Voor mij Paperback

Het vervolg op de bestsellers Voor jou en Een leven na jou

Voor mij
 

Samenvatting

'Voor mij' van Jojo Moyes is opnieuw een boek met Lou in de hoofdrol. Lees exclusief bij Bruna nú al het eerste hoofdstuk! Meer Voor mij Lees meer

Product Informatie

Auteur

Jojo Moyes

Taal

Nederlands

Uitgever

De Fontein

ISBN

9789026144943

Productsoort

Boek

Categorie

AD Boekenweekmagazine actie , Vertaalde literatuur

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

februari 2018

Pagina's

400

Formaat

215 x 40 x 40 mm

Vertaler

Anna Livestro

Samenvatting

'Voor mij' van Jojo Moyes is opnieuw een boek met Lou in de hoofdrol. Lees exclusief bij Bruna nú al het eerste hoofdstuk! Meer Voor mij Lees meer

Paperback
400 pagina's
€ 19 99
eBook € 6,49
12,99

Bekijk alles van Jojo Moyes
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Exclusief bij Bruna: lees nú al het eerste hoofdstuk!

Jojo Moyes, de auteur van de hits ' Voor jou' (Me Before You) en 'Een leven na jou' (After You). 'Voor mij' is opnieuw een boek met Lou in de hoofdrol. 'Me Before You' (het verhaal wordt vergeleken met Intouchables) werd verfilmd met in de hoofdrol Emilia Clarke (Game of Thrones).

In 'Voor mij' heeft Louisa Clark besloten de stap te wagen: ze is alleen afgereisd naar New York, ervan overtuigd dat haar relatie met ambulancebroeder Sam dit avontuur zal overleven. In haar nieuwe baan wordt ze meteen in het diepe gegooid, want het leven van haar werkgever, de rijke familie Gopnik, speelt zich af in de hoogste sociale kringen. Daar ontmoet ze Joshua Ryan, die een onverwachte link met haar verleden blijkt te hebben... Lou's hart ligt bij Sam in Engeland, maar intussen speelt haar leven zich af in New York. Het wordt steeds moeilijker om de kloof te overbruggen. Zal Lou erin slagen om zichzelf niet te verliezen tussen deze twee werelden?


Product Informatie

Auteur

Jojo Moyes

Taal

Nederlands

Uitgever

De Fontein

ISBN

9789026144943

Productsoort

Boek

Categorie

AD Boekenweekmagazine actie , Vertaalde literatuur

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

februari 2018

Pagina's

400

Formaat

215 x 40 x 40 mm

Vertaler

Anna Livestro

Beoordelingen

‘Voor mij’- Jojo Moyes4 / 5

Ideale vakantielectuur

Dit boek is toevallig op mijn nachtkastje beland, omdat mijn oudste het voor school moest/mocht lezen en ik het wel leuk vond het ook eens vast te nemen. Het duurde even voor ik me realiseerde dat het deel uitmaakt van een reeks, het boek lijkt me ook probleemloos apart te lezen, maar een reeks is een reeks, nietwaar…
De eerlijkheid gebiedt me dus te zeggen dat ik het aan de kant heb geschoven, en eerst de eerste twee delen heb gelezen, wat me een verbaasde blik van dochterlief opleverde, die zich afvroeg waarom je in godsnaam een boek zou lezen als er je niemand toe verplicht. Tja, het is gewoon grappige lectuur, recht-door-zee, en het vraagt naar meer.
Dit maar om je duidelijk te maken dat ik even zoet was met deel 1 en 2, om uiteindelijk na een aantal te lange leesavonden/te korte nachten bij ‘Voor mij’ te belanden.
In dit deel durft Lou eindelijk los te breken uit haar dagdagelijkse routine, en zet ze een stap in de grote wereld: ze verhuist naar New York. Ze leidt er een glamoureus leven, dat in schril contrast staat met haar Britse huisje-tuintje leven en de relatie met haar vriend Sam.
Jojo Mojes is journaliste en schrijft novelles, en door haar vlotte pen weet ze de karakters op een grappige manier te omschrijven, met misschien toch wat minder diepgang dan in de twee vorige delen, zonder daarom als oppervlakkig over te komen.
Ze schrijft to the point, de personages konden je buurvrouw of collega wel zijn. Het hoofdpersonage Lou komt op haar eigenzinnige manier je leven binnengewandeld, en nestelt zich erin tot je de laatste pagina hebt omgeslagen.
Hoewel het verhaal zich in Amerika afspeelt en er een groot deel bling bling komt bij kijken, is veel toch herkenbaar. Je zou zo in de schoenen van Lou kunnen staan, niettegenstaande haar arrogante baas, en haar moeizame relatie. Herkenbare, recht-door-zee lectuur – dank je wel, leerkracht Nederlands van dochterlief!

Dit is geen hoogstaande literatuur, en een Nobelprijs zit er ook niet onmiddellijk in, maar kunnen enthousiaste lezers uit maar liefst 44 landen zich zomaar vergissen? Tuurlijk niet! Voor wie wat vakantielectuur wil, zich gewoon wat wil ontspannen en heerlijk wil genieten, is dit een absolute aanrader. Het goede nieuws is dat er gewoon drie (!) delen zijn, dus dat je wat langer op vakantie kan;)
De kernwoorden zijn voor mij: easy-reading, grappig, vleugje glamour en pure ontspanning!
Ik persoonlijk kijk al uit naar deel vier, als dat er al komt natuurlijk…


5 / 5

Neemt je helemaal mee

Op aanraden van een vriendin heb ik het boek gelezen en in 1 ruk uitgelezen.
Het was een geweldig weekend, genietend van het mooie weer met een onweerstaanbaar verhaal. Dat is het echte genieten!

Lachen en huilen maken het leven zoveel boeiender en dat heb ik zeker gedaan bij dit boek.
Waar je ook bent, je blijft jezelf. Een terechte boodschap die zeer mooi aan bod komt.

De voorgaande delen had ik nog niet gelezen, maar die staan op mijn lijstje! Zeker een aanrader.


5 / 5

Absolute aanrader

Lou is terug voor een 3e keer in “Voor mij” en ik vond het geweldig om te lezen over een personage dat ik zo graag had in de eerste twee boeken. Ik was ook blij om weer personages uit het verleden zien verschijnen, zoals haar familie (haar ouders zijn gewoon echt grappig) en de lieve Traynors! Na de iets tragere (in mijn mening) "Een leven na jou" heb ik in “Voor Mij” terug de liefde gevonden die ik had voor het eerste boek "Voor jou”
In "Voor mij" houd Lou eindelijk haar belofte die ze aan Will heeft gedaan om moedig te leven en om ja te zeggen tegen nieuwe ervaringen. Ze heeft haar familie en haar vriend, ambulancier Sam, in Engeland achtergelaten en ze verhuisd naar New York om assistent (en geheimhouder) te zijn van Agnes, de jongere, tweede vrouw van de uiterst rijke heer Gopnik.
Lou komt er snel achter dat het heel eenzaam kan zijn om te proberen te achterhalen wie je echt bent op een nieuwe plek, terwijl de mensen die je het meest kennen en waar je het meest van houd hun leven blijven leiden. Ze voelt zich verscheurd tussen wat ze wilt in Engeland, met Sam, en het leven dat ze voor zichzelf maakt in New York. Wie is Louisa Clark? Het was zo geweldig om Lou te zien groeien en bloeien in dit boek. Haar reis om te ontdekken wie ze werkelijk is en wat ze wilt is aangrijpend, hartverscheurend en hartverwarmend. Ze ontmoet onderweg een aantal onverwachte mensen die haar helpen herinneren dat ze Lou nog steeds is maar gewoon beter en dat het enige pad dat ze moet volgen is trouw aan zichzelf blijven.
Het schrijven van Moyes is, zoals gewoonlijk, fantastisch en ze toont ons op briljante wijze het landschap van NYC, de feesten, de drukke straten en meer. Ze is een auteur die mij zowel kan laten lachen en huilen, en ik heb zoveel van beide gedaan met “Voor mij”, gezien hoe Moyes Lou altijd in de meest wilde situaties lijkt te krijgen! Moyes is voor mij nu een van de grote schrijvers, en ik kan niet wachten om te zien wat ze in het vervolg nog verzint!

Ik hou echt van Lou, en ik vond het vreselijk om afscheid van haar te nemen, maar ik voelde dat Moyes haar een gelukkig einde gaf, op haar eigen voorwaarden en dat is alles wat ik ooit voor haar heb gewild. Het was een grote vreugde om nog een keer met Lou samen te zijn ... Een absolute aanrader!


5 / 5

Hello again, Louisa Clark!

Wie de vorige twee delen las, verwelkomt Louisa in dit derde deel opnieuw met open armen.

Louisa is net zoals gewoonlijk haar grappige zelve, een beetje eigenwijs, creatief, ongelooflijk lief, maar ook een tikkeltje kwetsbaar. Durft een glaasje teveel te drinken, valt op in haar fantastische outfits en leeft haar leven in het bonte gezelschap van talrijke personages.

We ontmoeten Louise deze keer in immer bruisend New York, waar ze gaat werken voor de puissant rijke familie Gopnik. Ook al is snel duidelijk dat het daar niet alle dagen rozengeur en maneschijn is, je krijgt wel een inkijkje in de weelderige levenstijl van de bewoners van Upper East Side in Manhattan. Vooral de vlotte en levendige schrijfstijl zorgen ervoor dat je het boek je bladzijde na bladzijde meesleept.

En de liefde natuurlijk! Kan ze zich losmaken van haar verleden met Will en kiest ze voor Sam de ambulanceman die ze achter liet in Engeland? Of zijn er nog andere kapers op de kust?

Maar 'Voor jou' spit dieper: het gaat over de veerkracht hebben om weer overeind te komen na een klap, jezelf daarbij heruitvinden en op zoek gaan naar je eigen echte ik.

Hou die zakdoekjes maar in de aanslag! Maar geniet vooral van dit hartverwarmende verhaal dat je zal doen watertanden naar een vervolg en the Big Apple!


5 / 5

Moyes doet het opnieuw!

Wat ben ik blij dat Moyes besloot om nog een vervolg te breien aan de al fantastische voorgangers "voor jou" en "een leven na jou". Hoewel ik moet toegeven dat ik mijn twijfels had bij het feit of Moyes er zou in slagen om de hooggespannen verwachtingen in te lossen, verdween deze twijfel als sneeuw voor de zon bij het lezen van de eerste pagina's in dit laatste boek in de trilogie. Het hoofdpersonage Louisa Clark blijft even herkenbaar grappig als in de vorige boeken, maar maakt in dit boek toch een persoonlijke groei door die de lezer inspireert en emotioneert.
"Voor mij" is een feel good boek, maar vertoont bakken emotionele diepgang en laat geen enkele ziel onberoerd. Perfect voor diegenen onder ons die houden van humor, drama en hartverwarmende passages.
Bovendien slaagt Moyes erin om in "Voor mij" een atmosfeer te scheppen zoals alleen de grote literaire meesters dat kunnen; de beschrijvingen zijn zo levendig, dat de lezer zich meteen in New York waant en het leven van het hoofdpersonage lijkt mee te volgen vanop de eerste rij. Ieder van ons, hoe verschillend we ook mogen zijn, zal zeker een stukje van zichzelf herkennen in de personages en hun verhaal. Doorheen het boek wordt duidelijk dat we als mens maar beter trouw kunnen zijn aan onszelf en onze verlangens (of dat is toch wat ik eruit haalde!).
PS: Geen nood voor wie de vorige boeken nog niet las, je kan het boek ook gerust zo lezen. Maar ik kan de voorgaande boeken wel warm aanbevelen. Ik hoop stiekem al op nog een vervolg!
Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Voor mij
Voor mij
Jojo Moyes
Paperback  400 paginas
1999