Viglius van Aytta, strateeg in een eeuw vol tegenstellingen"Oratio quippererum explicanderum causa inventa est." Want de taal is uitgevonden om de dingen uit te leggen.

Kies uitvoering
Aantal
14.95
Morgen in huis

Samenvatting

Samenvatting
In de zestiende eeuw ontstaat onder invloed van het humanisme een grote interesse in de Klassieke Oudheid. Naar het voorbeeld van Romeinse keizers, laten wetenschappers en politici zich afbeelden op penningen. Deze penningen delen zij uit als 'relatiegeschenk'. Ook Viglius heeft verschillende penningen laten maken. Op de voorzijde laat hij zichzelf afbeelden met zijn titels. Op de keerzijde staat meestal zijn wapen op zijn lijfspreuk. Op deze penning noemt Viglius zich: V. I. Doc. (Doctor in het kerkelijk en het Romeins recht). Op de keerzijde van deze penning staat Viglius' wapen: een samengebonden tarweschoof die ook door Viglius' oom Bucho gebruikt werd. De schoof symboliseert een vruchtbaar land en een rijke oogst. Het wapen kan ook gezien worden als een mission statement, 'De rijkdom moet worden samengebonden.' Dit is in lijn met de politieke keuzes die Bucho en Viglius maken. Beide mannen zijn trouwe 'vorstendienaars'. Zij zijn ervan overtuigd dat een volk alleen sterk kan zijn als het geleid wordt door een vorst. Tweetalig: Fries en Nederlands, paperback, 76 pagina's, uitgeverij Afûk en Tresoar

Productinformatie

Uitgever
Stichting Algemiene Fryske Underrjocht K
Taal
Meerdere talen
ISBN
9789083001203
Productsoort
Boek
Uitvoering
Paperback
Categorie
BoekenMeerdere talen boekenGeschiedenisGeschiedenisGeschiedenis
Leeftijd
Volwassenen
Verschijningsdatum
4/22/2019
Aantal pagina's
76
Formaat
263 x 212 x 8 mm
Lees meer...

Bestsellers

Bekijk alles We hebben de meest populaire boeken van dit moment voor jou op een rij gezet. Boeken uit de Top 100 worden gratis thuisbezorgd.

Laatst bekeken