• NextPrevious

Wees onzichtbaar

Bekijk alles van

Murat Isik

Kies uitvoering
Aantal
24.99
Morgen in huis

Samenvatting

Samenvatting
Wees onzichtbaar van Murat Isik is een warm en ontroerend familieverhaal.
 Ideaal voor op vakantie! 

'Boeiend en meeslepend.' - NRC
'Leest als een trein.' - Het Parool 
'Met soepele pen geschreven.' - Trouw
'Aanstekelijk en levendig.' - De Standaard 
'Prestatie van formaat.' - De Volkskrant 
'Een monument van een boek.' - Jeroen Pauw 

Wees onzichtbaar vertelt over de wanhopige strijd van een gezin tegen een tirannieke vader en is een prachtige coming of age van een sensitieve jongen die opgroeit in een onveilige wereld, gebaseerd op Murat Isiks eigen jeugd. Maar het is ook een schitterende en kleurrijke ode aan de Bijlmer.

De Bijlmermeer, begin jaren tachtig. De vijfjarige Turkse Metin komt met zijn ouders en zus naar Nederland. Het gezin gaat in de flat Fleerde wonen. Vader is een werkloze communist die overdag boeken van Marx leest en zich 's avonds bezat met vrienden. Thuis is hij vaak gewelddadig en dan siddert het hele gezin. Metin vreest hem en maakt zich onzichtbaar. Maar langzaam - als de kinderen ouder worden en de moeder emancipeert - groeit het verzet tegen de vader. 

Ondertussen verandert de Bijlmer ook. Bedoeld als vooruitstrevende wijk verwordt het tot een gevreesd getto met veel criminaliteit en hordes junks. Op een zondagavond in 1992 boort een Boeing 747 zich in de flat Kruitberg. Tientallen bewoners komen om. In de weken daarna lopen op Metins middelbare school de raciale spanningen op. De Bijlmer verandert in de jaren daarna definitief: ondanks fysiek verzet van activistische bewoners worden veel flats gesloopt, waaronder die van Metin.

Van Murat Isik verscheen eerder Verloren grond, waarmee hij de Bronzen Uil Publieksprijs won en genomineerd werd voor de Academica Literatuurprijs. 

De pers over Verloren grond:
'Een bedwelmend mooi familieverhaal.' - de Volkskrant **** 

'Een nieuwe, welsprekende en meeslepende stem in deNederlandse literatuur.' - NRC Handelsblad

'Een echt getalenteerde verteller.' - De Standaard 

'Een on-Nederlandse debuutroman. Goed geschreven, krachtig en meeslepend, en zo totaal anders dan het gemiddelde in zichzelf gekeerde debuut dat je vergeet dat je een eersteling hebt gelezen.' - Het Parool 

'Isiks stijl is zo volstrekt natuurlijk dat je er na een tijdje niet meer op let en je laat meeslepen door het verhaal, de levensechte personages, de met veel gevoel voor timing opgebouwde scènes.' - De Standaard 

'Een vlotte schrijfstijl die de lezer moeiteloos meetrekt en in warme kleuren een wereld schetst die totaal anders is dan d

Productinformatie

Auteur
Murat Isik
Uitgever
AmboAnthos
Taal
Nederlands
ISBN
9789041422903
Productsoort
Boek
Uitvoering
Paperback
Categorie
BoekenNederlandse boekenLiteratuur & RomansLiteratuurNederlandse literatuur
Leeftijd
Volwassenen
Verschijningsdatum
5/18/2017
Aantal pagina's
597
Formaat
231 x 151 x 38 mm
Lees meer...

Bestsellers

Bekijk alles We hebben de meest populaire boeken van dit moment voor jou op een rij gezet. Boeken uit de Top 100 worden gratis thuisbezorgd.

Laatst bekeken