Leeftijd
Volwassenen
Verschijningsdatum
4/23/2015
Aantal pagina's
288
Formaat
241 x 197 x 28 mm
Lees meer...

Bestsellers

Bekijk alles We hebben de meest populaire boeken van dit moment voor jou op een rij gezet. Boeken uit de Top 100 worden gratis thuisbezorgd.

Laatst bekeken